Şimdi Ara

Bilgisayar açılmadan önce çıkan şeyler 99 - 9C - A2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
6.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MSI Z97-G43 anakart ve 4590 işlemci var.Dün parçaları kendim birleştirdim.Şu an tek sıkıntım bilgisayarı açınca veya restart atınca ilk siyah bir ekran ve sağ altta bu şeyler yazıyor sırasıyla 99 , 9C ve A2 daha sonra anakart logosu geliyor ve windows açılıyor.Bios güncelledim , sata kablolarını 3-4'e takmışım onları 1-2'ye aldım ama düzelmedi.Sizce neden kaynaklanıyor bu sorun ? Üstatlar da yardımcı olursa sevinirim.

• http://linustechtips.com/main/topic/171636-slow-debugging-and-terrible-win881-support-on-msi-z87-gd65/

Linkte de benzer bir şikayet gördüm, araştırıyorum ancak kendi adıma pek ümitli değilim.
    Soru daha çok teknik servislik gözüküyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Iron Mask

http://linustechtips.com/main/topic/171636-slow-debugging-and-terrible-win881-support-on-msi-z87-gd65/

Linkte de benzer bir şikayet gördüm, araştırıyorum ancak kendi adıma pek ümitli değilim.
    Soru daha çok teknik servislik gözüküyor.

Bu sorun nedeniyle değişim talep etsek alırlar mı acaba ? Eksen'den almıştım.
  • 1 haftayı geçti mi geçtiyse servise gider, iade alırlar mı bence telefon edip sorun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Iron Mask

1 haftayı geçti mi geçtiyse servise gider, iade alırlar mı bence telefon edip sorun.

Geçen hafta perşembe sipariş ettim , pazartesi bana ulaştı.
  • O iki haneli kodlar bende de yazıyor(P67-G45 kullanıyorum), neden sorun olarak kabul ettin bunu? 1-2 saniyede geçiyor zaten.
    Uzun mu sürüyor sende boot?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

O iki haneli kodlar bende de yazıyor(P67-G45 kullanıyorum), neden sorun olarak kabul ettin bunu? 1-2 saniyede geçiyor zaten.
    Uzun mu sürüyor sende boot?

Normalde olmaması lazım bu kodların.(En azından ben öyle düşünüyorum ) Ama 3-4 saniye sürüyo hemen de geçmiyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vrataski -- 19 Aralık 2014; 14:42:03 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hem z77 gd55 de hem de x99s sli plusta çıkıyor o kodlar büyük ihtimal boot sırasında bileşen kontroluyle ilgilidir ,sorun olarak algılamak yanlış olur.

windowsu uefi olarak kurup üzerine fastboot açarsanız o kodları görmeden fişek hızıyla açılacağını görürsünüz sistemin
  • MSI gaming 3 anakartımda bende de o dediğin rakamlar sağ altta çıkıyor. 99c 99 falan filan yazıyor. Bende de geçen ay çıkmaya başladı. İlk aldığımda yoktu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Humboldt

hem z77 gd55 de hem de x99s sli plusta çıkıyor o kodlar büyük ihtimal boot sırasında bileşen kontroluyle ilgilidir ,sorun olarak algılamak yanlış olur.

windowsu uefi olarak kurup üzerine fastboot açarsanız o kodları görmeden fişek hızıyla açılacağını görürsünüz sistemin

Arkadaşımda da aynı anakarttan var.Aynı gün aldık.Ona sorarım kodlar çıkıyor mu diye.

Edit: Lincolnn, ben takıntılıyım sanırım kimse sorun olarak algılamamış başka

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vrataski -- 19 Aralık 2014; 14:54:08 >
  • @SüperEspri Keşke ne anlama geldiğini öğrenebilsek. Şuan baktım da 99 yazdı.

Burda hiç iyi şeyler yazmamışlar bunun için. Biri anakart öldü anlamına geliyor gibisinden birşey demiş Şuan sorunsuz kullanıyorum gerçi. Biri bu konuda bizi aydınlatırsa sevinirim.

tom's hardware
    Tom's Hardware: For The Hardcore PC Enthusiast
    http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1859552/wont-boot-error-bottom.html

tom's hardware
    Tom's Hardware: For The Hardcore PC Enthusiast
    http://www.tomshardware.co.uk/forum/311480-30-error-code-motherboard

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesaverde -- 19 Aralık 2014; 16:17:57 >

• Anakart ve işlemcimiz aynı eve gidince bakayım bende çıkıyormu hiç dıkkat etmedım gerçi çıksa noluyoki zararı ne yani :D

edit: bende msi logosu gelmiyor la açılışta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KarambaKarambita* -- 19 Aralık 2014; 15:23:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KarambaKarambita*

Anakart ve işlemcimiz aynı eve gidince bakayım bende çıkıyormu hiç dıkkat etmedım gerçi çıksa noluyoki zararı ne yani :D

edit: bende msi logosu gelmiyor la açılışta

İşte zararı var mı bi hata kodumu belli değil
  • Edit: Buldum

Forumdan biri harici bir usb aygıttan dolayı çıkıyor diye yazmış. Bunun üzerine ilk mouse u çıkartıp bilgisayarı yeniden başlattım fakat yine 99 yazısı çıktı sağ altta. Ardından klavyeyi çıkarttıp yeniden başlattım bu sefer çıkmadı. Sorun klavyemde imiş. Fakat klavye usb değil ps2 bağlantılı. Her neyse eğer o 99 yazısı bir sorun ise bunun klavyeden dolayı olduğunu bulmuş oldum. Klavyemde herhangi bir sorun yok. 5-6 yıllık klavye saat gibi çalışıyor Sizde aynı şekilde bulabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lincolnn

Edit: Buldum

Forumdan biri harici bir usb aygıttan dolayı çıkıyor diye yazmış. Bunun üzerine ilk mouse u çıkartıp bilgisayarı yeniden başlattım fakat yine 99 yazısı çıktı sağ altta. Ardından klavyeyi çıkarttıp yeniden başlattım bu sefer çıkmadı. Sorun klavyemde imiş. Fakat klavye usb değil ps2 bağlantılı. Her neyse eğer o 99 yazısı bir sorun ise bunun klavyeden dolayı olduğunu bulmuş oldum. Klavyemde herhangi bir sorun yok. 5-6 yıllık klavye saat gibi çalışıyor Sizde aynı şekilde bulabilirsiniz.

Benimki de aynı şekilde ps2 bağlantılı.Hadi 99 onun için çıkıyor diyelim.Bende bi de 9C A2 çıkıyor onlar neden acaba

• O çıkan kodlar bios'un o an yaptığı işlemi gösteren debug kodlarındır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Executor Arhêntir

O çıkan kodlar bios'un o an yaptığı işlemi gösteren debug kodlarındır.

Yani zararı yok değil mi hocam ?
  • Yok tabiki.

Eski bioslar için kodların karşılığını yazan siteler var ama bu yeni seri uefi anakartlar için olanı yok sanırım.
    www.bioscentral.com
    AMI/AMIT BIOS Post Codes - BIOS Central
    http://www.bioscentral.com/postcodes/amibios.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Executor Arhêntir

Yok tabiki.

Eski bioslar için kodların karşılığını yazan siteler var ama bu yeni seri uefi anakartlar için olanı yok sanırım.
    www.bioscentral.com
    AMI/AMIT BIOS Post Codes - BIOS Central
    http://www.bioscentral.com/postcodes/amibios.htm

Verdiğin linkte 99'un karşısında "Setup timer data/RS232 base" yazıyor. kurulum zamanlayıcı veri ne demek. Ne anlama geliyor bu.

• Hayır o kodlar eski anakartlar ve biosları için.Hangi versiyıona ait olduğu yazıyor tabloların üzerinde.
    Biraz araştırınca uefi bios için olan kodalrıda buldum :
    http://www.gsmservice.od.ua/trafaret/postcodes/AMI_Aptio_4.x_Status_Codes_PUB.pdf

Burada yazana göre 0x99 Super i/o algılasıyla alakalı.Sen PS/2 aygıt taktığın için bekleme yapıyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.