Şimdi Ara

bilgiayarı Hd full televizyona bağlama sorunsalı 2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ati 9600 xt bravo grafik kartım var. Evde 42'' lcd ekranımız var hd full destekli. Bilgisayarı dvi kablo ile televizyona yine televizyonun dvi grişine bağladığımda il asus anakartımın reklamı tv'de gözüküyor sonra windowsun bildiğimiz siyah ekranıda çıkıyor ama ondan sonrası (çüzünürlük windows siyah ekranda 640*480 galiba ondan sonra 1024*768'e geçiyor otomatik ) tv'de gözükmüyor bir türlü desktopa kadar gelemiyor. Vga ile bağladığımda ve tv'de pc girişte iken hiç bir sorun yaşamıyorum. Yine ilginçtir ki driverları tamamen kaldırdığımda bütün herşeyi gösterebiliyor dvi bağlantı ile ama düşük çözünürlikte ( ati driverı kaldırdığında galiba 640*480 oluyor galiba) Yine driverı yüklüyorum düşük çözünürlükte göstermişti demin diyerek çözünürlüğü 640+480 yapıyorum ama nafile gene olmuyor. Kaç restart attım bana mısın demedi. 1920*1080 denedim gene olmadı. Atinin menüsünde tv force diye bir seçenek var onuda yaptım olmadı. Sabahtan beri uğraşıyorum ama bir türlü çözemedim

• Tv'nizin kullanım kılavuzunda hangi girişten hangi PC çözünürlüklerini kabul ettiğiniz yazıyor mu ?

Böyle bir durumda önerim, masaüstü çözünürlüğünü 640x480'e indirip Windows'u açın, sonra ekran kartı ayarlarını kurcalayın. En azından bir çözünürlükte görüntü alamazsanız çözünürlük eski haline döner ve yeni denemeler yapabilirsiniz.

Bir de Plazma Tv'nizin Full HD olduğunu söylemişsiniz, marka ve modeli nedir ?
    Full HD dediğinize göre panel çözünürlüğü 1920x1080 olması lazım ve 1080p sinyali kabul etmesi gerekir biliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 18 Kasım 2007; 12:32:15 >
  • Powerstrip kur onda tvlerin kabul ettiği birçok çözünürlüğe ayarlayabiliyorsun.
  • Nvidia lardaki Dual View yada Clone benzerı ayarların karsılıları mutlaka vardır ATI de, ancak TV nin kıtapcıgından kabul ettıgi PC sınyal bılgısı 720/1080 24/50/60 gibi bilgiler tam olarak kontrol edilirse sorun kalmaz heleki TV de DVI giriş varsa kesinlikle çok iyi görüntü almanız lazım.
  • Hazır konu varken hemen sorumu yapıştırıyım.

Yeni laptop alıcam ve HDrip filmlerimi bu laptop u "SONY KDS55 Full HD (1920x1080)" tv ye bağlayarak en iyi şekilde görüntü alarak izlemek istiyorum.

1.) Laptop ekran çözünürlüğü ne kadar etkiler? (piyasada genelde 1920x1200 çözünürlükte çok az gördüm) Yoksa etkilemez mi?
    2.) Laptop ekran kartı kalitesi 256 MB / 512 MB ne kadar etkiler?
    3.) Laptop DVI - TV HDMI bağlantısı en iyi görüntüyü verir mi ?

Kısacası,
    TV de en iyi görüntü için laptop da önem vereceğim özelliklerin sıralaması nedir?
  • 1- hiç etkilemez
    2- benim şahsi kanaatim ati 2XXX serisi görüntü kalitesi olarak nvidia 8XXX serisinden daha ileride 256 veya 512 ram görüntü kalitesini doğrudan etkilemez oyun v.s. durumlarında gerekli olur
    3-denemen lazım eğer vga bağlantın yoksa o zaman mecburen hdmi üzerinden bağlayacaksın eğer cihazın 1:1 piksel mapping yapamazsa o zaman iyi kalite alamayabilirsin

ancak tv'nin hem vga hem de hdmi üzerinden 1:1 piksel mapping yapabildiği ve her iki kaynaktan aldığı görüntüyü aynı şekilde güzel ileyebileceği varsayımı altında hdmi'ın vga'den daha iyi görüntü vermesi gerekir hdmi ile dvi arasında veya dvi-hdmi dönüşümünde görüntü kaybı yaşanmaz adaptör veya dönüştürücü kablo kalitesiz değilse
  • iyi bir çift çekirdek işlemci lazım 1080p lerde takılmasın sanra rosalardan 1.8 ghz ve üstü hem vga hem hdmi çıkışı olsun bakarsın vga daha güzel gösterir onu daha çok beğenirsin bağlama alternatifin olsun

ekran kartını yukarıda söyledik benim şahsi kanaatim bu kişiden kişiye değişebilir bir arkadaş ta tam tersini iddia edebilir nvidia daha net gösteriyor diyebilir saygı duyarım

spdif digital ses çıkışın olsun yoksa görüntü tamam ancak sadece stereo ses alırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 21 Kasım 2007; 19:24:28 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ATI'nin HD2400 ekran kartlarının 1080p performansları oldukça iyi. Hatta 2600'lerle performans açısından aynı olduklarını, sadece görüntü kalitesinde ufak bir düşüklük olduğunu söylemekteler. Ben şahsen 1080p için HD2400 kullanıyorum Sapphire. Tavsiye ederim. HDMI'dan bağladığınız zaman, sesi de aktarabiliyorsunuz ve sorunsuz, temiz bir görüntü elde ediyorsunuz. Bu arada işlemcim AMD 64bit 3000+. Ahım şahım birşey değil yani. 1GB de RAM.
  • sadays Toshiba Satellite X200-15k almayı düşünüyorum. Yorumlarını alabilirmiyim

bilgiayarı Hd full televizyona bağlama sorunsalı 2

İşlemci :Intel® Centrino® Pro işlemci teknolojisi, Intel® Core™2 Duo T7700- 2.4 GHz, 4 MB L2 cache, 800 MHZ FSB)
    Memory :2,048 MB (1,024+1,024) DDR2 Ram - max. 4,096 MB
    Harddisk :300 GB (4.200 rpm) Seri ATA HDD
    İşletim sistemi :Microsoft® Windows® Vista™ Home Premium Edition Türkçe / İngilizce
    Optik Sürücü :HD DVD-ROM (DVD±R/RW, DVD-RAM, HD DVD-ROM)
    Grafik Kart :NVIDIA® GeForce™ 8700M GT 256 MB grafik belleği (4 GB sistem belleği ile 2,047 MB), 16x PCI Express
    Ekran :17.1" Toshiba TruBrite® WSXGA+ TFT ekran (1,680 x 1,050 çözünürlük)
    Ses :Toshiba Bass özelliği geliştirilmiş ses sistemi, Harman Kardon® stereo hoparlörler (2 Bass+2 Tweeter+Subwoofer)
    Genişleme Özellikleri :5’i birarada Bridge Media Yuvası 6 x USB 2.0, i.LINK® (IEEE 1394), TV çıkışı (s-video), Entegre 1.3 Mp video kamera (VoIP), Entegre mikrofon (VoIP), Express Card™ Slot, HDMI-Out, S/PDIF-Out
    Kablolu İletişim :56K modem, Gigabit Ethernet LAN 10/100/1000
    Kablosuz İletişim :Wireless (802.11a/b/g/Draft-N network desteği), Bluetooth™ 2.0 EDR
    Arabirimler :Entegre 1.3 Mp video kamera (VoIP), Entegre mikrofon (VoIP), Numerik Klavye, Parmakizi okuyucusu, Diğer Özellikler :Uzaktan kumanda, Intel® Turbo Memory (1 GB)
    Batarya :Li-Ion pil
    Ağırlık :3,7 kg

quote:

Orjinalden alıntı: sadays

iyi bir çift çekirdek işlemci lazım 1080p lerde takılmasın sanra rosalardan 1.8 ghz ve üstü hem vga hem hdmi çıkışı olsun bakarsın vga daha güzel gösterir onu daha çok beğenirsin bağlama alternatifin olsun

ekran kartını yukarıda söyledik benim şahsi kanaatim bu kişiden kişiye değişebilir bir arkadaş ta tam tersini iddia edebilir nvidia daha net gösteriyor diyebilir saygı duyarım

spdif digital ses çıkışın olsun yoksa görüntü tamam ancak sadece stereo ses alırsın

• Bağlama Sorunsalı ile Bağlama Sorunu aynı şey demekmidir ?
    Bağlama Sorunsalı denirmi gerçekten ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HUSAMET -- 30 Kasım 2007; 14:49:00 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: HUSAMET

Bağlama Sorunsalı ile Bağlama Sorunu aynı şey demekmidir ?
    Bağlama Sorunsalı denirmi gerçekten ?

• quote:

Orjinalden alıntı: muratcam11

Ati 9600 xt bravo grafik kartım var. Evde 42'' lcd ekranımız var hd full destekli. Bilgisayarı dvi kablo ile televizyona yine televizyonun dvi grişine bağladığımda il asus anakartımın reklamı tv'de gözüküyor sonra windowsun bildiğimiz siyah ekranıda çıkıyor ama ondan sonrası (çüzünürlük windows siyah ekranda 640*480 galiba ondan sonra 1024*768'e geçiyor otomatik ) tv'de gözükmüyor bir türlü desktopa kadar gelemiyor. Vga ile bağladığımda ve tv'de pc girişte iken hiç bir sorun yaşamıyorum. Yine ilginçtir ki driverları tamamen kaldırdığımda bütün herşeyi gösterebiliyor dvi bağlantı ile ama düşük çözünürlikte ( ati driverı kaldırdığında galiba 640*480 oluyor galiba) Yine driverı yüklüyorum düşük çözünürlükte göstermişti demin diyerek çözünürlüğü 640+480 yapıyorum ama nafile gene olmuyor. Kaç restart attım bana mısın demedi. 1920*1080 denedim gene olmadı. Atinin menüsünde tv force diye bir seçenek var onuda yaptım olmadı. Sabahtan beri uğraşıyorum ama bir türlü çözemedim

Muratcam 11 sorununu hallettin mi bilmiyorum.
    Ati catalist control center ı açıp resimde işaretli yerdeki tiki kaldırırsan tv bağlanmış olacaktır.
    http://img265.imageshack.us/img265/9582/99822583uv4.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersanyr -- 2 Aralık 2007; 14:08:43 >

• His X1650GT agp ekran kartımı Sony KDS55 FULL HD LCD tv ye bağladım. (Philips altın uçlu DVI-HDMI kablo ile) Açılış kısmı ve windows da görüntü harika.

Bilgisayardaki çözünürlüğü 1280x800 den yukarı ayarladığımda TV ekranı kararıyor ve desteklenmeyen sinyal çıkışı gibi hata mesajı veriyor. Ama Ati catalist control center da ekranın desteklenen çözünürlüğü 1900x1080 yazıyor.

Ayrıca montire bağlıyken izlediğim çok kaliteli HD filmleri, tvde bu şekilde biraz daha az kaliteliymiş gibi izliyorum. Bilgisayardan 1900x1080 çözünürlük alamamamın etkisi olabilir mi bunda ?

Ayrıca TV de veya Ati catalist control center da yapmam gereken özel ayarlar var mı ?

Yardımcı olursanız sevinirim...
  • Forever79;
    Masa üstüne sağ tıkla.özellikler-ayarlar-2.masa üstü-gelişmiş-monitöre gelip bu mönitörün görüntüleyemeyeceği modları sakla kutusundaki tiki kaldır.
    Birde Ati catalist control center ı açıp resimde işaretli yerdeki tiki kaldır.
    http://img265.imageshack.us/img265/9582/99822583uv4.jpg

• Ya bende şu Vista'ya geçtiğimden beri birtürlü PC den görüntü aktaramıyorum TV'ye, önceden Windows XP vardı çalışıyordu. Nasıl yapıldığını bilen varsa lütfen ayrı bir topik açarak açıklasın. Bende HD TV yok nedense kontrol panelde ayarlarda HDTV olarak görünüyor. S-Video kablosu ile bağlantı yaptım scart dan TV'ye, ayarlardan çok uğraştım ama olmadı.

• Sorunsal ne demektir ? (anlamını biliyorum ama böyle kullanılmaz)
    Sorunu değilmidir bunun aslı ve doğrusu ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.