Şimdi Ara

Bilgisayar arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bilgisayarda öyle bir sorun var ki, tam olarak neyden kaynaklandığını anlamıyorum;
    Elimdeki ürünlerden bahsedeyim
    MSI 870-G54
    G-SKILL - RIPJAWS X , DDR3 1600 CL6 2X2
    ATHLON II - X2 240
    8400 GS
    80 GB SEAGATE HDD.

Yazılım olarak;
    Windows 7 Ultimate

Biraz sorundan bahsedeyim,
    Bilgisayar normal bir şekilde Windows'un şifre yazılan bölümüne kadar geliyor, sonra şifreyi yazınca ''Hoş geldiniz'' ekranında yaklaşık olarak 1 dakika bekliyor sonra,
    ***STOP: 0X00000008E(0XC00000A, 0X004B4BD8, 0XEE25885C, 0X00000000)

Beginning dump of physical memory.
    Physical memory dump complete %5,10,15,20
    100'e kadar sayıp kapatıyor ve yeniden başlatıyor
    Öncelikle virüsten herhalde dedim ve format attım bilgisayara,
    Normal bir şekilde açılıyor, takılıyorsun güzel güzel bir süre sonra E artık uyku zamanı diyip yatıyorsun sonra
    sabah kalkıyorsun yine aynı hatayı veriyor. Bu sefer herhalde iyi virüs kaptık deyip hard-diski değiştirdim
    Seagate 320 taktım ( eski kullandıklarımdan ) 1-2 gün normaldi ondan sonra yine aynı hatalar başladı
    onu da değiştirdim bu şekilde 2-3 hard disk değiştirdim, baktım olmuyor Ramlerden bir tanesini çıkarttım..
    Bu sefer normal bir şekilde açıldı aynı hard diskte format atılmadan, E yine uyku zamanı diyip yatıp sabah kalktığında
    Bu seferki hata tam olarak Windows başlatılıor diyip lap reset atmasına geldi, neyse ki sonra çıkarttığım ram ile takılı olan rami değiştirdim
    Yine normal bir şekilde açıldı.
    Henüz uyumadım, uyanınca karşıma çıkan hatayı sizlerle de paylaşacağım

NOT: Hard disk'e HDTUNE yaptım sadece 1 kare damaged çıktı.

Sizce sorun NEDİR?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• yunus mavi ekran hatası alıyorsun.bu aldıgın kodları googledan arat.ya donanım hatasıdır yada yazılım.ben de alıorum gunluk bu hataları 2-3 defa.ama tum parcaları degistim islemci haric.sadece sabah kalktıgımda almaya basladım bu hatayı baska da almıordum.anakart ram hdd ekran kartı bunları degismistim.
  • abi parçaları yeni topladım zaten, bütçem kısıtlı bir de, nasıl değiştireyim :-/
  • Biraz araştırma yaptım. Uygunsuz donanım driverı veya donanım (bellek)ve işletim sisteminden kaynaklı olabilir. Bu hatayı almamak için 1. Bilgisayar
    üzerinde sağ tıklayın, Özellikler
    seçeneğini seçin. 2. Gelişmiş
    Sistem Ayarları tıklayın. 3.
    Gelişmiş sekmesinde,
    "Başlangıç ​​ve Kurtarma"
    altında, "ayarlar" tıklayın. 3.
    "Sistem Hatası" altında,
    "otomatik yeniden başlatma"
    yanındaki kutunun işaretini
    kaldırın. Diyor ayrıca o.c yapıyor musun? Ramden dolayı 1333 mhz ramle işlemci stabil çalısır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electro58 -- 9 Ağustos 2011; 3:32:03 >
  • bende onu soyledim kendisine.anakartı 1600mhz ramleri o.c ile tanıyor.
  • abi zaten cl 6 1600'de kullanamıyordum ben.
    Cl8 1600 de kullanıyordum sonra autoya aldım cl9 1600 de kullandım
    Şu an tek modül ram cl 7 1066 da çalışıyor, normal kullanıyorum ama bunda da 15-20 dakikada bir bilgisayarda geçici bir yavaşlama oluyor (5 dakika sürüyor) sonra tekrar tekrar giriyor,
    Bunun nedeni ne olabilir acaba?
  • dediğim gibi olabilir yunus.donanım yada yazılım hatasından kaynaklı oluyor bunlar.ben 2 ay araştırdım halledemedim.tum sistemi değistim yerlerini de değistim ama nafile.bi yapmadıgım onboard etherneti iptal etmedim.sorunun bundan kaynaklı olabileciği yazan bi site görmüstüm.
  • başka ram bul dene ekran kartını çıkar anakartta onboarddan dene. Arızayı deneme yanılmayla bul
  • ilk ram den başla memtest86 programın indir flash a kur. Acılışta boot ederek ramlesi test et. 4gb ramin varsa gece 11gbi başlat sabah 8 e kadar yaptırt testi. Erros kısmına bakcan 0 olursa sorun yok olmazsa var. 2defa uygula testi. Errors 0 olmaz ise ramleri tek tek slot larda dene. Ramler ve anakart slotlarından emin ol. Bunun kısa yolu ise everest ile tek tek ramleri her slota takarak kararlılık testine sok anakart slotu yada ram de sorun var ise testi gecemez sorun olursa ramlere testi uygula. herkese iyi sahurlar
  • İşetim sisteminizi Windows 7 ultimate sp1 yapıp tüm anakart ve ekran kartınızın driverlarını güncelleyiniz biosunuzda dahil güncelleyiniz tahminim mavi ekran güncelleme veya donanım uyumsuzluk hatasıdır bunları deneyin olmazsa atüm bileşenleri söküp temizleyip biosu sıfırlayıp yeniden kurup deneyin.
  • Kesinlikle sorun ramden kaynaklanıyor, ramin 1 tanesini çıkarttım ve bilgisayar gayet stabil, sorunsuz çalışıyor. 2. ram'i takınca mavi ekran hataları geliyor
  • yunus.baska bi ram bul dene bence.cunku ramlerde sorun olmadıgına eminim.bence anakart ram slotunda sorun var.ben win7 kullanırken alıordum hep mavi ekranı.elinde baska ram varsa diger slota tak ve dene bence.yada en iyisi memtest ile bi test et ramleri.ben teste soktum hata vermemisti.
  • BIOS a reset atmayı dene.
  • sorun tamemn ram-anakart iliskisinde
    tipk bir msi gskill 1600 cl6 uyusmazlıgı,
    asuslarda ve gigabytede sorun yok bu ramlerde ama msi ve o chıp anakart uyusmazlıgı.
    aynı sorunu daha onceden LEON-X donanım dahilibilesenler moderatörü olan arkadasımızda yasamıstı.
    bu arada remleri 1600 ze cekıp elle ayar ıle verılerını gırıp 1.65 v verebılırmısın ramlere bırde boyle dene bakalım.
  • tipik bir msi-gskill diosunda o ramleri ben sattım adama.benim anakart gigabyte idi.ve aynı sorunları bende yasamıstım.anakart ram ssd ekran kartını degismeme ragmen sabah pcyi actıgımda mavi ekran hatası alıodum.sadece gunde 1 defa oda sabahları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hitokiribattousai2727

tipik bir msi-gskill diosunda o ramleri ben sattım adama.benim anakart gigabyte idi.ve aynı sorunları bende yasamıstım.anakart ram ssd ekran kartını degismeme ragmen sabah pcyi actıgımda mavi ekran hatası alıodum.sadece gunde 1 defa oda sabahları.

yanı dıyorsun bendede vardı o hata , o zman bana tamam dıyıpo bu arkadas sattıgın ram , kendınden rahatsız azcık :)
  • ramlerde sorun yok.bakın ben 2133mhz cl9 2x2 gskill ram kullanıordum aynı hatayı alıordum.sorun ram anakart uyusmazlıgı demissin ama 2 farklı anakart 3 adet (2si farklı) ram kullanıldı aynı hatayı aldım.sorun belki de driverdan kaynaklanıor olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hitokiribattousai2727

ramlerde sorun yok.bakın ben 2133mhz cl9 2x2 gskill ram kullanıordum aynı hatayı alıordum.sorun ram anakart uyusmazlıgı demissin ama 2 farklı anakart 3 adet (2si farklı) ram kullanıldı aynı hatayı aldım.sorun belki de driverdan kaynaklanıor olabilir.

o zman usttekı msjını bence degıs
    cunklu bu tıpık gskıll cl 6 msı g54 uyuasmazlıgı. ben yazarsam bosa yazmam msj sayım artıcak dıye. gercek ne ıse onu soylerım.
  • halen anlamıorsun.o ramleri ben sattım.sattıgım ramleri gigabyte marka anakartta kullanıordum.sattıgım kisi ise msi ın anakartını kullanıor.ben sana zıt gitmiorum sadece konuya acıklık getirmek istiyorum.elbetteki bilgilerinden faydalanmak isterim bu konuda.2 farklı anakart var sen msi gskill uyusmazlıgı demissin ben orayı anlayamadım.yada ifade edemedin.kırıcı konusmuyorumdur umarım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.