Bilgisayarın düğmesine bastığımda power devreye giriyor fakat 5-6 sn. sonra kendiliğinden duruyor. Sonra arkasından kabloyu çıkarıp takmadan açılış düğmesi çalışmıyor, kabloyu takıp düğmeye bastığımda yine 5-6 sn. sonra power fanı duruyor ve bilgisayar açılmıyor. Denemek için monitorden ekran kartına gelen kabloyu çıkartıp düğmeye bastım, 15-20 sn bekledim, çalışmaya devam etti, sonra monitor kablosunu taktım, windows açıldı ve çalışıyor. Fakat tekrar kapatıp açtığımda aynı sorun, ancak monitor kablosunu 20 sn. sonra takarsam bilgisayar açılıyor. Problem ne olabilir, yardımlarınızı bekliyorum.
kanka kafamı karıstırdın ya :D powerde sorun vardır veya kabloda temazsızlık :)
power supplydan şüphelenip değiştirdim bende ama sorun devam ediyor. ana kart veya ekran kartı sorunu olabilirmi
Öncelikle sırayla gidelim:
Monitör takılıyken açılmıyor PC anladığım kadarı ile , sonra monitor kablosunu çıkartıp açtıktan sonra kabloyu takıyorsun problemsiz çalışıyor , böyle anladım. Bence 2 ihtimal var arkadaşım 1.si Topraklamanda veya monitörün elektrik aksamında bir problem olabilir , ayrı ayrı fişlerde bir dene veya komple başka prizde dene makinanı. 2.si Ekran kartı ile ilgil bir problem olabilir , bunuda başka bir ekran kartıyla deneyerek bulabilirsin.
Kolay gelsin...
Mart ayında aynı sorunu yaşadım, sorun anakart çıktı. Geçmiş olsun.