Şimdi Ara

ekranım dalgalanıyor ve hoparlörden cızırtı geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • başlık belirttiğim gibi ekranda yukarıdan aşağıya doğru belli belirsiz bir karıncalanma benzeri dalgalanma oluşuyor ve hoparlörlerden çatırtı gibi bi cızırtı geliyo 5+1 ses sistemim var 3 hoparlör cızırdıyo 3 hoparlörü anfiden çıkarınca cızırtı kesiliyo ama ekran dalgalanmaya devam ediyo 1 1.5 saat çalıştıktan sonra bilgisayar ne cızırtı ne dalgalanma kalıyor power dan olduğunu düşündüm power aldım ama yine bi fayda yok yardımlarınızı bekliyorum

• Bilgisayar nedir ? PC mi Notebook mu ? !.
  • hayır masaüstü
  • Arkadaşım soru cevap şeklinde yazmaktan ben dahil kimse hoşlanmaz , sistem özellikleriniz nedir .
    Özellikle monitör . LCD mi CRT mi
  • lcd monitörüm
  • anakart- m5a97 ler 2.0

işlemci-amd fx 6300

ram 8gb gskıll

ekran kartı- hd6570

hdd- 2 tb seagete baracuda - 500 gb samsung
  • Anakartınız garantideyse servise gönderin . şaselemede sorun var.ısındıkça genleşme oluyor ,temassızlık ortadan kalkıyor . devre yolu çatlağı veya soğuk lehim oluşmuş olabilir .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • malesef garantisi yok bi bilgisayarcıda yaptırmak ne kadara maal olur
  • bu şekilde kullanmaya devam etmem bi sorun çıkarır mı
  • Arkadaşım burada tahmin ederek yanıt veriyoruz . şimdi size kullanın desem yarın daha büyük bir sorunla karşılaşsanız ,sorumlu hissederim .
    genelde seste cızırtı , ( sizin tabiriniz ) ekranlı yani iyi şaselenmemiş kablo ,soket ,vs gibi sorunlardan ileri gelir ama işin içine ekranda dalgalanma kumlanma tabiriniz ile birlikte ekran kartınızı besleyen destekleyen anakart da işin içine girer ki , ben bunda belki basit ama sizin fark edemediğiniz şaseleme problemi diye algılarım veya daha önce yazdığım gibi , anakart üzerinde devre bileşenlerinin soğuk lehim ve devre yolu çatlağı diye nitelendiririm .

güvendiğiniz bir servise gösterin derim ..
  • Bilgisayarınızı topraklı prizde kullanıyorsunuz değilmi
  • İlk sorduğum monitor crt mi diye . halk diliyle tüplü eski tip monitörlerde smps katında voltaj dalgalanmalarını süzen filitre eden kondansatör arızası diyecektim ama siz LCD deyince üstüne seste cızırtı var deyince ,bundan şüphelenmemek kalıyor ..
  • eXCcLaNCce kullanıcısına yanıt
    Sistem toprakli prize baģli değilse normaldir
    ozellikle pc ye harici guc gkriyorsa tv karti gibi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harici guc girmiyor 3 gun once tasintim tasinmadan oncede vardi bu sorun topraklanmadan olcani sanmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yinede ihtimali göz önüne alarak ,prizi sökerek kontrol ediniz.
  • Saselemeyle alakası yok sorunun 5+1 sistemde hoparlörler subwoofer e bağlanır. 3 hoperlorü amfiden çıkarınca sorun düzeliyor demiş arkadaş zaten subwoofer e bağlandığını teyit etmiş
    Bana göre senin 2 sorunun aynı arızadan kaynaklanmıyor. Evet hoparlördeki cızırtı topraklamadan meydana geliyor olabilir en yüksek ihtimalde budur

Ekran için de ekranın fotosunu telefonla felan çekip koyarsan daha rahat yardımımız dokunabilir belki
  •  ekranım dalgalanıyor ve hoparlörden cızırtı geliyor
    bunu bi denesene
  • ben ses sistemini kasayı ekranı hepsini ayrı uzatmalarla ayrı prizlere takarak bile denedim topraklama değil
  • Hoparlörü tamamen çıkarınca dalgalanma devam ediyor mu ?
  • evet devam ediyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.