Şimdi Ara

Bilgisayar Bekleme ekraninda takiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarim açılmıyor arkadaslar. Power tuşuna bastıktan sonraki 2. ekranda kaliyor ve oylece bekliyor. Ustteki kutuda surucu ozellikleri yaziyor. Kutunun altinda : "Ide Channel 0 . Slave Disk HDD S.M.A.R.T. capacibility .... Disabled " bu cumle yaziyor. Bunun altinda da sayisal kodlar var. Her zamanki ekran bu, daha 10 saat kadar once hicbir sorunum yoktu.

Sol alt kosede de imlec yanip sonuyor. Normalde orada Boot from cd-rom yaziyordu ama hemeb aciliyordu.a
    Az once bioatan first boot device yi hdd yaptim . yine duzelmedi. O ekranda bekliyor.

HDD kablolarini cikartip taktim, guc kablosunu d cikartip taktim.bir degisiklik yok.

• Windows 7 kullaniyorum bu arada
  • Dostum bios a girdiğine,boot seçimi falan yaptığına göre muhtemelen donanım sağlam.Eğer anakart üzerinde höparlör varsa bip sesini takip et
    "Ide Channel 0 . Slave Disk HDD S.M.A.R.T. capacibility .... Disabled "bu yazının olayla pek ilgisi olduğunu sanmam herhalde smart disk kullanmıyorsun..
    Boot from cd-rom: bu yazını yazması cd den önyükleme içindir. Boot ayarını hdd yada cd rom yapmanın da olayla ilgisi yok.Windows cd si takılı değilse zaten es geçer.
    Bana kalırsa windows çökmüş,format atman gerekir.
  • İcinde cok onemli dosyalarim vardi.hard disk de bolmelendirilmemis. aslinda hicbir sorunum da yoktu, sadece son 3gundur islerim yogun diye guncellestirmelere izim vermedim . bugun yukleyecektim. 530 mb lik guncelleme vardi.o yuzden cokebilir mi ?
  • Güncelleme yapmadın diye win çökmez ama yarım bıraktıysan mesela güncellemeleri kurarken elektrik kesintisi falan olysa olabir.
    Sana birkaç şey önerebilirim:
    1: portable xp diye bişey var.Bunu google dan ararsan bulabilirsin,cd çekip sonrada cd den başlattığın zaman geçici olarak xp yüklüyor ve pc deki bütün dosyalara ulaşıp cd veya flash diske kopyalayabilirsin.(en sağlamı bu)
    2:Windows7 cd sinden başlatıp şimdi yükle yazan yerin alt kısmında sistemi onarma seceneklerini kullanabilirsin.(sistem geri yükleme falan.)
    3:Format atarken windows yükleyeceğin bölümü biçimlendirmeden kurarasan eski dosyalara ulaşma şansın olabilir.
    Birşey daha; senin win7 ultimate değilde daha alt bir sürüm ise , windows kurulumunda yükseltme seçeneği işine yarayabilir.Çünkü yükseltme yapildığında;eski windows bir klasörde saklanır diğer dosyalarına da bişey olmaz.
    Tabi bunların hiçbirinin garantisi yok!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golge3546 -- 5 Eylül 2011; 0:08:20 >

• windows 7 ultimate var bende . yukaridakileri sirayla deneyecegim artik. cok tesekkurler. su portable xp olursa cok iyi olur .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.