Şimdi Ara

BİLGİSAYAR AÇILMIYOR ( Biri bana yardım etsin lütfen) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Ekran kartını değiştirdim.
    Rem reğiştirdim gereye galiba sadece hdd ve ana kart kaldı :(
  • dostum harddisk başka bir pc ye tak eğer çalışırsa disk temizleyiciden içinde ne var ne yok sil ve o bilgisayardan o harddiskin içine windowsu kur sonra senin pc ne tak harddiski bi dene bakalım.yada başka bir arkadaşının harddiskini kendi pc ne tak açılırsa sorun hdd dir.
  • Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun, bu tür bir sorunda hangi donanımın problem çıkardığını bulmak için bağlı olan ekran kartı haricinde tüm kartları çıkarıp, DVD, HDD tüm bağlantılarını devre dışı bırakıp, harici fan varsa onu da devre dışı bırakıp ( CPU fan değil o çalışmak zorunda) bios pilini çıkarın, Ram i çıkarın. bios pilinin hemen yanında bir Bios reset jumperi ya da iki nokta şeklinde lehim noktası vardır buna bir tornavida yardımı ile kısa devre yaptırın bu noktanın yerini MB el kitapçığında bulabilirsiniz. (Bu işlemleri yapmadan önce sistemizle olan elektrik bağlantıları çıkarılmış olması gerekir) bir süre bekleyin daha sonra Ram i kullandığınız slota değil diğer slota takın bios pilini takın diğer donanımları bağlamayın bu şekilde bir açmayı deneyin sistem açılacak mı bakalım. Ayrıca PSU dan kaynaklı bir sorun da olabileceğini göz ardı etmeyin MB üzerindeki ışık yanabilir ama PSU üzerinden gelen +5v besleme gerilimi vardır burdaki bir sorun nedeniyle sistem açılmayabilir. Farklı bir PSU da denemenizi tavsiye ederim.

Kolay gelsin.

• http://www.mcsflorida.com/Store/store_images/MCSMB-ASUS75402.gif

Arkadaşlar anakart bu ama *** Bios reset jumperi ya da iki nokta şeklinde lehim noktası vardır **** bunu bulamadım bios reset hangisi ?
  • Kullanım klavuzunun 1-16 ncı sayfasına bakarsanız göreceksiniz. Resimdeki gibi önce 1-2 pozisyonundan 2-3 pozisyonuna getirin sonra tekrar eski haline getirin.

BİLGİSAYAR AÇILMIYOR ( Biri bana yardım etsin lütfen)
  • Çok teşekkür ederim ama onuda yaptım olmuyor. :(

artık napacam bilemiyorum :(
  • Bir önceki mesajımda ayrıntılı olarak verdiğim hususları adım adım uyguladınız mı? PSU konusunda ne yaptınız? yani power supply bilgisayarın anakartına ve tüm donanımlara güç veren kısmı onu değiştirip denediniz mi? sisteme herhangi bir harici donanım taktınız mı ? bir önceki mesajı dikkatli okuyup adım adım uygulayıp sonucunu bildirirseniz daha fazla yardımcı olmaya çalışırız. Anakartın kullanım klavuzunu inceleyin elinizde yoksa buradaki linkten indirip takip edebilirsiniz.
  • SeYYaH-1 ya çok çok teşekkür edrim ilgilendiğin ve yardım ettiğin için belirttiğin aksiyonları çok iyi anladım ve harfiyen bir kaç defa uyguladaım ama yine sonuç yok :(

Şöyle; dediklerini aynen uygulamam ramen değişim olmadı.bilgisayarın düğmesine bastığımda işlemci fanı çalışıyor.Klavye çalışmıyor çünkü açtığımda numlok tüşünün işiği yanmıyor.bilgisayara hdd yi taktiğimda hhd nin işigi yanıyor ama çalışmıyor. Aynı zamanda pc nin PSU nuda değiştirdim onlada bir kaç defa denemdim.

Bence senin düşündüğün gibi büyük bir ölcüde bios dan kaynaklanıyor çünkü ilk açtığımda fan haricinde hiç bir ekipman çalışmıyor.Ki benim bildiğim kadarı ile biosun görevi ilgisayr açılında taklı ekipmalara kim olduklarını hatırlarmak. ama bunlar her şeyi unutmuş :(

Biosu nasıl onaracağım nasıl düzelteceğim bu durumu?

• Sorun ya bios da ya da bir önceki işlemcinin bacağının kırık olduğundan bahsetmişsin yeni taktığın işlemcinin sağlam olduğundan emin misin peki? diğer donanımları ayrı bir anakart üzerinde deneme imkanın olsa kesin sonuca ulaşılacak ama bilmiyorum bu imkanı bulabilir misin? Anakartın üzerindeki bios yazılımı AMI firmasına ait. AMI bios kurtarma şeklinde şöyle bir yazı var alıntı yaparak burada aktarıyorum:

1.AMI BIOS'u olan anakartınızın markasına ve modeline göre, anakartınızın üreticinizin adresinden yeni BIOS dosyasını çekin. Bu dosyanın ismi şuna benzer bir şey olur : A54MS10.ROM

2. Bu dosyanın ismini, AMIBOOT.ROM olarak değiştirin. Sonra bunu boş bir diskete kopyalayın.

3. Diskete sistem dosyalarını transfer ETMEYİN. Diskette sadece ve sadece AMIBOOT.ROM dosyası olacak. Açılmayan sisteme bu disketi koyduktan sonra, CTRL ve HOME tuşlarını nasılı tutarken sistemi açın. Disket Sürücünün ışığı yandıktan sonra elinizi bu tuşlardan çekin.

4. Sistem, BIOS Güncelleme olayını yaklaşık 35-40 saniye içinde bitirecek. İşlem bittiğinde birkaç bip sesi çıkacaktır. Daha sonra sisteminizi açabilirsiniz!

ALINTIDIR

Denemek size kalmış arkadaşım tercih sizin.

• anakartınüzerinden açmayı denedin mi
  • bana da olmustu.bilgisayarci anakart fazla voltaj yuzunden bozulmus dedi.bi taktigin fis yerini babana olctur.belki sorun guc kaynagindandir
  • Seyyah 1 in son dediğini henüz yapamadım.
    Onuda deneyecem o olmadı artık yaacak bir şeyim yok ana kartı değiştirecem :(
    Çünkü başka değiştirmediğim tek parça o kaldı.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.