Şimdi Ara

BİLGİSAYAR BAŞLARKEN 2 WİNDOWS SEÇENEĞİ ÇIKMASIN???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar,benm bilgisayarıma virüs girdi ve eski windowsum d sürücüsündeydi,bende format atmadan c ye yeni bi windows yükledm,bilgisayar açılırkende c deki windowsu seçip açtm bilgisayarı,ve d deki dosyalarımı kurtararak burayı biçimlendirdim.herşey yoluna girdi ama bilgisayarı başlatırken hala 2 tane windows seçeneği sunuyo bana,ben d yi biçimlendirdiğim halde,yani d de windows olmadığı halde yapıo bunu.d dekini seçip başlataym dedim tabiki açmadı.şimdi soruyorum acaba nasıl bilgisayar başlarken 2 windows seçeneği sunmasını engelleyebilirm,bunun yüzünden bilgisayarım direk açılmıo,bilen arkadaşlar lütfen yardımlarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogukantizer -- 13 Haziran 2006; 4:30:17 >

• Bilgisayarım/özellikler/gelişmiş sekmesinden başlangıç ve kurtarma ayarlarına girip, resimde gösterdiğim yerden açılmasını istediğin windowsu seçip sorununu halledebilirsin.

• BoGo'nun kırmızıyla çizdiği yerdeki düzenle seçeneğini tıklayacaksın.

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

Buna benzer satırlar göreceksin.(Yukarıdakiler gerçek değil) Birini silmelisin.
    Bilgisayarında görünen bu iki satırı buraya aktarırsan, hangisini silmen gerektiğini söyleyebilirim.(Yanlışlıkla C'yi silersen sistemi açamazsın.)

Yok ben riske girmeyim dersen.(ki bence de girme) BoGo'nun dediği yerden C'yi varsayılan işletim sistemi seç. Sonra "işletim sistemleri gösterme süresi" ni sıfıra düşür. Böylece seçenekleri görmezsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Âmil -- 13 Haziran 2006; 6:23:52 >
  • arkadaşlar ikinizede çok teşekkür ederim,çok ii oldu açıklamalarınız,

devartoi dediğin gibi girdim,varsayılan işletim sistemindeki 2 seçenekte aynı,

bilgisayar açılırken bana sunulan 2 seçenekten ben 1.sini seçtiğimde istediğim yani c deki windows açılıo,

[boot loader]
    timeout=30
    default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
    [operating systems]
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

acaba buradaki 1.seçenek bilgisayar açılırken bana sunulan 1 .seçenekmi,eğer öyleyse buradaki 2.seçeneği silersem sorun kalmaz,eğer emin değilseniz bundan timeout süresini 0 yaparm son bi ihtimal???

• arkadaş güzel anlatmışş yaa
  • Şu forumda bir tane bir insanın işine yarayan bir şey yaz ne olursun.
    Senin yüzünden teknik yardım bölümüne girmeye korkuyorum.
    Ya arkadaşım her şeyi bilmek zorunda değilsin, her konuya bir şey yazıyorsun, üsttekini aynen tekrarlıyorsun.
    Yapma ya yapma...

quote:

Orjinalden alıntı: tolgaaksu84

arkadaş güzel anlatmışş yaa
  • bendede olmuştu nasıl oldu bilmiyorum ama notepad da çıkmasını istemedigim başlangıç seçeneğini sildim. sorun kalmadı. (acemiyim)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: beytepe

Şu forumda bir tane bir insanın işine yarayan bir şey yaz ne olursun.
    Senin yüzünden teknik yardım bölümüne girmeye korkuyorum.
    Ya arkadaşım her şeyi bilmek zorunda değilsin, her konuya bir şey yazıyorsun, üsttekini aynen tekrarlıyorsun.
    Yapma ya yapma...

quote:

Orjinalden alıntı: tolgaaksu84

arkadaş güzel anlatmışş yaa

Aynen katılıyorum!

Ayrıca, diğer arkadaşlara da lafım var. Hem de, binbaşı, yarbay olmuş bazı eski üyelere. Yapanlar üzerine alınsın!

Şu bölüme yeni üyeler, bilmedikleri için alakasız alakasız konular açıyorlar. Bu durum karşısında, uyarmak ve doğru bölümü belirtmek, olmadı taşınması için şikayet etmek yerine, niye günlerce cevap veriyorsunuz? Bundaki amacınız nedir? Şu bölümden, son 1 ayda, belki 30-40 tane konunun taşınması için şikayette bulundum. Amaç yardımcı olmak mı, yoksa, bölümde, birşeyler yazacak konuların kalmasını engellememek mi? Unutmayın ki, herşeyin bir düzeni var! Şu sitede, en gözde olması gereken birkaç bölümden biriyken Teknik Yardım bölümü, malesef gerçekten kötü durumda.
    Gerçekten çok faydalı ve duyarlı arkadaşlar da var; onlara hiçbir lafım yok...

@tolgaaksu84, sana gelince; sadece benim değil, birçok üyenin hatta yönetimin dikkatini çekiyor yaptıkların. Yazılanların aynısını, hatta açıklayıcılıktan çok daha uzak olanını yazmak, hangi akla hizmettir? Gerçekten yardımcı olmak istiyorsan, bildiğin ve çözüm üretebilecek açıklamalar getirebileyeğin konulara yaz lütfen...
    Amacını bilemiyorum. Belki çok iyi niyetle yapıyorsun bunu ama, insanın aklına ilk gelen şey, post kasma meselesi!

• arkadaşlar bi sorum olacak. benim xp tekrarlamaya başlayan hatalar ve
    yeni ekran kartı almamla beraber formtlama isteği geldi.üstteki arkadaşın
    dediği gibi xpnin kurulu olduğu disk d ben cye yeni bir xp kurmak istedim fakat. kurulum sırsında hatalar verdi dll dosyasını yükleyemedi cdromu
    tanıyamadı gibi ve yarıda kaldı.şimdi windowsa hiç giremiyorum.acaba
    cdmi bozuk?
  • şöyle yapacaksınız.başlat- çalıştır - msconfig yazın. ordan boot.ini dosyasına gidin.orda "tüm önyükleme yollarını denetle" butonuna basınca çalışmayan bootu bulup silecek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dogukantizer

arkadaşlar ikinizede çok teşekkür ederim,çok ii oldu açıklamalarınız,

bilgisayar açılırken bana sunulan 2 seçenekten ben 1.sini seçtiğimde istediğim yani c deki windows açılıo,

[boot loader]
    timeout=30
    [operating systems]

acaba buradaki 1.seçenek bilgisayar açılırken bana sunulan 1 .seçenekmi,eğer öyleyse buradaki 2.seçeneği silersem sorun kalmaz,eğer emin değilseniz bundan timeout süresini 0 yaparm son bi ihtimal???

Evet birinci seçenek sana ilk sunulan seçenek. Herşeyden önce partition 1 yazdığına göre C dir.
    Partition 2 yazan da D dir. (Benim örneğim doğruymuş anlaşılan[partition 1-2 olayı])
    Bu durumda ikinci satırı gönül rahatlığıyla silebilirsin. İyi çalışmalar...

Düzenleme: Yine de emin olmak istiyorsan şöyle yap. Satırlardan birindeki"Microsoft Windows XP Professional" yazısında ufak bir değişiklik yap. Xp yerine XR gibi... Bilgisayarı yeniden açtığında seçeneklerden biri "Microsoft Windows XR Professional" olacak. Artık ayrımı yaptık. Şimdi hangisinin hagisi olduğunu rahatça bulup, gerekeni silebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Âmil -- 13 Haziran 2006; 18:42:26 >

• ne gerek var abi ya o kadar uğraşmaya benim yazdığım yöntem daha basit. ve daha güvenli bence
    quote:

Orjinalden alıntı: devartoi

quote:

arkadaşlar ikinizede çok teşekkür ederim,çok ii oldu açıklamalarınız,

[boot loader]
    timeout=30
    [operating systems]

Evet birinci seçenek sana ilk sunulan seçenek. Herşeyden önce partition 1 yazdığına göre C dir.
    Partition 2 yazan da D dir. (Benim örneğim doğruymuş anlaşılan[partition 1-2 olayı])
    Bu durumda ikinci satırı gönül rahatlığıyla silebilirsin. İyi çalışmalar...

Düzenleme: Yine de emin olmak istiyorsan şöyle yap. Satırlardan birindeki"Microsoft Windows XP Professional" yazısında ufak bir değişiklik yap. Xp yerine XR gibi... Bilgisayarı yeniden açtığında seçeneklerden biri "Microsoft Windows XR Professional" olacak. Artık ayrımı yaptık. Şimdi hangisinin hagisi olduğunu rahatça bulup, gerekeni silebilirsin.

• Afedersin BrutalBoy. Mesajını görmemişim.(Uykusuzluk) Boşuna yazdım o kadar
    Bunu ben de bilmiyordum teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Âmil -- 13 Haziran 2006; 19:19:31 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: BruTaLBoY

şöyle yapacaksınız.başlat- çalıştır - msconfig yazın. ordan boot.ini dosyasına gidin.orda "tüm önyükleme yollarını denetle" butonuna basınca çalışmayan bootu bulup silecek.

çok sağollllllllsorun giderildi

devartoi sanada teşekkürler

• Artık bu yazılan son olsun ve yukarıdaki arkadaşların söylediklerini lütfen uygula.
    ok...
  • quote:

Orjinalden alıntı: XaMpS

Artık bu yazılan son olsun ve yukarıdaki arkadaşların söylediklerini lütfen uygula.
    ok...

arkadaşlar yukarıda gereksiz mesajları kesin anlamı taşıyan bir takım şeyler yazmışlar. bunu devam ettirme lütfen. birkaç topice yazdım 10 dakika içinde üslubun çok sert. sanki her şeyi bilen, sert ve emekliliği yaklaşmış bir lise hocası edasında cevaplar veriyorsun. insanların bilemeyeceğini, kavrayamayacağını unutma derim. üslubunu biraz daha yumuşatıp bilgini o şekilde paylaşmanı öneririm. gereksiz mesajları da bitirsen iyi olur...
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: BruTaLBoY

şöyle yapacaksınız.başlat- çalıştır - msconfig yazın. ordan boot.ini dosyasına gidin.orda "tüm önyükleme yollarını denetle" butonuna basınca çalışmayan bootu bulup silecek.

çok sağollllllllsorun giderildi

devartoi sanada teşekkürler

rica ederim dostum

• sağolasın brutal boy bendede sorun gitti çok sağol.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.