Arkadaşlar merhaba yaklaşık 5 senelik bir sistemim var. Bileşenler şu şekilde:
ASUS P5GD1 Pro Anakart, IntelP4 3GHz Kingston 512x2 MB DDR400 RAM nVidia GeForce 6600TD 128MB Ekran kartı.. İşletim sistemim Windows Vista Home Pre. SP1
Yaklaşık bir haftadır bilgisayarım açılmıyor. Güç düğmesine basıyorum, çalışma sesi var başlangıçta normalde bir kez bipliyordu o ses yok, görüntü de yok. HDD ve Power ışığı yanıyor, başka bir çalışma emaresi yok. (görüntü vs..) Ve bilgisayarı sadece fişten çekerek kapatabiliyorum. Bir ara sadece fişi takmamla da açılıyordu.. Ancak bir kaç kez çalıştırabildim. Çalıştırdığım zaman da genellikle 5dk sonra reset atıyor.. (Ancak şu an yarım saati geçmesine rağmen sistem gayet stabil..)
Sizce sorunum ne olabilir? Ben PSU'dan şüpheleniyorum. Ancak tamamen bozulmuş ya da zarar görmüş olsa bilgisayar hiç açılmazdı sanırım.. Şimdiden teşekkürler...
PSU çok kalitesiz birşeyse olabilir tabi ama sizdeki sistemde çok ağır bir sistem değil.Şöyle bir deneyin ramleri ve ekran kartını sökün.Pc yi çalıştırın ram hata sesi gelince ramleri takın tekrar çalıştırın ekran kartı hata sesi çıkacaktır son olarakta ekran kartını takın.Bir deneyin derim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme