Şimdi Ara

Bilgisayar açılıyor (ses var görüntü yok)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
29.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 2 haftadır bu sorunla karşı karşıyayım.

sistem:
    Amd 4800+
    MSI K9N Neo f2
    Lı-level 1 Gb ram
    Ocz 700 w power
    Sapphire X195 pro (Zerotherm GX815 takılı)

bilgisayar açılıyor 7-8 defa dııt sesi geliyo windows açılış sesi duyuluyor ama monitöre görüntü gelmiyor.
    8-10 defa uğraşıyorum açılıyor (ekran kartını ramı sök tak)
    Bütün parçaları söktüm yeniden taktım olmuyoor.

Ekran kartı başka bir pc de açılıyor.
    Bu pcde de başka ekran kartı çalışıyor.
    Bu pc de başka Ramde de aynı hatayı alıyorum.

sizce sorun nerde ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayarda Ses Var Görüntü Yok Sorunu ve Çözümleri

Bilgisayarınız açıldığında "bilgisayarda ses var görüntü yok" sorunuyla karşılaşıyorsanız, bunun birkaç nedeni olabilir. Bu sorunu gidermek için şu adımları takip edebilirsiniz:

• Monitör Kablosunu Kontrol Edin: Monitör kablonuzun hem bilgisayara hem de monitöre doğru şekilde takılıp takılmadığını kontrol edin. Kabloyu çıkarıp yeniden takmayı deneyin.
    • Farklı Bir Monitör Deneyin: Farklı bir monitör kullanarak sorunun monitörünüzde mi yoksa bilgisayarınızda mı olduğunu belirleyebilirsiniz.
    • Grafik Kartını Yeniden Takın: Grafik kartı gevşemiş veya hasar görmüş olabilir. Bilgisayarınızı kapatın ve grafik kartını çıkarıp yeniden takın.
    • BIOS Ayarlarını Sıfırlayın: BIOS ayarlarının yanlış yapılandırılması görüntü sorunlarına neden olabilir. Bilgisayarınızı kapatın ve BIOS'u sıfırlamak için anakartınızdaki CMOS pilini çıkarın.
    • Donanım Arızası: Nadiren de olsa, "bilgisayar ses var görüntü yok" sorunu donanım arızasından kaynaklanabilir. Anakart, işlemci veya güç kaynağı arızalı olabilir. Bu durumda, bilgisayarınızı yetkili bir servise götürmeniz gerekebilir.

Laptop Ses Var Görüntü Yok Sorunu

Laptop'larda "laptop ses var görüntü yok" sorunu genellikle ekran kartı veya LCD panel ile ilgilidir:

• Ekran Kartı Sürücülerini Güncelleyin: Ekran kartı sürücüleriniz güncel değilse, görüntü sorunlarına neden olabilir. Sürücüleri üreticinin web sitesinden indirerek güncelleyin.
    • LCD Paneli Kontrol Edin: LCD panel hasar görmüş veya gevşemiş olabilir. Panelin üzerinde çatlak veya ölü piksel olup olmadığını kontrol edin.
    • Laptop'u Harici Monitöre Bağlayın: Harici bir monitöre bağlanarak sorunun laptop ekranında mı yoksa grafik kartında mı olduğunu belirleyebilirsiniz.

Bu adımları uygulayarak çoğu "bilgisayarda ses var görüntü yok" sorununu giderebilirsiniz. Sorun devam ederse, daha fazla yardım için bir teknisyene başvurmanız gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • format çektinmi pc ne..
    Bence bir dene formatı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elit_Marcos

format çektinmi pc ne..
    Bence bir dene formatı..
    denemedim ama sanki düz değilde yatık durduğunda fazla zorlamadan 1-2 denemeyle açılıyor gibi
  • quote:

format çektinmi pc ne..
    Bence bir dene formatı..
    anakart deneyiniz lütfen aynı şey naşıma geldi en iyi ihtimal anakart bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: hanibal

denemedim ama sanki düz değilde yatık durduğunda fazla zorlamadan 1-2 denemeyle açılıyor gibi

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: hanibal

O zaman donanımla ilgili bir sorun bu..
    Ben yazılım olarak düşündüm ama yanılmışım heralde..
    Arkadaşın dediği gibi anakart sorunu olabilir..

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Ama Bilgisayar açılırmıki o zaman
    Birde Ram slotları bozuk olsa ramı görmese pc açılırmı sizce ?

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    ya ram ya anakart 2isnide dene
  • quote:

Orijinalden alıntı: .:Kutikul@:.

ya ram ya anakart 2isnide dene

Alıntıları Göster
    bilgisayar açılırken f8 e bas vga mmodunu etkinleşt,r de açılınca görntü ayarlarını değişştir
  • quote:

Orijinalden alıntı: atacom

bilgisayar açılırken f8 e bas vga mmodunu etkinleşt,r de açılınca görntü ayarlarını değişştir

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: atacom

O ekranı göremiyorum ki simsiyah ekran çıkıyoo
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: atacom

O ekranı göremiyorum ki simsiyah ekran çıkıyoo

Alıntıları Göster
    boot ekranını görebiliyorsan disketten biosu güncelle eğer hiçbirşey göremiyorsan büyük ihtimal işlemciden yapar
  • quote:

Orijinalden alıntı: sewger

boot ekranını görebiliyorsan disketten biosu güncelle eğer hiçbirşey göremiyorsan büyük ihtimal işlemciden yapar

Alıntıları Göster
    monitör hz ayarı uyuşmuyor siyah ekrandayken f8 e basıp güvenli modda ekrankartını aygıt yöneticisinden kaldır ve reset at sonra açılır zaten ekran kartını yeniden yükle çalışacaktır f8 ekranını görebilirsin ama ekrana yazılar gelebilyosa
  • quote:

Orijinalden alıntı: tsunami67

monitör hz ayarı uyuşmuyor siyah ekrandayken f8 e basıp güvenli modda ekrankartını aygıt yöneticisinden kaldır ve reset at sonra açılır zaten ekran kartını yeniden yükle çalışacaktır f8 ekranını görebilirsin ama ekrana yazılar gelebilyosa

Alıntıları Göster
    7-8 Kere gelen bip sesi Güç kaynağından olabilir ona göre.
    Ayrıca Farklı bir anakartta da denemen iyi olur bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: BoZ-OK

7-8 Kere gelen bip sesi Güç kaynağından olabilir ona göre.
    Ayrıca Farklı bir anakartta da denemen iyi olur bence.

Alıntıları Göster
    Monitörün çalışma hızından daha hızlı ayarlamışsan Windows koruma modu kutusuna tik koymayınca, Monitör kapasitesinin üstündeki hızları tanımıyor, Başka bir monitörden düzeltmen gerekebilir.

Ancak 7-8 kere uyarı sesi Yeterli bir sebep bence

• quote:

Monitörün çalışma hızından daha hızlı ayarlamışsan Windows koruma modu kutusuna tik koymayınca, Monitör kapasitesinin üstündeki hızları tanımıyor, Başka bir monitörden düzeltmen gerekebilir.

Ancak 7-8 kere uyarı sesi Yeterli bir sebep bence

Alıntıları Göster
    biosa gir ekran kartın agp pcı ayarı bozulmuş onu düzelt yada resetle

• quote:

Orijinalden alıntı: baranel

biosa gir ekran kartın agp pcı ayarı bozulmuş onu düzelt yada resetle

Alıntıları Göster
    RAM ın yuvasını değiştir. Bunun %90 çözümü budur.
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Ram yuvalarının oradaki mandallar dik durunca Ram leri tutamıyordur belki, yatay durunca tutmasına pek fazla hacet kalmayacağı için sorunsuz çalışabilir.Şu 7-8 kere bip sesinin ne anlama geldiğini bilen varsa sorun çözülür kanımca.

• quote:

quote:

Ram yuvalarının oradaki mandallar dik durunca Ram leri tutamıyordur belki, yatay durunca tutmasına pek fazla hacet kalmayacağı için sorunsuz çalışabilir.Şu 7-8 kere bip sesinin ne anlama geldiğini bilen varsa sorun çözülür kanımca.

Alıntıları Göster
    arkadaslar windows un açılış sesinin geldiğini belirtmiş zaten ram oturmasa windows açılmaz kesinlikle hz ayarı yada monitör ayarından kaynaklanıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: tsunami67

arkadaslar windows un açılış sesinin geldiğini belirtmiş zaten ram oturmasa windows açılmaz kesinlikle hz ayarı yada monitör ayarından kaynaklanıyor

Alıntıları Göster
    bios ayarlarından olabilir onboard ekran kartı varsa çakışıyordur

biosu sıfırlarsa sorun çözülür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: whitepage67

bios ayarlarından olabilir onboard ekran kartı varsa çakışıyordur

biosu sıfırlarsa sorun çözülür.

Alıntıları Göster
    Biosu sıfırladım sonra güncelledim
    Onboard agp yok
    Mönitör hız ayarı nerden yapılır ? (60 hertz de çalışıyor ama birde moniötr WS 19 inch )
  • quote:

Biosu sıfırladım sonra güncelledim
    Onboard agp yok
    Mönitör hız ayarı nerden yapılır ? (60 hertz de çalışıyor ama birde moniötr WS 19 inch )

Alıntıları Göster
    Bendede buna çok benzer bişey olmuştu. Bios uptaede edince düzelmişti. Ama senin sorun güç kauynağından gibi duruyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.