Şimdi Ara

Bilg. Müh. | Ankara - Gazi - Aybü...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
37
Cevap
3
Favori
1.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese iyi forumlar öncelikle. Sıralamam 13k, ve bu 3 üni. için de mpyg başvurusu yaptım. Tek sorunum seçememek. Bu üniversitelerin bu bölümü için bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim. Benim düşüncelerim;

Ankara + Köklü bir üni, adı var. Eğitimi ne kadar kötü olabilir??
    - Yerleşkesi çok uzak, her gün o yol (~1.30 saat) çekilir mi??

AYBÜ + Yeni olduğu için dikkatli akademisyen seçimi, yerleşkesi iyi bir yerde
    +Tai ile anlaşmaları var EDİT: !!YOKMUŞ, YANLIŞ BİLGİ İÇİN ÖZÜR DİLERİM!! (bilgisayar ile yokmuş yani)
    - Yeni üniversite, adı bilinmiyor ve bu meslek hayatımda büyük bir rol oynayacak.

GAZİ ??????????

Ben Ankara ve AYBÜ arasında kaldım açıkçası. Ankara'nın adı, AYBÜ'nün de yeri çok aklımı çeliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12galatasaray12 -- 25 Ağustos 2020; 14:13:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hangi sene 13k yapmıştınız hocam? Çok bilgim yok bu ünilerin cengleri konusunda ama uplamış olayım en azından.

• Hocam Aybü'nün tai ile anlaşması bilgisayar olarak yok. yani havacılıkta olduğu şekilde yok. orada staj yapabilmeniz için iyi ortalamanızın olması gerekiyor ve diğer üniversitelerde de durum aynı. Hangi üniversiteden geçiş yapacaksınız merak ettim ve bölümünüz neydi? Mesela ben şöyle bi bilgi veriyim aselsan şuan son sınıflar için a yetenek programı diye bi şey açtı yarı dönem stajyer olarak uzun süre yapıyorsun. bunun içinde %100 ingilizce bölüm istiyor. eğer değilse kendi belirlediği yerlerden yökdil toefl vs belli bi puanı almış olmanı bekliyor. bunu da aklınızda bulundurun bence. tabi savunma düşünmüyorsanız fazla da bi önemi yok. %30 bölümde de kendiniz ingilizce üstüne ciddi şekilde düşerseniz halledebilirsiniz.

Bilg. Müh. | Ankara - Gazi - Aybü...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vioman -- 25 Ağustos 2020; 9:13:6 >

• Ben aralarında kalıp aybü yazdım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam siz diş hekimliği okumuyor muydunuz başkentte neden bırakmak istiyorsunuz bırakacaksanız başkent bilgisayara da geçebilirsiniz

• Üçü arasında Ankara ama farklı şehir düşünmüyor musunuz? Ytü veya İyte bu okullardan çok daha iyi. Sıralamanıza yazık olmasın.

• riseofstar kullanıcısına yanıt
    bu 3 okulda başkentten iyi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    gazi müh fakültesi
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Vioman kullanıcısına yanıt
    Hocam yapmayın ya, tamam belki ankara iyi olabilir de gazi ve aybü daha kötü, ayrıca sıralama olarak daha düşük
    bence çok bi bilgin yok. %100 burslusu bile 30klardan alan bi yerden bahsediyosun. ayrıca benim kanaatimce gazi,aybü > ankara. ben direkt bilgisayar bölümlerini kıyaslıyorum bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vioman -- 25 Ağustos 2020; 11:52:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: riseofstar

Hocam yapmayın ya, tamam belki ankara iyi olabilir de gazi ve aybü daha kötü, ayrıca sıralama olarak daha düşük
    Bu dönem tercih yaptım ve Ankara'nın bilgisayarı hakkında hiç iyi yorumlar yok. Sıralama olarak daha düşük olmalarının da hiçbir anlam ifade ettiğini düşünmüyorum.
    Hocam gazi bilgisayar hakkında kötü yorumlar duydum, sırf memur yetiştiriyor falan diye ben de bilgisayarı kıyaslıyorum zaten
  • arthurdent42 A kullanıcısına yanıt
    Hocam gazi de aybü da o kadar iyi değil, bence başkent kalıyor tek seçenek olarak
  • quote:

Orijinalden alıntı: riseofstar

Hocam gazi de aybü da o kadar iyi değil, bence başkent kalıyor tek seçenek olarak
    Hocam @Vioman aybü bilgisayarda, siz de bu bahsettiğiniz okullardan en az birinde okuyorsanız, diğerlerinden de 3 5 kişiyle konuştuysanız doğrudur diyeceğim ama ben tercih dönemi çok araştırdım ankara ünide "Evet ya çok memnunum akademisyenlerden, kampüsten" diyen bir kişi göremedim, başkent %100 ingilizce değil ve eğitim kalitesi hakkında doğru düzgün bir övgü göremedim, gazi mühendislikleri övülüyordu ama Türkçe olması büyük bir eksiydi, akademik kadro olarak bu bahsettiğimiz okullar içinde en iyisi aybüydü.
    ben tanıdık ve arkadaşların yorumlarına göre yorum yaparım. internette her yere b*k atılıyor yoksa. başkent arkadaşı üzmeyebilir ancak diğerleri kadar iyi olduğunu ben yine de düşünmüyorum. olayın şu yönü de var madem sıralama koyuyorsun ortaya başkentin çoğunluğunu 50k altında hatta 100k üstünde kişiler oluşturuyor. birlikte okuduğun insanların da önemi büyük. ileride senin networkün olacak o insanlar.(sıralama-öğrenci kalitesi ilişkisini tartışabiliriz ama genel görüş bu şekilde). Sen de başkent'e daha iyi diyebilirsin saygı duyuyorum.
  • Yüksek ihtimalle AYBU CENG 2.sınıf öğrencisi olarak burada bu soruyu en sağlıklı ben cevaplayabilirim ve oldukça objektif olmaya çalışacam.Öncellikle şunu söylemek istiyorum bundan 2 yıl önce tercih yaparken ben gerçek anlamda çok araştırdım.Üniversitelerin konumlarını ve akademik kadrolarına bakıp ondan sonrada bir linkedin hesabı açıp mezunları ile konuştum ona göre kararımı verdim.
    Ben açıkçası tercih listeme ankara ve gaziyi yazmamıştım.Sebebi ise akademik kadrolar ve mezunların bana söyledikleri idi özellikle ankarayı çok iyi hatırlıyorum ana bölüm derslerine giren hocalar fizik mühendisliği vb tarzında bölümlerden mezun olan hocalardı hal böyle olunca yazmak istemedim çünkü internette bu alanda tanınmış kişiler üniversite seçerken en önemli şeyin akademik kadro olduğunu söylüyolardı ki bende katılıyorum.Bu sebeple üniversite seçerken akademik kadroya çok önem verin.Benim bu dediklerim 2 yıl öncesi için bu üniversitelerin akademik kadroları değişmiş olabilir örneğin benim okulada bu yıl yeni hocalar eklendi.Bundan dolayı kendiniz araştırın ve karar verin aynı zamanda bölümün yeni mezunları ilede konuşun.Çok anlattım şimdi kısaca elimden geldiğince kendi bölümümü övüp yeriyim.

+Bölümün akademik kadrosu cidden iyi ben henüz 2.sınıfım birçoğu ile tanışmadım ancak tanıştığım hocaların hemen hemen hepsi gerek ingilizce gerek bilgi gerekse ilgi konusunda oldukça iyilerdi.

+Bölümün konumu oldukça iyi otobüsler direk üniversitenin önünden kalkıyor ve istediğiniz yere kısa sürede varıyorsunuz.Aynı zamanda 7-8dklık mesafede teleferik var ona binerek yada yine otobüsle yenimahalle metroya ulaşabilirsiniz.

-Her ne kadar konumu iyi olsada kampüsü yok gibi bir şey evet dibinde avm var vs ama sonuçta kampüs dediğimiz çok daha farklı bir oluşum olduğundan buraya büyük bir eksi koyalım.

+Oldukça aktif bilimsel kulüpler var örneğin bu yıl 4-5 tane roket takımı vardı. 4 tanesi teknofest finaline kaldı ki bu oldukça büyük bir başarı, bu kulüpler yıl başında alım yapıyor onlara katılmanızı tavsiye ederim.Hatta ben hazırlıktayken kulüplerden 2'si python eğitimi veriyordu.Bunlardan 1 tanesinin eğitimine katılıp başlangıç yapmıştım ondan sonrada kendim devamını getirmiştim.Özetlersek tonlarca fırsat var katılın arkadaşlar.

-Siyasi sebeplerden dolayı okula karşı büyük bir önyargı var.Sonuçta ülkemizde bazı sağcıların solculara karşı bazı solcularında sağcılara karşı hastalık derecesinde nefreti var.Bu durumda okula karşı önyargıya sebep oluyor.Açıkçası ben öğrenci ve öğretmenlerde herhangi siyasi bir şey görmedim hatta ben okulda hiçbir aktif siyasi oluşum görmedim.Yüksek ihtimalle bunun sebebi okulun yeni olması olabilir.Yani ben ne aktif bir ülkücü topluluğu gördüm ne başka bir topluluk.Sonuçta bu tür topluluklar köklü okullarda oldukça aktifler.

-Okul yeni bir üniversite bundan dolayı diğer köklü üniversiteler gibi bağlantıları yok.Bu bağlantılardan kastım yurtiçi için değil.Örneğin savunma sanayi için tonlarca tanıdığım oralarda çalışan yada staj yapan kişi var.Bu bağlantıdan kastım yurtdışı için açıkçası erasmus anlaşmalı okulların 1 tanesi hariç diğerlerini ben beğenmedim.Üniversitelerin internet sitelerinde anlaşmalı üniversiteleri yazıyor.Bu şekilde karşılaştırma yapabilirsiniz.(Bu döviz kuru ve pandemiden dolayı şahsen erasmus benim için imkansıza yakın ama gelecekte ne olur belli olmaz.)

+Bölümlerin kontenjanı az 60 yada 70 kişi alıyor olması lazım bundan dolayı açıkçası okul daha rahat oluyor.Ortalama dersleri alan kişi sayısı 80 civarında oluyor(Fizik 2 hariç,fizik 2'nin kendi ordusunu kurma planı vardı ama pandemi ile bozuldu.)

+Bu diyeceğim üst sınıflar yada alt sınıflar için geçerli mi değil mi bilmiyorum ancak benim dönemdeki elemanlar çok atılgan ve çalışkan.Elemanlar durmuyo etkinliklere katılıyor, sertifikalar alıyor çalışıyorlar ki bunu görünce sende gaza geliyorsun sende onlara katılıyorsun yani bana öyle oldu.Buna ben büyük bir artı koyuyorum.

Anlıyacağınız üzere ben okulumdan memnunum sizlerde umarım gittiğiniz okullardan memnun olursunuz.Elimden geldiğince kendi bilgim ver görüşlerim doğrultusunda bölümümü tanıttım.Bana katılan yada katılmayan insanlar olucaktır saygım sonsuz.

Diğer üniversiteler hakkındaki görüşüme gelecek olursak benim verilerim 2 yıl öncesine ait ve be bu okullarda öğrenci olarak bulunmadım.Konuştuğum mezunların yorumlarına göre kendi tercihimi yapmıştım.Şuan bu üniversiteler değişmiş olabilir bu sebeple kendinizde bir linkedin hesabı açıp bu okuldan yeni mezun insanlara ulaşın ve güzel bir üslupla sorularınızı sorun.Açıkçası gideceğiniz üniversitenin ne durumda olduğunu en iyi bu şekilde anlarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi migap1 -- 25 Ağustos 2020; 14:2:48 >

• theshowstopper kullanıcısına yanıt
    2019da yaptım hocam, başkent tam burslu dişi kazandım şimdi de yatay geçiş yapıcam Allah'ın izniyle

• Phoebe_Buffay P kullanıcısına yanıt
    Maalesef, şehir içinde kalıcam hocam

Hocam özel üniversiteler gerçekten hayal ettiğiniz gibi değil ben bunu öğrendim. Bırakmamdaki tek etken bölüm, üninin etkisi yok ama yine de bir daha yazmak istemedim. Hem sonuç tarihleri de diğer üniversitelerden çok önceydi

Teşekkür ederim hocam yorumunuz için, bilmiyordum. Gönderiyi de düzenledim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12galatasaray12 -- 25 Ağustos 2020; 14:14:30 >
  • 12galatasaray12 kullanıcısına yanıt
    Hocam hacettepeye de geçebiliyorsunuz 13k ile neden düşünmüyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UçanSpagett1 -- 25 Ağustos 2020; 14:22:48 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.