Şimdi Ara

Bilgisayar Açılmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Yeni Bir Sistem Toparladım Ama Bilgisayarı Açmayı Başaramadım.Anakarttan Kısa Devre İle Açıyorum Fanlar Çalışmaya Başlıyor.3-4sn Sonra PC Susuyor ve Kapanıyor.PSU Diye Düşünüyorum Ben.

Donanımlar ;

4 GB 800MHz RAM (2+2)
    Gigabyte 8600GT 512MB 128Bit Ekran Kartı
    Pentium D 2.8GHz 800MHz 775Pin İşlemci
    ASUS P5N-E SLI Anakart
    280w Power Supply
    660GB HDD (500+160)
    Sata Optik Sürücü
    IDE Optik Sürücü
    Kart Okuyucu
    2 Adet Extra USB Çıkışı

İşin İlginç Yanı PC'yi Açtığımda Sadece Görüntü Alma Niyetindeydim Yani Sadece RAM,Ekran Kartı,İşlemci Takılıydı.PSU İse Arkadaşlar Kaç W Psu Önerirsiniz Ucuz Birşey Çok İyi Olur Çünkü Bütçeyi Bayağı Zorladım Yeni Sistem Topluyarak.

• bi yardımcı olun yav gerçekten çok önemli bir durum bilgisayarı hemen aktif hale getirmem gerek :/
  • PSU yetersiz geliyor olmalı. PSU yetersiz gelince açılır 2,3sn sonra kapanır.
  • hocam peki minimum kaç w almam gerekir :/
  • ilk olarak bu sisteme ne kadar verdiniz ?
    Ve arkadaşında belirttiği gibi PSU yetersiz kalıyor olabilir. 400-4500W güç kaynağı yeterli olacaktır.
  • 70tl anakart
    55tl ekran kartı
    75tl 500gb hdd

diğer donanımlar ise zaten mevcut olanlar. 450 yeter mi eminmisin ?

hocam alıcam ama bir daha masraf yapmak istemiyorum zaten bütçe ters dönmüş durumda :(
  • psu yeterli 250 watt psuyla 4 sene 8500gt kullandım kabloları bağlamamışsındır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar Açılmıyor.!!!
    geçen yıl açıldı
    Bilgisayar Açılmıyor
    12 ay önce açıldı
    bilgisayar açılmıyor
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam şaka yapıyorsun heralde :D diyorum ki sadece anakart bağlantısını yaptım diğer donanımları bağlamadım o halde bile çalıştırmadı :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: onder.sendal

hocam şaka yapıyorsun heralde :D diyorum ki sadece anakart bağlantısını yaptım diğer donanımları bağlamadım o halde bile çalıştırmadı :/

Psu diye düşünüyorum fakat adam kullanabilmiş, aksi takdirde kasayı yan yatır parçaları çıkar tekrar tak
  • hocam olmuyor :D ne yapayım herkez psu diyor arkadaşta ben 250w ile çalıştırıyorum diyor :D çözemedim hala
  • baska psu n yoksa git bir pc ciye rica et dene. bence de psu dan kaynakli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bizim burdaki bilgisayarcılar işten anlamıyor bozar eline verirler sistemi sonrada derler senin sistem bozuk :D
  • 250 W PSU ile Bios görüntüsü almalısın.
    Sorun anakartta olabilir.
    PSU'nun yetmeme gibi bir durumu yok anlattığına göre. Ancak arızalı olabilir o ayrı mesele.
  • quote:

hocam olmuyor :D ne yapayım herkez psu diyor arkadaşta ben 250w ile çalıştırıyorum diyor :D çözemedim hala

sizde ekran kartını çıkarıp deneyin bakalım çalışacakmı bilgisayar onboard ekran kartı varsa onu kullanırsınız

yoksa bile en azından çalışırsa anlarsınız güç kaynağından yada ekran kartından

başıma geldi de ordan biliyorum
  • @Ramptha hocam görüntüyü alamıyorum hemen kapanıyor pc dediğim gibi 2-3 sn sonra gidiyor.

@bbx1 hocam onboard yok ama ekran kartsız çalışıyor.ama diğer donanımları takınca gene gidiyor.yani hddleri optik sürücüleri kart okuyucuyu felan :(
  • quote:

@Ramptha hocam görüntüyü alamıyorum hemen kapanıyor pc dediğim gibi 2-3 sn sonra gidiyor.

@bbx1 hocam onboard yok ama ekran kartsız çalışıyor.ama diğer donanımları takınca gene gidiyor.yani hddleri optik sürücüleri kart okuyucuyu felan :(

Dediğim gibi bu durumda %90 PSU dan 350w üstü bir psu ile deneyin bence
  • Kaptan Gerçek 400w bir psu alıcam ama eminsiniz demi çalıştırır ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.