Merhaba Öncelikle ben teknisyenim, sadece böyle bir sorunla karşılaşıp çözen arkadaşlar için yazıyorum. Yani rami sök, tozunu al, şunu yap bunu yap diye bilmeden yazmayın lütfen. Bilgisayar neredeyse her açılışında donuyor. Defalarca Win7 64bit(lisanslı ve güncel) ile formatladım ama çözüm bulamıyorum. Bilgisayarda açılışta çalışan ekstra programlar; kis 2011, idm, daemon tools. Kaspersky aktif olmazsa bilgisayarın donduğunu anlıyorum, aktif olursa açılışta sorun olmuyor. Donma süresi 1 dkyı geçmiyor genelde ve bilgisayar normal işleyişine devam ediyor. Ama nadiren kilitleniyor bilgisayar ve reset atmak zorunda kalıyorum. Sadece açılışta da değil ileriki zamanlarda da donduğu oluyor. Oyun oynarken, film izlerken veya müzik dinlerken hiç donmadı. Sadece internette gezinirken rastladım bu olaya. Bildiğiniz gibi kaspersky güçlüdür bayağı ama virüs olmadığından emin olmak için diğer anti-virüs yazılımlarını da denedim. Sistem özelliklerini aşağıya ayrıntılı olarak her parçayı yazıyorum ki belki biriniz bunlardan kullanıp bu olay başına gelmiştir:
Intel Core i7 2600k işlemci Asus P8Z68-V anakart 8GB (2x4GB) Kingston HyperX 1600Mhz DDR3 ram 1GB MSI HD6850 ekran kartı Team Xtream 120GB Sata2 SSD (win7 kurulu) Western Digital 2TB ve 500GB iki adet HDD LG DVD-RW Thermaltake XT 875Watt PSU Inform 1500VA UPS HP 23" FullHD LED ekran Playvision dijital ses decoder Roccat Kave 5+1 kulaklık A4-Tech X7 klavye Logitech M235 kablosuz mouse
SSD, PSU yeni alındı ama daha önce de bu sorun vardı. Yani bu ikisinde sorun yok.
İşletim sisteminin yüklü olduğu harddisk i kontrol edin güç kaynağını kontrol edin güç yetersiz geliyor olabilir bazı güç çeken parçaları çıkarıp deneyin