Şimdi Ara

Bilgisayar açılmıyor [ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşıma yeni bir bilgisayar topladım, bütün bağlantılarını doğru yaptım ancak power tuşuna basınca ön fan ışığı bir anlık yanıp sönüyor bunun dışında hiçbir şekilde çalışma belirtisi göstermiyor. Daha önce de bir kaç defa kasa topladım ilk defa böyle birşey oluyor.

Parçalar:

ECS AMD 780GM-A ULTRA 780G DDR2 BLACK SERİES anakart
    AMD Athlon II X2 255 AM3 2MB 3.1GHz Çift Çekirdekli İşlemci
    MSI ATI HD4670 1GB DDR3 128 Bit PCI Ekspres Ekran Kartı
    Kingston Value 2GB DDR2 800 Mhz CL6 (2 * 2 olarak taktım)
    WD Caviar Green 500 GB 7200 RPM 32 MB Ön Bellek 3,5" SATA II DISK
    TX Sonic 400W Midi-Tower Kasa

parçalarda bir uyumsuzluk olabilir mi? yok gibi görünüyor ama sizin gözünüze çarpan birşey var mı?

bir de açılmamasına başka ne sebep olabilir? anakartın üzerindeki yeşil güç ışığı yanıyor bu durumda psu'da sorun yok ve bağlantıları tamam. power düğmesini de anakarttaki front panel kısmına doğru taktım.

Yardımcı olabilene minnettar olacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r10aldinho_ -- 6 Kasım 2010; 22:41:01 >

• Bütü parçaları eksiklik montajladığına emin misin? anakarta extra güç kablosu takili mi ? Güç düğmesine bağladıgın kabloyu ters bağlamış olabilirsin ya da yanlış ona dikkat et.. ya da onu çıkar torna vida ile çalıştırmayı dene....

We ekran kartının harici güç girişi dicem bu kartta yok .... iyice bi kontrol etmeni isterim kaçırdıgın birşey olabilir.
  • Aslında şu vardı. Anakartın üzerinde cpu güç girişi 8 pinli, psu'dan çıkan ise 4 pinli. ben bunu araştırdım ve bir sorun olmayacağını öğrendim. 8 pinlinin sağında kalan 4lüye taktım zaten diğer 4lü ground görünüyor.

tornavida ile çalıştırma kısmını biraz açar mısın :) adım adım yapmam gerekenleri anlatırsan sabah arkadaşa gittiğimde hemen denerim. bir de sence anakartın çalışıp çalışmadığını nasıl test edebiliriz?
  • ha bi de anakartın üzerinde power switch ve reset switch tuşları var. şimdi ben kasadaki power tuşunu yanlış bağlasam bile anakart üzerindeki tuşa basınca bilgisayarın başlaması gerekmez mi? ona basınca da bir tepki alamıyorum.
  • Ewt Öyle Özelliği warsa tabiki çalışması lazım.. Kusura bakma anakartın ayrıntısana bakmadım.. Ewet o tuşu kullanarakta aynı işlemi yapmış olunuor...

Çalışmıorsa Anakarta giden extra güç kablosunun takili olduguna kontrol et.. ve anakart üzerideki ışıkları yanık bi vaziyette mi ?
  • Extra güç derken cpu için olan 4 pinliği mi yoksa diğer 24 pinliği mi kastediyorsun? ikisini de defalarca denedik ama nafile. 24 pinlik olan 20 ve 4 olarak ayrılabiliyor, acaba onu 20li şeklinde mi taksak? evet anakart üzerindeki yeşil ışık yanıyor. buna rağmen bilgisayar başlamıyor.

bir de 24 pinlik olanın pinlerinin birine kablo gelmiyor ama bu genel birşey sanırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar açılmıyor
    2 yıl önce açıldı
    Bilgisayar Açılmıyor
    11 ay önce açıldı
    Bilgisayar açılmıyor
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  •  Bilgisayar açılmıyor [ÇÖZÜLDÜ]

Anakart Extra Güç Girişi.
  • evet işte bu 8 pinli ama psudan gelen 4 pinli, resme göre daha yukarda kalan 4lü ground görünüyor diğer 4lü ise 12V görünüyor ben de tam 12V ye gelcek şekilde taktım.
  • Başka çıkış yok mu Psudan gelen ztn Psun kalitesiz birşey ben sana şöyle bi öneri werebilirim hiç uğraşma ztn ilerde bu Psu seni götürmez kendine kaliteli en asgari 500Wolt bi Power Supyyl alman
  • 6 pinli pci-e çıkışı var bi de işte. acaba psu yetmediğinden dolayı açılmıyor olabilir mi? ekran kartını ve ramlerden birini söküp deniyim bi yarın. psu için tavsiyen var mı?
  • Uygun fiyat olarak bunu alabilirsin..

http://www.hepsiburada.com/Liste/high-power-element-500w-aktif-pfc-12cm-fanli-power-supply-hpc-500-h12s/ProductDetails.aspx?productId=bd847445&categoryId=1012

Ama 2.el almak istiorsan sitede çok ürün war..

High Power
    OCZ
    Thermaltake

Ürünler alabilirsin... bütçene göre 2.el den ürün bakabilirsin sitede temiz ürünler wardir.(2.el Bölümü)

Tabiki güç problemide olabiir kalitesiz kasadan çıkan power supyy bu sistemde kullanıosun bi newi açsa bile sistemi ilerde yine sorun yaratabailir. kendini kapatma we resetleme.. GÜÇTEN dolayı Yani sonuçta değiştirmen gerekecek..

• yarın yeni psu'yu eski sistemle bir denerim ona göre sonucunu yazarım. duruma göre de psu alırız heralde. teşekkür ederim önerilerin için
  • quote:

Orijinalden alıntı: r10aldinho_

yarın yeni psu'yu eski sistemle bir denerim ona göre sonucunu yazarım. duruma göre de psu alırız heralde. teşekkür ederim önerilerin için

Sen yine de bi psu al işin garanti olsun... Rica ederim bu arada..
  • Sorun çözüldü ufak bir kısa devre sorunumuz varmış :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.