Şimdi Ara

Bilgisayar Açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu sabah bilgisayar açıldıktan kısa bir süre sonra ekran donmaları yapmaya başladı. Hiçbir tuş işlemiyordu mavi ekran vermeden donup kalıyordu. Düğmeden kapatıp açmak zorunda kaldım. Her seferinde de monitörü açmıyordu. Bazen daha windows boot ekranındayken donuyordu. Birkaç denemeyle tekrar açılıyordu bilgisayar. Sonra bir gevşeme mi var falan diye kontrol ettim parçaları. Değişen bir şey olmadı. Aynı şekilde devam etti olay. Şimdiyse hiç açılmıyor. Düğmeye bastığımda fanlar dönüyor, hard disk'e cd rom'a elektrik gidiyor ama monitörü açmıyor. Açmadığı için bios ekranını bile göremiyorum, çıkıyor mu çıkmıyor mu bilmiyorum yani. Bütün parçaları söküp taktım ama bir şey değişmedi. Şu hard disk işlem yaptığında yanıp sönen led var ya, o dümdüz yanıyor, hard disk de işlem yapmıyor. Öylecene dümdüz yanıyor o led. Fanlar dönüyor her şeyde elektrik var ama pc'de tık yok. Ne ekran açılıyor ne de hard disk'ten işlem sesi geliyor. Öyle malak gibi duruyor.

Ekran kartsız da çalıştırsam, işlemcisiz de çalıştırsam, ram'siz de çalıştırsam bir ses yok. Anakartın üstündeki yeşil led yanıyor ama, elektrik var diye sanırım. Bilmiyorum her şey yolunda mı demek. Ekran kartından sorun yaşadığımı da söyleyeyim daha önce. Donanım ivmesi yüksek iken çalışmıyordu. Ekranı kapatıyordu. İvme yok seçiliyken çalışıyordu ancak sorunsuz.

Şimdi sorun hakkındaki fikirlerinizi ve gelişmiş çözüm önerilerinizi bekliyorum. "Anakartın üstünde bi pil var onu çıkar tak öyle çalıştır"dan fazlasını bekliyorum yani.

Şimdiden teşekkürler.

• ARka panelden tüm kaploları sök pc ye elektrik ver sonra tekrar tak.
    Ayrıca ramleri temizleyip taktın mı tekrar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: AkşamGüneşi

ARka panelden tüm kaploları sök pc ye elektrik ver sonra tekrar tak.
    Ayrıca ramleri temizleyip taktın mı tekrar..

1 tane ram var zaten eet çıkardım temizledim, farklı slotta da denedim ama bir şey değişmedi. Kabloları sök elektrik ver derken? Yapayım da, tam olarak kastettiğin nedir?
  • monitör mü açılmıyor onu tam anlamadım.
  • quote:

monitör mü açılmıyor onu tam anlamadım.

evet, hard diskte de faaliyet yok. sadece devrini alıyor, çalışıyor. arka planda windows da yüklenmiyor yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rheadb -- 13 Şubat 2008; 22:08:00 >
  • bence cihpset(yonga) te sorun var.Baksana hiçbirşeyde tık yok.kuzey-güney köprü sorunu.

demek ki hard diskten ramlere veri gelmiyor.işlemci direk hdd ile işlem yapmaz.yani sorun cihpset gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AkşamGüneşi -- 13 Şubat 2008; 22:12:08 >
  • quote:

bence cihpset(yonga) te sorun var.Baksana hiçbirşeyde tık yok.kuzey-güney köprü sorunu.

bütün parçaları başka bir anakarta takıp test etme dışında, anakartta bir sorun olup olmadığını check etme şansımız var mı peki? üstünde jumper'lar var kartın, alakamız olabilir mi işimizi görür mü bir şekilde? şimdi servise verip bir ton para dökmek istemiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar Açılmıyor
    11 ay önce açıldı
    Bilgisayar açılmıyor
    2 yıl önce açıldı
    bilgisayar açılmıyor
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yongada sorun varsa ne yapılabilir ki ?
  • başka bir pc de parçaları denemelisiniz.
    Ayrıca power supply kablolarını hiç çıkartıp taktınız mı_?
  • quote:

başka bir pc de parçaları denemelisiniz.
    Ayrıca power supply kablolarını hiç çıkartıp taktınız mı_?

hmhm denedim. aldık demek elimize anakartı. ve bu da sanırım lanet ekran kartı yüzünden oldu. teşekkür ederim ilgine.

bunlar dışında farklı bir fikri olan varsa paylaşsın lütfen, deneyelim kaybedecek bir şey yok.
  • Bişiy değil .
    İnşallah daha iyi anlayan arkadaşlar da cevap yazarda sorunun hallolur ve onca parayı ödemezsin boşuna..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.