Şimdi Ara

BİLGİSAYAR AÇILMIYOR ( Biri bana yardım etsin lütfen)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir arkadaşın bilgisayarı formatlamak için eve getirdim.Öncesinde içini temizlemek istedim ve temizliğimi yaptım. Sorun olduğunu düşünmüyorum.

Şimdi bağlantıları yapıp bilgisayarı açmayı denediğimde monitöre görüntü gelmiyor hatta monitörü hiç açmıyor.

Benim bildiğim bilgisayarı özel durumlarda düğmesinden kapatacaksan düğmeye 10 sn. basılı tutunca kapanır ama bu kapanmıyor. Sanki fanların dışında hiç bir şey çalışmıyor.

İlk açılışta biosdan da ses gelmiyor.

Yardım lütfen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeko_2001 -- 1 Aralık 2009; 0:40:40 >

• zeko_2001

Power düğmesine bastıktan sonra fanlar çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyorsa

varsa onboard ekran kartı ile deneyin...İlk söylenebilecek şey budur..

Tabi lütfen bağlantıları da kontrol edin..Temizlik yaptım demişsiniz..Ne kadar söktünüz neleri çıkardınız bilemiyorum ama lütfen bağlantıların düzgün olduğundan emin olun..
  • Bağlantıları kaç defa kontrol ettik ama :(

Ekran kartı onbort elimizde de başka ekran kartı yok :(
  • zeko arkadaşım 10 dk önce aynısı bana oldu 2gb+1gb ram im var oyunlardan atıyordu tek tek ramleri çıkarıp denedim en sonda 2 ram i birden taktım pc açılıyor monitöre görüntü gelmiyor ramlerin ikisinide söktüm yerleri değiştirdim taktım düzeldi.eğer ramleri çıkardıysa yerlerini değiştir.
  • saolun arkadaşlar.

Elimde ekran kartı yoktu gittim bir arkadaşın pc den aldım onu denedim ama çözüm olmadı.En son remler de değişiklik yaptım ama oda olmadı. :(

Bende işlemci veya ana kartda ama onların çalışıp çalışmadığını nasıl test edecem bilmiyorum.
  • 1. dostum biosun pilini sok ve öle dene
    2. arkadasının kullandıgı monıtor frenkasını senn monıtor kaldırmıodur olabilir benım düşüncem :DD
  • olmuyor olmuyorrrr
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeko_2001

bilgisayarı açmayı denediğimde monitöre görüntü gelmiyor hatta monitörü hiç açmıyor.

Bu cümleden görüntü gelmemesi haricinde monitörün çalışmadığına dair bir anlam çıkıyor. Eğer öyleyse sorun cetveline monitörü de ihtimal olarak yazmanız gerekir. Eğer monitörünüz fiziki olarak açılıyor fakat aktif olmuyorsa (bazı monitörlerde turuncu ışığın yeşile dönmemesi,bazılarında fasılalı yanan güç ışığının sabit yanmaması gibi ) ram,işlemci anakart vs ihtimalleri değerlendirmek gerekir. Biz ikinci ihtimali baz alarak yardımcı olmaya çalışalım. Öncelikle "mrtlln" kullanıcı adlı arkadaşımızın önerdiği linkte çok faydalı bir klavuz var. İnceleyerek adımları tatbik ettiniz mi ? Ramlerle ilgili verilen öneriye çok defa denedim cevabı vermişsiniz. Ancak bu tür durumlarda kuvvetle muhtemel ilk ihtimal ramler olabiliyor dolayısıyla ramlerle ilgili denemeleri de bir sistematik dahilinde yapmak çok daha uygun olur. Şöyleki çok değil birkaç gün önce benzer sorunumda asıl suçlunun ramlerim olduğundan emin olduktan sonra şöyle bir deney sıralaması yapmıştım. 4x1024mb olmak üzere toplam 4GB ramim ve anakartta ikisi dual chanel olmak üzere 4 slot var. Ramleri ve slotları numaralandırarak kağıt üzerinde yazarak denemeler yaptım. Sonuçta 4 ramden 1 inin artık işlevini kaybettiği hatta o veya bu biçimde diğer ramlarle beraber takılı iken dahi sistemin açılmasını engel olduğu sonucu çıktı. Siz de bu noktadan hareketle ramleri önce teker teker bütün slotlarda deneyerek bir sonuca ulaşabilirsiniz. Eğer bu metodla açamazsanız ramlerinizi çalışan bir sistemde test edin. En azından sorunun ramlerle alakası olup olmadığı kesinlik kazanır. Kaldı ki bu tür problemlerde olumlu ya da olumsuz ama kesin yargılara varabilmek sorunun tesbiti açısından son derece önemlidir.Tekrar geçmiş olsun

• yorum ve yardımın için çok teşekkür ederim.

Monitör kaynaklı bir durum yok. pc de sorun var remler konusuna gelince 2 slotvar 1 rem takılı rem çalışıyor test edildi.

Benim öğrenmek istediğim her bilgisayr ilk açılırken biosdan bir ses geliyor mu?
  • Anakarta bağlı hoparlör olup olmamasına bağlı.Bazı kasalarda bios için takılı bir hoparlör bulunur ön veya tabanında ama anakarta bağlantısı yoktur uyarı sesi alınamaz.Benim anakartımda da bağlı bir hoparlör olmadığından boot esnasında uyarı sesi almam. bu durumda kasanızı kontrol edin bir bios hoparlörü var ve anakartınıza da bağlıysa kitapçıktan mors kodlarını inceleyerek çıkan sesin anlamı çıkmıyorsa sorunun ne olduğu yazılıdır.
  • baktım ama malesef bulamadım. :( hoparlör yok.
  • Galiba htahmin ettiğim gibi işlemciden İşlemci amd sempron işlemcinin iğnelerinden ikisi kırılmış.Sizce saorun sadece bumudur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeko_2001

Galiba htahmin ettiğim gibi işlemciden İşlemci amd sempron işlemcinin iğnelerinden ikisi kırılmış.Sizce saorun sadece bumudur.

alem adamsın

işlemcinin iğnelerinden biri bile kırılsa sorun çıkar
  • Ya sorma ya napcaz sşimdi ama bilmiyorum...
  • yeni bir işlemci siparişi içinwww.hepsiburada.com
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrtlln

yeni bir işlemci siparişi içinwww.hepsiburada.com

Anakartın desteklediği en yüksek işlemciyi almaya çalış... Sempron mu kaldı artık...

• Ya arkadaşlar tetkrar yardım....

İşlemciyi buldum taktım ama yine açılmıyor.. :(

Power tuşuna bastığımda anakart üstünde bulunan led yanıyor. fanlar çalışıyor. hdd nin üzerinde bulunan işik yanıyor.Ama hdd sanki çalışmıyor hiç bir icrat yok. Bilgisayarda ekrana görüntü gelmiyor.Monitör açık ama bilgisayarı açtığımda hiç sinyal dahi gitmiyor sanki. Bir tene 256 lık rem var iki rem slotu var yerlerini değiştiriyorum yine değişin bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeko_2001 -- 1 Aralık 2009; 0:46:04 >
  • aynıs sorunla ben karşılaştım akrabamın pcsine format attım.
    driverleri kurdum reset attım pc bidaha açılmadı pc çalışıyor ama bios ekranı dahil monitörde en ufak bi tık yoktu. sorun hardiskteymiş hardisk mefta olmuştu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 1 Aralık 2009; 10:54:54 >
  • zeko_2001

Yapabileceğiniz şey tüm parçaları tek tek değiştirerek denemek dostum..Yani bizim bu noktada buradan söyleyebileceğimiz çok da birşey yok kusura bakma.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.