Şimdi Ara

Bilgisayar Açıkken Kapandı Açılmıyor, EFI Shell Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayarımı açık bırakmıştım, bi saat kadar sonra döndüğümde boot ekranına benzeyen bi görüntüyle karşılaştım. EFI Shell denen bir nevi konsol ekranı olduğunu gördüm. Ne yaptıysam standart boot edemedim, Windows yükleme ekranını geçtim USB'den boot edip Windows'u tekrar kuracağım bir ekran dahi göremiyorum. Varsa yoksa bu garip EFI denen boot ekranı, ne ileri ne geri.

Boot ayarlarına girebiliyorum exit yapıp, fakat orada yaptığım onlarca değişiklik işe yaramadığı gibi defalarca default'a geri çekmem de işe yaramadı. Netteki tavisyeler üzerine bios pilini, normal pili çıkarttım fakat bi sonucu geçtim en ufak bir değişiklik bile olmadı. Birileri BIOS image at dedi fakat normali nası yapılır bilmediğim bir şeyiwindows'a erişemeden nasıl yapılır en ufak bir fikre bile sahip değilim bu konuda...

Erişebildiim boot ekranları ve bana geçiş izni vermeyen efi shell ekranları şu şekilde, yardım edebilecek varsa ultra minnettar olurum 2 gündür çıldırmamak için zor tutuyorum kendimi.

Bilgisayar ise bir nevi prototip bir cihaz, satışta olan bir ürün değil. Garantisi vs olan bir cihaz da değil, derdim budur arkadaşlar...

Bilgisayar Açıkken Kapandı Açılmıyor, EFI Shell Hatası Bilgisayar Açıkken Kapandı Açılmıyor, EFI Shell Hatası Bilgisayar Açıkken Kapandı Açılmıyor, EFI Shell Hatası Bilgisayar Açıkken Kapandı Açılmıyor, EFI Shell Hatası Bilgisayar Açıkken Kapandı Açılmıyor, EFI Shell Hatası Bilgisayar Açıkken Kapandı Açılmıyor, EFI Shell Hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delidolunet -- 6 Temmuz 2014; 21:25:18 >

• Uefi, daha eski adı ile Efi bioslar tam bir bulmaca. Bilgisayar firmaları etrafta gezinen bilgisayarcı sıfatlı kişilerden rahatsız olmuş olmalı ki böyle bir yola başvurup işleri yokuşa sürmüşler. Fotoğraflardan ziyade video çekmeniz ve biosun tüm özelliklerini detaylıca göstermeniz daha fazla işe yarar. Bu arada onboard ethernet kartınızı disable yapıp problemin düzelip düzelmediğinide kontrol edermisiniz..

EDIT: Sizde kurulu sistemde mbr mi yoksa gpt mi kullanıyorsunuz?
    HDD 0 olarak görünüyor acaba raid mi yaptınız?

EDIT 2: Bios ayarınızda efi bios aktif görünüyor ayrıca orada görünen bir ayarda gpt nin aktif olduğu yazılmış, ben muhtemelen gpt disk bölümlemesi kullandığınızı düşünüyorum, bu durumda gpt diskler ntfs ile formatlanmış usb disklerden kurulum yapamazlar ancak cd/dvd rom desteği ile kurulabilirler, birde tabiki 32 bit gpt desteği yok maalesef. Kurmaya çalıştığınız windows 64 bit olmak zorunda... Tabi illaki usb diskten kurmak gerekirse aşağıda belirttiğim linkten gpt disk yönetimi seçilmiş diske nasıl usb ile sistem yüklenebileceğini öğrenebilirsiniz. Gayet güzel, anlaşılır, açıklayıcı ve basitçe anlatılmıştır bu neden ile bir sıkıntı çekmezsiniz diye umuyorum..

Aşağıdaki Link Bu

Bios ayarlarınızda çok karışık bir kaç düşüncem var ancak bunlar hep deneme yanılma yöntemi ile anlaşılacak türden yaklaşımlar. Videoya tekrar bir bakayım fikirlerimi sizinle de paylaşırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 9 Temmuz 2014; 7:46:53 >

• dopac34 kullanıcısına yanıt
    bilgisayarda anakart üzerinde yerleşik bir ethernet donanımı yok o yüzden disable edemem sanırım.

videoyu da çektim, umarım iş görür:http://youtu.be/clgXDwrut9Q
  • dopac34 kullanıcısına yanıt
    editi şimdi farkettim.

mbr yada gpt nedir maalesef bilmiyorum, bu tespiti nasıl yapabilirim?

ben herhangi bir değişim yapmadım, acaba harddisk mi bozuldu dedim ama usb boot edemediğim için windows da kuramıyorum şuan.

tamamen şaşırmış durumdayım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.