Şimdi Ara

Çınlama sesi geliyor. PC açılmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Akşam çalışan bilgisayarım şimdi açılmıyor. Açma tuşuna basıyorum ince bir çınlama sesi geliyor kasadan. Monitöre görüntü gelmiyor ve yaklaşık 20 saniye sonra kapanıyor. Harddiski çıkardım denedim çınlama devam ediyor. Ramleri çıkarıp üfleyip taktım yine olmadı. Bilgisayardan pek anlamıyorum yardımlarınızı bekliyorum.

• cepten yazdım. yazdığım mesaj sadece AK olarak gözüküyor.
  • 1 öncelikle işlemcinin ısısını elinle komtrol et fanın metal aksamına dokunarak
    2 hdd ısınıyormu ?
    3 kasa içinden yanıksı bir koku varmı ?
    4 %70 tahminim Psu kaynaklıdır
  • Selam ,
    Çınlama sesi derken sanırım bip seslerinden bahsediyorsunuz. aşağıdaki linkte bip lerin uzunluğuna kısalığına ve sayısına göre hata kodları var incelerseniz hızlı bir çözüme ulaşabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_28341050/mpage_1/key_bip%2Csesleri//tm.htm#28359510
  • işlemci ve hdd ısısı normal.
    normal derken sıcak değil.
    yanık kokusu yok.
  • çınlama sesi derken did sesimi alıyosunuz pcden sanırım ramleriniz iki tane tek tek takmayı denediniz mi ?
  • did sesi falan değil. çok ince bir çınlama sesi geliyor. uyari sesleri gibi bip did falan değil yani.
    ramleri hem tek tek hem farklı slotlarda denedim. bios pilini çıkarıp taktım değişen bişey olmadı.

bu arada ekran kartından fan titreme sesi geliyor. hafif
    dokunduğumda sesi kesiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yukarı
  • Çonlama sesi anakartın gerülatörlerinden de gelir, psu dan da gelir. Sisteminizin özelliklerini yazarsınız ve psu kaç watt

Birde psu kendi başına çalıştırmayı deneyin

Çınlama sesi geliyor. PC açılmıyor.

yeşille herhangi siyah kabloyu kısadevre yapmanız yeterli çalışması için. Fakat çalıştırmadan önce psu ya bağlı ekran kartı vs tüm bileşenleri çekin ve durumu teğit edin ses gene varmı psu kendini kapatıcakmı.

Arızalı bileşenden, aşırı işlemci sıcaklığından veya aşırı yükden kapatır başka sebepten kapanmaz

Düzenleme: resim çıkmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 14 Nisan 2009; 19:01:37 >
  • psu 350w
    sistemim yanda
  • markası ?
  • asus
  • yukarı

sorunun büyük ihtimal hangi parçadan olduğunu öğrensem yetecek.
    bi arkadaş PSU dan kaynaklanabilir demişti. inş öyledir yoksa anakartlar falan çok pahalı.
  • Çınlama sesi yanmış kondansatörden kaynaklanır. PSU ya da Anakarttan kaynaklı olabilir ancak çınlama genelde PSU kaynaklı olur. Şu an elimde çınlayan bir psu var o yüzden iyi biliyorum derdinizi. Ben de yakın zamanda aynı nedenden değiştirdim. PSU'yu değiştirdiğinizde de aynı sorunu yaşıyorsanız anakartı tamir ettirebilirsiniz. Kondasantör değişimi çok zor bir iş değil, bilgisayar tamiri yapan bir bilgisayarcıda 20-25TL'ye tamir ettirebilirsiniz. Garantisi varsa garanti kapsamında değişim de yaptırabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.