Şimdi Ara

Bilgisayar Açılmıyor. Toshiba Yazısında Kalıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
20.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Toshiba satellite a215 notebook'umu açtığım esnada Toshiba yazısı geliyor ve orada kalıyor. Klavye çalışmıyor. Caps lock tuşu yanmıyor. Bios'a girilmiyor. Sorun nerededir acaba? Ne yapmak gerekir?
    Hard disk'i ve ram'leri kontrol ettim çıkarttım süpürgeyle temizledim. Fanı da temizledim. Yine de düzelmedi.

• konu güncel
  • Cd-rom içinde, cd varmı ? Pcye herhangi bir usb ya da usb bellek bağlımi ? HDDyi çıkarıp bios a girmeyi denedinizmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Campertr

konu güncel
    temizledinizde takmadan deneseydiniz.. tek ram ile belki dediginiz yeri gecerdi. ramlerinizi tek tek deneyin. diskinizide ayni sekilde.. disk olmadan acmayi deneyin...
  • quote:

Toshiba satellite a215 notebook'umu açtığım esnada Toshiba yazısı geliyor ve orada kalıyor. Klavye çalışmıyor. Caps lock tuşu yanmıyor. Bios'a girilmiyor. Sorun nerededir acaba? Ne yapmak gerekir?
    Hard disk'i ve ram'leri kontrol ettim çıkarttım süpürgeyle temizledim. Fanı da temizledim. Yine de düzelmedi.

Merhaba

Bilgisayara takılı aygıt olmasn usb den fare bile takılı olmasın öyle açmayı deneyiniz. .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saiph

quote:

Toshiba satellite a215 notebook'umu açtığım esnada Toshiba yazısı geliyor ve orada kalıyor. Klavye çalışmıyor. Caps lock tuşu yanmıyor. Bios'a girilmiyor. Sorun nerededir acaba? Ne yapmak gerekir?

Merhaba

Bilgisayara takılı aygıt olmasn usb den fare bile takılı olmasın öyle açmayı deneyiniz. .
    durum biraz ciddi gibi görünüyor tamamiyle aynı olay başıma geldi benimkisi ise anakart yanığından imiş :( hdd yi söküp deneyin birde. veya bios pilini sökün derim ama zor iş daha önce havya tutmadıysanız sakın bulaşmayın

• quote:

Orijinalden alıntı: ramone01

durum biraz ciddi gibi görünüyor tamamiyle aynı olay başıma geldi benimkisi ise anakart yanığından imiş :( hdd yi söküp deneyin birde. veya bios pilini sökün derim ama zor iş daha önce havya tutmadıysanız sakın bulaşmayın

Alıntıları Göster
    hdd'de bad sector oluşmuş olabilir yada başlangıç dosyaları zarar görmüştürfarklı bir cd ile format atmayı deneyin atamıyorsanız bad sector riski olabilir.garantisi varsa gönderin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bilgisayar açılmıyor
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aynisi bende de olmustu bilgisayarciya goturmek zorunda kaldim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Danny Greene

Aynisi bende de olmustu bilgisayarciya goturmek zorunda kaldim
    Exeter yazmış ben ekleme yapacağım.
    Baştan alayım
    birden fazla ram var ise ramleri tek tek ve ayrı slotlara takarak açmayı deneyin.
    hddyi sökün öyle açmayı deneyin.
    AYRICA
    bu sorunu hem pilde hem adaptörde iken yapıyor mu?
    Pili söküp adaotörde iken
    Pil takılı adaptörü takılı ilen
    Pil takılı adaptör takılı değil iken
    açmayı deneyiniz.Bir de tab tuşuna bastığınızda birşey oluyor mu açılırken onu söyleyin lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

hdd'de bad sector oluşmuş olabilir yada başlangıç dosyaları zarar görmüştürfarklı bir cd ile format atmayı deneyin atamıyorsanız bad sector riski olabilir.garantisi varsa gönderin.

hocam hdd de istediği kadar sıkıntı olsun yinede biosun açılması lazım değilmi ?
  • quote:

quote:

hocam hdd de istediği kadar sıkıntı olsun yinede biosun açılması lazım değilmi ?

Değil.Hdd de oluşan donanımsal bir arıza bilgisayarı kilitleyebilir.Kilitlenen bilgisayarda bios da açılmayabilir.
    Bilgisayar adı üstünde..Yan yatırınca çalışan şeyden herşey beklenir :)
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    bios ekranı gelmesi lazım markanın göründüğü ekranda f2 olması lazım biosa giriyorsun.birde f8 güvenli modda dene aynı bakalım açıyormu açmazsa sorun var.windowsu hiç başlatamıyor bu açmışken bios pilini çıkarıp taksan iyi olurdu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

bios ekranı gelmesi lazım markanın göründüğü ekranda f2 olması lazım biosa giriyorsun.birde f8 güvenli modda dene aynı bakalım açıyormu açmazsa sorun var.windowsu hiç başlatamıyor bu açmışken bios pilini çıkarıp taksan iyi olurdu.

Alıntıları Göster
    netbook ta bios pili eminim ki anakarta lehimlidir ama az el beceriniz varsa arkadaşın dediği gibi pili çıkarıp tekrar takmanız sorunu çözebilir.
  • quote:

netbook ta bios pili eminim ki anakarta lehimlidir ama az el beceriniz varsa arkadaşın dediği gibi pili çıkarıp tekrar takmanız sorunu çözebilir.

Alıntıları Göster
    hdd'yi söküp açtığımda toshiba yazısını geçti. demek ki hata hdd'de. o zaman ne yapmam gerekiyor ? usb veya cd üzerinden ubuntu ile başlatmayı denesem olur mu ? bilgisayarı açmanın bir yolu yok mudur?
  • quote:

hdd'yi söküp açtığımda toshiba yazısını geçti. demek ki hata hdd'de. o zaman ne yapmam gerekiyor ? usb veya cd üzerinden ubuntu ile başlatmayı denesem olur mu ? bilgisayarı açmanın bir yolu yok mudur?

Alıntıları Göster
    Windows sizin hdd de olduguna gore ve hdd arizali olduguna gore acilma sansi var midir?
    usb uzerinden acsanizda diskinize erisim zor gibi... gecmis olsun yeni bir hdd almaniz gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

Windows sizin hdd de olduguna gore ve hdd arizali olduguna gore acilma sansi var midir?
    usb uzerinden acsanizda diskinize erisim zor gibi... gecmis olsun yeni bir hdd almaniz gerekiyor.

peki bu bozuk bilgisayarın hdd'sini benim sağlam bilgisayara 2. bir hdd olarak bağlayıp onarmaya çalışsam? nasıl bağlayabilirim? bana hdd'deki veriler lazım yani kurtarmam lazım bu verileri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Campertr -- 31 Aralık 2011; 13:38:55 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: exeter

peki bu bozuk bilgisayarın hdd'sini benim sağlam bilgisayara 2. bir hdd olarak bağlayıp onarmaya çalışsam? nasıl bağlayabilirim? bana hdd'deki veriler lazım yani kurtarmam lazım bu verileri.

Alıntıları Göster
    hdd'de bed sector olabilir.hd tune programıyla taratabilirsin kırmızı hatalar oluşmuş mu kontrol edin.bed sector hdd regenerator programıyla tam sürümüyle büyük oranda çözülüyor demo sürümüyle bir kısmını onarabilir.hirens boot cd programında da bu özellik vardır.cd'den boot ederek bu yapılabilir.sectörlerde temizlik yapılabilir ama bu biraz zahmetli iş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

hdd'de bed sector olabilir.hd tune programıyla taratabilirsin kırmızı hatalar oluşmuş mu kontrol edin.bed sector hdd regenerator programıyla tam sürümüyle büyük oranda çözülüyor demo sürümüyle bir kısmını onarabilir.hirens boot cd programında da bu özellik vardır.cd'den boot ederek bu yapılabilir.sectörlerde temizlik yapılabilir ama bu biraz zahmetli iş.

Alıntıları Göster
    bilgisayarı hdd takılıyken hiçbir şekilde başlatamıyorum. hdd'yi çıkartıyorum. hirens boot ile başlatıp hdd'yi takıyorum ama olmuyor. hdd'yi sonradan takınca çalışma ihtimali yok mu?

• quote:

bilgisayarı hdd takılıyken hiçbir şekilde başlatamıyorum. hdd'yi çıkartıyorum. hirens boot ile başlatıp hdd'yi takıyorum ama olmuyor. hdd'yi sonradan takınca çalışma ihtimali yok mu?

Alıntıları Göster
    Siz o diski anca masaustu bir bilgisayarda tarayabilirsiniz. laptopun sata portlari hotplug olmayabilir.
    Masaustu sistemde makine acildiktan sonra ister usb den ister sata yada e-sata dan baglayarak deneyin.
  • hepsini yaptım tek tek yıne olmadı bu sefer toşhiba yazısı gidiyor oyle siyah ekrenda kalıyor hdd yok ama
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.