Şimdi Ara

Bilgim yetmedi, işlemci sıcaklığı problem Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Msi ge75 serisi bilgisayar kullanıyorum. İşlemci sıcaklıkları hiç normal gelmedi ufak işlemlerde bile anlık 95 C ye çıkıyor. Thermal throttling uyarısı çıkıyor ama performans dizüstü bilgisayarlarında olağan bir durum mu o kadar detaylı bilgim yok. Garantiye yolladım 2 gün önce geldi temizlemişler testlerde problem olmadığını söylediler. Ama yine Thermal throttling uyarısı var dı ve en takıldığım nokta çekirdekler farklı sıcaklıklarda geziyor resim paylaşıyorum bunlar normal mi?

Testler yapılırken fanlar max rpm de. 1. 3. 5. çekirdekler 90-95 C gezinirken. 2. 4. 6. çekirdekler 70-75 C geziniyor.

Sistem özellikleri: WİN 10 64 bit

Kod

Yığını:
    CPU Türü HexaCore Intel Core i7-9750H, 4000 MHz (40 x 100) Anakart Adı MSI GE75 (MS-17E2) Anakart Çipseti Intel Cannon Point HM370, Intel Coffee Lake-H

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turanengin -- 31 Temmuz 2021; 11:6:7 >

• Çekirdekler arası bu kadar fark olmaması gerek. Soğutucu yüzeyinin tam düz olmadığı durumlarda böyle olabiliyor ama laptop soğutucusunda o kadar kötü bir durum olsaydı servis heralde değiştirirdi.. İşlemcinin kendisindeki bir problem buna sebep olabilirmi bilmiyorum. Yada sensör hatasıdır belki. İşlemciyi cinebench testinde 2-3 kere test edip sonuçlar gönderebilir misiniz?

• Mxsr kullanıcısına yanıt

Cevabınız için teşekkür ederim. bir kaç test yaptım R23 te multi ort: 5900, single ort: 1090 diyebilirim. işlemci puanlarına baktım multi de neredeyse 1000 puan düşük, single de 23 puan düşük.

• turanengin T kullanıcısına yanıt

Açıp siz kontrol edin diyeceğim ama yetkinliğiniz ve fazladan macununuz varmı bilmiyorum

• Mxsr kullanıcısına yanıt

Garantisi devam ediyor ve macunumda yok maalesef. Garantiye yollayacağım gibi gözüküyor gelen her pc ye standart prosedürü uyguluyorlar tüketiciyi dinledikleri yok.

• Intel işlemcileri mobilde ve masaüstünde fırın gibi ne yazık ki.

Ama şunu söylemek lazım. Laptopta 100 derece normal kabul ediliyor. Genelde en dandik termal macun kullanılınca bu sonuç oluyor.

Termal macun değiştirmek (ama kaliteli olması şart, Cooler Mastergel Maker gibi) bu sorunu büyük oranda çözebilir. Thermal Grizzly Kryonaut 12,5 W/m·K da olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sniper23 -- 1 Ağustos 2021; 13:42:20 >
  • sniper23 kullanıcısına yanıt

Bu arkadaşı dinleyebilirsiniz . Kaliteli macun hatta profesyonel macun yani Server işlemcilerinde aylarca kapanmayan sistemlerde kullanılır bu macun.

Ayrıca Gaming laptop olupta 85-90 derecenin altında calısan işlemci görmedim. Bu yüzden güçlü gaming laptoplardan uzak duruyorm. Ömürleri kısa ne yazıkki

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sniper23

Intel işlemcileri mobilde ve masaüstünde fırın gibi ne yazık ki.

Ama şunu söylemek lazım. Laptopta 100 derece normal kabul ediliyor. Genelde en dandik termal macun kullanılınca bu sonuç oluyor.

Termal macun değiştirmek (ama kaliteli olması şart, Cooler Mastergel Maker gibi) bu sorunu büyük oranda çözebilir. Thermal Grizzly Kryonaut 12,5 W/m·K da olabilir.

Anladım serviste hangi marka macun kullanıyorlar bir sorayım, yüksek sıcaklılar kabullenmek gerek te çekirdeklerin çok farklı sıcakta gezmesi demi macun ile ilgili ??

• quote:

Orijinalden alıntı: turanengin

Anladım serviste hangi marka macun kullanıyorlar bir sorayım, yüksek sıcaklılar kabullenmek gerek te çekirdeklerin çok farklı sıcakta gezmesi demi macun ile ilgili ??

Alıntıları Göster

Servisin sana söyleyeceğini sanmıyorum.

Buradaki asıl önemli olay. Turbo veya yük altında olayı. Eğer turbo açıksa 105 derece bile olabiliyor. Yük altında 100 derece olmamasını tercih ederim. 85 veya en fazla 90 olmalı. Aşırı sıcak elektroniğin ömrünü azaltabiliyor.

• turanengin T kullanıcısına yanıt

Şu zarar görürse garanti dışı kalır vs. yazan stickerlardan yoksa macun alıp 2-3 video izledikten sonra kendiniz bakın derim ama yinede siz bilirsiniz. birkaç hafta laptopsuz kalıp kalmamak sizin vereceğiniz karar

• Biostan turbo boostu kapatın, işlemci stok hıza çekilsin.

O arada çözümleri uygularsınız arkadaşlar yazmış zaten

• Cevaplarınız için teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.