Şimdi Ara

Bilgisayar kapaliyken psudan ses geliyo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayar kapali iken psudan ince bir ses geliyo usb felan takinca ses artiyo nedeni nedir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• psu zorlanıyodur galiba
  • büyük ihtimal kondansatör patlamıştır ondan ses çıkartoyordur
  • Psu marka model nedir ve pc kapalıyken fişte bağlı durup elektrik alıyor mu?Çıkan ses ince tiz bir ses mi?Usb bağlarken artıyor demişsiniz uyku modunda şarz felan mı yapıyorsunuz?

• Corsair'se normal. Corsair lerin üretim kalitesi öyle.
  • Thermaltake 430w

• Pc açık kapali farketmiyo hep ses cıkıyo fişi cekiyom mecburen.kulal cımlaması gibi tiz bi ses

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fener_1996 -- 31 Ekim 2013; 18:55:30 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: fener_1996

Pc açık kapali farketmiyo hep ses cıkıyo fişi cekiyom mecburen.kulal cımlaması gibi tiz bi ses

Açıktan kastım şuydu mesela pc kapalı ama fişte bağlı yani kasaya elektrik gidiyor bu durumda psuyada elektrik gidiyor ancak psunun anahtarını kapatınca yani tüm sistemin gücünü kesince bu sesin çıkması imkansız gibi bir şey başka bir adaptörden bu tür bir ses gelebilir belki.Psu dışında aynı prizde şarz cihazı,monitör adaptörü gibi ek bağlantılarınız var mı?

Birde diğer sistem bileşenleriniz nedir psunuzun gücüde yetmeyebilir yada gerçek 430 w lık bir psu değildir ve sisteminizin gereken güç ihtiyacını sağlıyamıyordur yada en son düşüncem psunuz ömrünü tamamlamıştır.Bu şekilde bence kullanmayın psunuzun koruması yoksa sisteminiz tehlike altında demektir.

• Abi elektriği verince ses cıkıyo.Windows kapalıyken bile ses cıkartıyo.Daha demin nerden geliyo ses diye söktüm büyik bi ihtimal bobinden geliyo ses.Haftasonu bobin alıp lehimliycem.

• aynı sorun bende de var, bilgisayar kapalıyken çok tiz bir ses geliyor ancak çok sessiz ortamda ve kulağını yaklaştırdığınızda sesi alabiliyorsunuz, kasanın arkasındaki anahtarı kapatınca ses kesiliyor...
    kasa COOLER MASTER
  • fsp 700 wolt powerım var elektrik kablosunu taktıgımda anakarta bütün elektirik geliyor fakat ekrana gürntü gelmiyo güc kablosunu takınca calısıyor direk
  • ses büyük ihtimalle kapasitörlerden geliyor..eskimiş olması , yeterli kalitede olmaması veya aşırı yük biniyor olması buna neden olabilir..
  • Hocam o sesin ismi Coil Whine olarak geçiyor. Forumda çokça açıklaması var araştırıp biraz bulabilirsiniz. PSU ların kronik hastalığıdır. Üretim kaynaklı olabileceği gibi şehir elektriğinin kalitesi ve dalgalanması ile de ilgili olabiliyor. Muhtamelen bilgisayar yüke girdiği zaman biraz artıyordur. Şans meselesi. Açıkçası kulak konforu dışında bir zararı bulunmuyor. Eğer oturduğunuz yerden fazla duyulmuyor da PSU ya iyice yaklaşınca duyuluyorsa çok da takılmayın derim. Ben Corsair 400R kasa ile birlikte gelen CX750 PSU kullanıyorum. İlginçtir ama ilk ay bende de aynı sorun yaşandı. Daha sonra bir adet de UPS alıp bağladım ve ses kesildi. Dediğim gibi ses aşırı değilse önemsenecek bir durum değil diye biliyorum. Yine üstadlar daha iyi yorum yapacaklardır. "Coil Whine" ı forumdan araştırın...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.