Şimdi Ara

Bilgi ve yardıma ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
5.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öğrenciyim ve biriktirdiğim güzel bir miktarda param var. Araba alma hevesiyle biriktirmiştim ancak şu an bundan cidden vazgeçtim. Paramı vadeli hesapta değerlendirmeyi düşünüyorum. Aileden bilen birileri de yok. Sizlerden bilgi almak istiyorum. Bu vadeli hesap işi nasıl işler nasıldır anlatırsanız sevinirim. Mesela 6 aylık vadelı hesaba koydum mu faizini altı ay sonunda mı alıyorum her ay faiz alınabiliyor mu ? Ya da ben hiç ellemezsem bu paraya 6 ay sonunda eklenen faizli paraya göre mi tekrar hesaplanıyor öbür 6 ay sonunda gelecek faiz ? Bir de 6 aylık faiz yaptım ve parayı kullanmam gerekti diyelim paranın tamamını çekip o hesabı kapatabiliyor muyum vadeli hesap işletim ücretleri ne kadar oluyor ? Sıfır bilgim var bu konuda nazikçe anlatabilirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler şimdiden ilgilenenlere.

• vadeli hesap düşününce ortaya farklı seçenekler çıkar 1-3-6-12 aylık seçenekler veya kırık vadeli (32-92 gün vs.) seçenekler var.
    ancak bu hesaplarda vade dolmadan para çekemezsin ama hesabı kapatırsan sadece anaparanı geri alırsın.

ayrıca paranı istediğin zaman çekebileceğin günlük getiri sağlayan ing turuncu- teb marifetli- finansbank çift sarılı vs. hesaplar var.
    internet bankacılığıyla başvurabileceğin enpara.com - mutluparam - nuvo gibi alternateifler mevcut

bu hesapları açmadan önce hepsini detaylarıyla araştır mesela çift sarılıda vadesiz hesap da açılıyor sonra hesap işletim ücreti de yansıtacaklardır.

ancak güzel miktarda paran varsa az buçuk getiri alacağım diye buralarda tutmana gerek yok.
    orta ve uzun vadede düşünürsen borsaya da yatırım yapılabilir.
    ayrıca altın ve döviz de iyice aşağı sarkmış vaziyetteyken alım fırsatlarını düşün.
    yani elindeki miktara göre ve bekleyebileceğin zamana göre kendince sepet yapacaksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetmetingülcan -- 10 Mayıs 2014; 14:26:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetmetingülcan

vadeli hesap düşününce ortaya farklı seçenekler çıkar 1-3-6-12 aylık seçenekler veya kırık vadeli (32-92 gün vs.) seçenekler var.
    ancak bu hesaplarda vade dolmadan para çekemezsin ama hesabı kapatırsan sadece anaparanı geri alırsın.

ayrıca paranı istediğin zaman çekebileceğin günlük getiri sağlayan ing turuncu- teb marifetli- finansbank çift sarılı vs. hesaplar var.
    internet bankacılığıyla başvurabileceğin enpara.com - mutluparam - nuvo gibi alternateifler mevcut

bu hesapları açmadan önce hepsini detaylarıyla araştır mesela çift sarılıda vadesiz hesap da açılıyor sonra hesap işletim ücreti de yansıtacaklardır.

ancak güzel miktarda paran varsa az buçuk getiri alacağım diye buralarda tutmana gerek yok.
    orta ve uzun vadede düşünürsen borsaya da yatırım yapılabilir.
    ayrıca altın ve döviz de iyice aşağı sarkmış vaziyetteyken alım fırsatlarını düşün.
    yani elindeki miktara göre ve bekleyebileceğin zamana göre kendince sepet yapacaksın

hesabı kapatırsan anaparanı alırsın kısmını anlayamadım. Mesela 6 aylık vadeli hesap açtırdım ve 6 ayın sonunda hesabı kapattırsam faizi alamıyor muyum ? Sonsuza kadar açık durması gerekmez mi o zaman .

borsa konularında hiç bir bilgim yok. döviz ve altın gibi de riske girmek istemedim. bunların üzerine harcayacağım pek vaktim de yok. Ben vadeliyi şu yüzden düşündüm param orda kalsın hem ben dokunamıyım hem de durdukça 200 300 ne geliyosa üzerine eklensin . Siz ne önerirsiniz bana

• sadece mevduat üzerine yoğunlaşacaksan vadeli hesap açıp vade dolmadan da para çekmek istersen yılda 2 kez vadeden önce kısmen para çekme hakkın bulunuyor.
    http://ekonomi.haber7.com/finans/haber/972033-vadeden-once-para-cekmek-faizi-bozmayacak
    mesela 6 ay vadeli hesap açıp 6 ay beklersen 6 ay sonunda vade dolduğu gün hesabı kapatırsan hem anaparanı hem getirisini alırsın
    ama vade dolduğu gün paranı almazsan anapara+getirisi ile vadesi otomatikman tekrar yenilenir.
    paranı istediğin zaman tamamen çekmek istiyorsan bunlar işini görmez ama paranın bir kısmını bu şekilde başka kısmını günlük de yapabilirsin.

ayrıca stopaj oranlarını da bilmen gerekiyor
    Resmi Gazete’ de yayımlanan kararname ile 01/01/2013 tarihinden sonra açılan hesaplar için TL ve Döviz mevduat hesaplarında vadeye göre stopaj oranları değiştirildi.
    TL mevduatta tüm vadeler için %15 olarak uygulanan stopaj oranı, bundan sonra 31 gün-6 aya kadar olan vadelerde %15 olarak uygulanmaya devam ederken,
    6 aydan 1 yıla kadar (1 yıl dahil) olan vadeler için %12’ye, 1 yıldan uzun vadeler için ise %10’a indirilmiştir.
    Döviz hesaplarında 31 gün -6 aya kadar olan vadeli mevduatlar için stopaj %15'ten %18'e çıkarılırken,
    vadesi 6 aydan1 yıla kadar (1 yıl dahil) olan mevduatların stopaj oranı %15 olarak devam edecektir.
    1 yıldan uzun vadeli Döviz hesaplarındaki stopaj ise %13'e indirilmiştir.

yani 1 yıl vade yaparsan daha az vergi ödersin
    ancak hisse senedi alırsan uzun vadede daha çok kazanıyorsun ve vergi vermeme avantajı bulunuyor.
    bu sebeple paranın bir kısmını borsaya atıp uzun süre unutacaksın.
    yani borsaya atmak parayı unutmak demek arsa alıp imar geçene kadar beklemek gibi birşey. o sebeple sepet yapmanı öneririm.

• mehmetmetingülcan kullanıcısına yanıt
    bilglilendirme için çok teşekkür ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acil yardıma ihtiyacım var
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.