Şimdi Ara

BİLGİSAYAR ARIYORUM BÜTÇE 30 32 TEŞEKÜRLER ŞİMDİDEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamın aleyküm dostlar, bilgisayar toplamak istiyorum ve önerilerinize ihtiyacım var. Masaüstü veya laptop konusunda kararsızım, bütçem yaklaşık 30.000 TL ama gerektiğinde 2.000 TL daha esnetebilirim.

Yapacağım İşler:

1. Metinden görsel oluşturma: Yapay zeka araçları kullanarak metin girdilerinden görseller oluşturacağım (örneğin Midjourney, DALL-E vb.).

2. Görselden video oluşturma: Daha sonra oluşturduğum bu görselleri farklı bir yapay zeka aracı kullanarak videoya dönüştüreceğim (örneğin Runway Gen-2, Pika Labs gibi araçlar).

Bu işlerde GPU ve işlemci performansı önemli, dolayısıyla ihtiyacımı karşılayacak bir sistem kurmak istiyorum.

Araştırdığım Sistem ve Özellikler:

Ekran kartlarına uygun işlemcileri araştırdım ve aşağıdaki modelleri buldum. Bu seçenekler benim işimi görür mü yoksa sizin önerdiğiniz daha iyi alternatifler var mı?

İşlemci Önerileri:

AMD Ryzen 7 5700X

AMD Ryzen 5 5600

Intel i5 12400 veya i5 12400F

Ekran Kartı Önerileri:

RTX 4060

RTX 4060 Ti

Diğer Özellikler:

RAM: Minimum 16 GB, tercihen 32 GB RAM düşünüyorum. Özellikle yapay zeka ve video düzenleme işlemlerinde yüksek RAM performansı önemli.

Depolama: 512 GB veya üstü SSD yeterli olacaktır.

Monitör:

Monitör oyun için çok öncelikli değil, ancak ara sıra oyun oynayabileceğim bir sistem kurmak istiyorum.

Daha çok video düzenleme ve yapay zeka işlemleri öncelikli olacak şekilde bir monitör seçimi yapmayı planlıyorum.

Özetle:

1. Masaüstü mü yoksa laptop mu daha mantıklı olur? Hangisini önerirsiniz?

2. İşlemci olarak seçtiğim bu modeller uygun mu yoksa daha iyi bir alternatif mi var?

3. Ekran kartı olarak RTX 4060 veya 4060 Ti tercih ettim. Bu seçim mantıklı mı, yoksa farklı bir model önerir misiniz?

4. Monitör ve diğer çevre birimleri dahil olacak şekilde bir sistem önerir misiniz?

5. Hazır sistem mi yoksa parçaları kendim mi toplamalıyım?

Şimdiden teşekkür ederim, önerilerinizi bekliyorum!

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Dosrım ben 25.000 TL sistem satıyorum her işin görür istersen bans ulaşabilirsin 05348955766

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.