Şimdi Ara

Kapali pc den cit cit ses gelmesi normalmi arkadaslar.?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar bu genlesmeddn dolayi veya elektronik devreler oldugundan dolayi cit cit cit ses grliyor bu normalmi? bilesenler normal cslisiyor.arizali bisey yok ama pc yatak odasinda bazen uyku kaciriyor.10 15 dk da bi kucuk bir cit sesi geliyor.(pc yeni arkadaslar)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayardan Çıt Çıt Ses Gelmesi

Kapalı bir bilgisayarın neden çıt çıt ses çıkarabileceği konusunda çeşitli nedenler olabilir.

• Pencereden Çıt Çıt Ses Gelmesi: Pencerelerin kasaları zamanla gevşeyebilir veya aralarına yabancı cisimler girebilir. Rüzgar estiğinde veya sıcaklık değiştiğinde bu cisimler pencere kasalarına sürtünerek çıt çıt seslerine neden olabilir.
    • Cam Balkondan Çıt Çıt Ses Gelmesi: Cam balkonlar da pencereler gibi kasalarının gevşemesi veya aralarına yabancı cisimler girmesi nedeniyle çıt çıt sesler çıkarabilir.
    • Bilgisayardan Çıt Çıt Ses Gelmesi: Bilgisayarlar genellikle ısındıklarında çıt çıt sesleri çıkarır. Bilgisayar kapalıyken bile anakart üzerindeki kapasitörler veya diğer bileşenler soğurken çıt çıt sesler çıkarabilir.
    • Ocak Çıt Çıt Ediyor: Ocaklar gazlıysa, gazın alev alırken çıkardığı ses çıt çıt seslerine benzer olabilir. Ancak, elektrikli ocaklar da ısıtma elemanları soğurken çıt çıt sesleri çıkarabilir.
    • Ocağa Su Kaçtı Çıt Çıt: Ocağa su kaçtığında, suyun buharlaşması sırasında çıkardığı sesler çıt çıt seslerine benzeyebilir.

Kapalı bir bilgisayarın çıt çıt ses çıkarmasının nedenini belirlemek için aşağıdaki adımları takip edebilirsin:

• Pencereleri ve cam balkonları kontrol et. Gevşeklik veya yabancı cisimler olup olmadığına bak.
    • Bilgisayarı aç ve ısınma olup olmadığını kontrol et.
    • Gazlı ocakların alevini kontrol et.
    • Elektrikli ocağın ısıtma elemanlarını kontrol et.
    • Ocağa su kaçıp kaçmadığını kontrol et.

Çıt çıt seslerinin nedenini belirledikten sonra uygun önlemleri alarak sorunu çözmeye çalışabilirsin. Eğer sorunu kendin çözemiyorsan, profesyonel bir tamirciye başvurman gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ne tür bir ses. Çıktığı zaman ses kaydı alıp paylaşırsanız daha net cevap yazabiliriz. Benim senelerce kullandığım masaüstü bilgisayarımda kapalıyken bazen sesler çıkarırdı. 9 sene sorunsuz kullandım. Aynı sesi yeni aldığım dizüstü bilgisayarda zaman zaman çıkarıyor.
  • tamamen normal sebebi hava değişimi. elektronik parçalar ısındığında ve güç kesilip soğumaya başladığında yapabilir böyle sesler veya soğuyup ısınmaya başlayıncada aynısı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: melihalbayrak

tamamen normal sebebi hava değişimi. elektronik parçalar ısındığında ve güç kesilip soğumaya başladığında yapabilir böyle sesler veya soğuyup ısınmaya başlayıncada aynısı olur.

arkadaslar ses elektiriksel degil trım sesi gibi.(arabalarda filan olur genelde )yani plastik parcası sesi.donanımsal olarak hic bir sorunla karsılasmiyorum.hani mavi ekran veya calışmama gibi.ancak bilgisayar bazen kapalı oldugu zamanda ses geliyor.sizin dogru degerlendirme yapmak icin evdeki tüm aletlerden ses geliyor.hatta cam dan bile geliyor.yattıgım odada pc olmasa isterse kalksın harman dali oynasın sorun degil ama yattıgın odada pc olunca insanın bazen uykusunu kacıra biliyor ve şunuda belirtiyim monitorum ve ekran kartım cok guclu kartlar.monitorum asus 279q .165 hz .icinde kendi işlemcisi olan monitor diye bilirim.ekran kartımda 1080 ti evga.bunlar cabuk ısınıyor.heleki agır bi oyun acınca .kasa soguktan sıcaga veya sıcaktan sogumaya başlayınca cıtlama olayi başlıyor .

• Ben de plastik parçası sesini zaten kast ettim. Geçmişte kullandığım masaüstü bilgisayarımda da şimdi kullanmakta olduğum dizüstü bilgisayardan da o ses geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noctivagant

Ben de plastik parçası sesini zaten kast ettim. Geçmişte kullandığım masaüstü bilgisayarımda da şimdi kullanmakta olduğum dizüstü bilgisayardan da o ses geliyor.

hocam ilginize alakaniza tsk ederim.sehir dısındaydım cevap veremedim.hocam valla biraz olsun rahatlattınız.daha onceden boyle bir sorunum yoktu ama demekki zamanla ortaya cıkıyor veya kendi kendine kayboluyor yeniden cıkabilen bir sıkıntıymış.hatta size söyle söyliyeyim ben aksamları beraber oynadıgımız bir ekip takımına uyeyim.bu sıkıntımı onlarada anlattım.bir kac arkadaş abi bu bi sorun degilki bendede var aynı sesler dedi.kapali bilgisayardan gecenin bir yarısı bazen sabaha karsı bazen 1 saat sonra bazende cok alakasız zamanda pc acık veya kapalı caaatttt cuttttt diye sesler geliyor denildi.internette biraz araştırdım genleşme soguma olayi ile ilgili.bu tarz cihazlarin icindeki parcalar ısındıgı zaman gevsiyor sogudugu zaman ise tekrar eski halini aliyor bu durum olurkende cesitli sesler cıkartıyorlar parcalar denildi.ben birazcıkda bu seslerin yuksek cıkmasını suna baglıyorum.güçlü parcalar kullanıyorum(1080 ti ,oc li ramler ,165 hz ips monitor ,sıvı sogutma düzenekleri gibi)bunlar cok ısına biliyor.ısınınca da parcalar gevsiyor tekrar eski halini alirkende sesler cıkartıyor.

hocam vaktinizi aldiysam kusuruma bakmayın.biraz uzun tuttum.tekrar ilgi alakanıza tsk ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.