Şimdi Ara

Bilgisayar Açılıyor, Görüntü Gelmiyor - Mouse,Klavye Görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
7.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba.. Uzunca bir zamandır Cpu fanından bilgisayarı açınca ses geliyordu..Bunun toz yüzünden olduğuna eminim.

Dün akşam hoparlörün fişini dörtlü prizden çıkarmaya çalışırken bir anda ekran gitti , bilgisayar kapandı.

Sonrası bilgisayarın power tuşuna bastığımda açılmadı, fişini çıkarıp geri taktım açıldı..

Bu sefer de ekran gelmiyor , klavye ve mouse ışığı yanmıyor , Kasanın üzerinde yanıp sönen kırmızı ve yeşil ışıklar ( sanırım hdd ışığı falan ) hiçbir şekilde yanmıyor.

Bilgisayarı açtığımda verdiği ilk dıt sesi gelmiyor ( sanırım bios sesi )

Power tuşuna basılı tuttuğumda geri kapanmıyor , reset atmıyor

Kuru kuruya fanlar çalışıyor sadece.

Bilgisayarın içi inanılmaz tozlu. Fanlar toz tutmuş anlayacağınız.

Anakart'ın üstündeki ( bilgisayarın arkasındaki kilit butonunu açıp kapattığımda ) ışık sorunsuz yanıyor veya sönüyor.

İhtimaller arasında Anakart'ın voltaj sorunu yüzünden yanmış olabileceği var sanırım.. Ya da diğer donanımların..

Benim derdim izlemem gereken yol..Ve ufak tefek tavsiyeler vermeniz..

İlk iş olarak kasayı temizleyip , tozları almayı düşünüyorum.

Diğer aşamalarda neler yapmalıyım ?

Bir de sorunun herhangi bir Donanımda olma olasılığı % kaç acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZamazingoPrens -- 13 Ocak 2012; 13:31:30 >

• Kasayı komple sök çünkü uzay montaj yapacaksın..parçaları tek tek deneyerek tak.sorunlu parçanı bulabilirsin.

Toz pc düşmanıdır bilgin varmı bilmiyorum ama ciddi boyutlara neden olabilmekte.temiz tutup tutmaman senin kararın.elbette parçalarına zarar verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syesil -- 13 Ocak 2012; 14:18:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Q5

Kasayı komple sök çünkü uzay montaj yapacaksın..parçaları tek tek deneyerek tak.sorunlu parçanı bulabilirsin.

Toz pc düşmanıdır bilgin varmı bilmiyorum ama ciddi boyutlara neden olabilmekte.temiz tutup tutmaman senin kararın.elbette parçalarına zarar verir.

Üşengeçlik. "Şu kasayı temizliyeyim bi" dediğimde lise yeni bitmişti. Şimdi Üniversite bitmek üzere. İlgilendiğiniz için Teşekkürler..
  • ekran kartını çıkart öle açmayı dene eğer açılırsa sorun yoktur eçılmazsa biyerden ram bulcan rami degiştir ole dene olması gerekir olmazza monitörün kablolarını kontrol et . gerekirse başka monitörde denemen gerik. bide dediğimi yap olması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gozdeyurek

ekran kartını çıkart öle açmayı dene eğer açılırsa sorun yoktur eçılmazsa biyerden ram bulcan rami degiştir ole dene olması gerekir olmazza monitörün kablolarını kontrol et . gerekirse başka monitörde denemen gerik. bide dediğimi yap olması lazım.

ekran kartı probleminde hdd ışığının yanmaması, klavye ve mouse'un ışıklarının da yanmaması ilginç olmaz mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratornek90

quote:

ekran kartını çıkart öle açmayı dene eğer açılırsa sorun yoktur eçılmazsa biyerden ram bulcan rami degiştir ole dene olması gerekir olmazza monitörün kablolarını kontrol et . gerekirse başka monitörde denemen gerik. bide dediğimi yap olması lazım.

ekran kartı probleminde hdd ışığının yanmaması, klavye ve mouse'un ışıklarının da yanmaması ilginç olmaz mı ?

"ekran kartı probleminde hdd ışığının yanmaması" dostum pardon ama anlayamadım ne demek istediğini ekran kartı problemi ekran kartı problemidir.hdd yi bağlamaz.pc'n açıldığında sorasıyla donanımını tarar ve belli başlı sesler verir.tek tek tak dememin nedeni de bu..sen takmaya bir başla bakalım nerede zil çalacak yada çalmayacak anlayacaksın.klavye mouse da takmana gerek yok sadece ana bileşenlerinle başla.

• Anakartla ilgili bir sorun gibi duruyor Anakartı sök. tozunu al iyice sonra Anakrtı Tiner ile yıka :)) slotlara kaçırma ama tahminimce herhabgi arıza yok ise anakartta çalışacktır diye düşünüyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

"ekran kartı probleminde hdd ışığının yanmaması" dostum pardon ama anlayamadım ne demek istediğini ekran kartı problemi ekran kartı problemidir.hdd yi bağlamaz.pc'n açıldığında sorasıyla donanımını tarar ve belli başlı sesler verir.tek tek tak dememin nedeni de bu..sen takmaya bir başla bakalım nerede zil çalacak yada çalmayacak anlayacaksın.klavye mouse da takmana gerek yok sadece ana bileşenlerinle başla.

benimde demek istediğim o zaten. ekran kartında problem olmadığını düşünüyorum. Dediğim gibi klavye ve mouse ışıkları da yanmıyor HDD ışığı da.. Eğer Ekran kartında problem olsa , en azından kasadan bios sesini alabiliriz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

benimde demek istediğim o zaten. ekran kartında problem olmadığını düşünüyorum. Dediğim gibi klavye ve mouse ışıkları da yanmıyor HDD ışığı da.. Eğer Ekran kartında problem olsa , en azından kasadan bios sesini alabiliriz.

Kardeş sana zaten kimse ekran kartında arıza var demedi.anlatmak istediğimide anlatamadım galiba..yüksek oranda power supply'ın görevini yapmamakta.bu benim şahsi görüşüm.kötü haber ise anakartının nalları dikmiş olabileceği..hiç ses gelmiyor diyorsun bu anakart veya power supplyden kaynaklanma ihtimalininde kalıyor.komşundan yada arkadaşından iste güç kaynağı bir bağla test et.sonra gidip bir psu bayılırsın.

• ekran kartı probleminde hdd ışığının yanmaması, klavye ve mouse'un ışıklarının da yanmaması ilginç olmaz mı ? arkaşlar şunu söylim ben pc bu olaylara yakalndı pc temizledim büyük ihtimale pc temizlenmesini önerim temizledik den sonra pc 3 gün de calışdırmayın sonra çaldırısınzı eğer olmasa orasını bileme iyi günler
  • Hocam şimdiden geçmiş olsun, üzüldüm vallahi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Noldu hocam

• Muratornek teki sorunun aynisini bende yasiyorum arkadaslar guc kablosunu takiyorum ve power tusuna basiyorum pc calisiyo fanlar donuyo ama reset tusu ve power tusu kapatmak icin bastigimda gormuyo arti ekran da yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.