ATHLON 64 3000+ / MSI - K8N NEO4 PLATINUM / TWINMOS - 1 GB 400 DUAL / SAPPHIRE - ATI RADEON X800GTO, FireBlade / WESTERN DIGITAL - 250+320 GB SATA2 16 MB / SAMSUNG - 793MB / NEC - ND3540A BLACK / COOLER MASTER - CENTURION 5 BS (SİYAH/GÜMÜŞ) /
Yukardaki sistemim 3 gün önce arıza verdi bilgisayar kapalıydı elektrikler gitti elektrikler gelince kendiliğinden açıldı. Bilgisayar ilk açılışta dıııııttt diye bir sefer uzun ötüyor ve monitöre hiçbir şekilde görüntü vermiyor ramlardan şüphelendim ramları başka pce takıyorum sorun yok, hdd dedim oda aynı şekilde diğer pcde sorun yok, ekran kartı aynı, ses kartıda diğer pcde hiçbir problem yok. Acaba sorun nedendir güç kaynağımı ölmüş, yoksa anakartmı? Yardımlarınız için teşekkürler... (güç kaynağından hiçbir şekilde koku vs gelmiyor, ilk açtığımda pcde ne kadar fan varsa hepsini çalıştırıyor cooler master 380w)
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
1. Anakartı ve bağlı tüm bileşenleri kasadan söküp dışarıda iletken olmayan bir yüzey üzerinde çalıştır ( kısa devre olasılığı için )
2. Ram olabilir veya ram slotlarından kaynaklanabilir ram ve ram slotlarını temizleyip statik varsa al ve tekrar dene
3. Ekran kartı arızası olabilir bir başka ekran kartını denemeni öneririm
4. Bios pilini çıkar bios'u sıfırla ve bios pilinin yanında bios clean görevini yapan bir jumper var onu tak ve cıkar
5. Power Supley kaynaklı akım dengesizliği olabilir yeni bir PS ile dene
6. umarım bu değildir ama anakart arızası olabilir
kendimce bildiklerimi seninle paylaşmak istedim umarım işine yarar
İşlemcide sorun olabilir. Bi kontrol edin.
quote:
Orjinalden alıntı: dejaay
İşlemcide sorun olabilir. Bi kontrol edin.
Katılıyorum.Bilgisayarın açılamama ya da aniden kapanma gibi sorunlarının altında genelde işlemciyle ilgili bi sorun çıkıyor.
teşekkür ederim arkadaşlar...
Anakartı ve bağlı tüm bileşenleri kasadan söküp dışarıda iletken olmayan bir yüzey üzerinde çalıştırdım ve çalıştı fakat garip olan bişey kasayı yan yatırınca pc açılıyor dik konuma getirince gene aynı hatayı veriyordu şuan öyle bir problem yok fakat neden böyle salakça birşey oldu hala anlamış değilim...