Şimdi Ara

ekranım dalgalanıyor ve hoparlörden cızırtı geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • başlık belirttiğim gibi ekranda yukarıdan aşağıya doğru belli belirsiz bir karıncalanma benzeri dalgalanma oluşuyor ve hoparlörlerden çatırtı gibi bi cızırtı geliyo 5+1 ses sistemim var 3 hoparlör cızırdıyo 3 hoparlörü anfiden çıkarınca cızırtı kesiliyo ama ekran dalgalanmaya devam ediyo 1 1.5 saat çalıştıktan sonra bilgisayar ne cızırtı ne dalgalanma kalıyor power dan olduğunu düşündüm power aldım ama yine bi fayda yok yardımlarınızı bekliyorum

• Bilgisayar nedir ? PC mi Notebook mu ? !.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektürükçü

Bilgisayar nedir ? PC mi Notebook mu ? !.
    hayır masaüstü
  • quote:

Orijinalden alıntı: eXCcLaNCce

hayır masaüstü

Alıntıları Göster
    Arkadaşım soru cevap şeklinde yazmaktan ben dahil kimse hoşlanmaz , sistem özellikleriniz nedir .
    Özellikle monitör . LCD mi CRT mi
  • quote:

Arkadaşım soru cevap şeklinde yazmaktan ben dahil kimse hoşlanmaz , sistem özellikleriniz nedir .
    Özellikle monitör . LCD mi CRT mi

Alıntıları Göster
    lcd monitörüm
  • quote:

lcd monitörüm

Alıntıları Göster
    anakart- m5a97 ler 2.0

işlemci-amd fx 6300

ram 8gb gskıll

ekran kartı- hd6570

hdd- 2 tb seagete baracuda - 500 gb samsung
  • quote:

anakart- m5a97 ler 2.0

işlemci-amd fx 6300

ram 8gb gskıll

ekran kartı- hd6570

hdd- 2 tb seagete baracuda - 500 gb samsung

Alıntıları Göster
    Anakartınız garantideyse servise gönderin . şaselemede sorun var.ısındıkça genleşme oluyor ,temassızlık ortadan kalkıyor . devre yolu çatlağı veya soğuk lehim oluşmuş olabilir .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Anakartınız garantideyse servise gönderin . şaselemede sorun var.ısındıkça genleşme oluyor ,temassızlık ortadan kalkıyor . devre yolu çatlağı veya soğuk lehim oluşmuş olabilir .

Alıntıları Göster
    malesef garantisi yok bi bilgisayarcıda yaptırmak ne kadara maal olur
  • quote:

malesef garantisi yok bi bilgisayarcıda yaptırmak ne kadara maal olur

Alıntıları Göster
    bu şekilde kullanmaya devam etmem bi sorun çıkarır mı
  • quote:

bu şekilde kullanmaya devam etmem bi sorun çıkarır mı

Alıntıları Göster
    Arkadaşım burada tahmin ederek yanıt veriyoruz . şimdi size kullanın desem yarın daha büyük bir sorunla karşılaşsanız ,sorumlu hissederim .
    genelde seste cızırtı , ( sizin tabiriniz ) ekranlı yani iyi şaselenmemiş kablo ,soket ,vs gibi sorunlardan ileri gelir ama işin içine ekranda dalgalanma kumlanma tabiriniz ile birlikte ekran kartınızı besleyen destekleyen anakart da işin içine girer ki , ben bunda belki basit ama sizin fark edemediğiniz şaseleme problemi diye algılarım veya daha önce yazdığım gibi , anakart üzerinde devre bileşenlerinin soğuk lehim ve devre yolu çatlağı diye nitelendiririm .

güvendiğiniz bir servise gösterin derim ..

• quote:

Arkadaşım burada tahmin ederek yanıt veriyoruz . şimdi size kullanın desem yarın daha büyük bir sorunla karşılaşsanız ,sorumlu hissederim .
    genelde seste cızırtı , ( sizin tabiriniz ) ekranlı yani iyi şaselenmemiş kablo ,soket ,vs gibi sorunlardan ileri gelir ama işin içine ekranda dalgalanma kumlanma tabiriniz ile birlikte ekran kartınızı besleyen destekleyen anakart da işin içine girer ki , ben bunda belki basit ama sizin fark edemediğiniz şaseleme problemi diye algılarım veya daha önce yazdığım gibi , anakart üzerinde devre bileşenlerinin soğuk lehim ve devre yolu çatlağı diye nitelendiririm .

güvendiğiniz bir servise gösterin derim ..

Alıntıları Göster
    Bilgisayarınızı topraklı prizde kullanıyorsunuz değilmi

• quote:

Bilgisayarınızı topraklı prizde kullanıyorsunuz değilmi

Alıntıları Göster
    İlk sorduğum monitor crt mi diye . halk diliyle tüplü eski tip monitörlerde smps katında voltaj dalgalanmalarını süzen filitre eden kondansatör arızası diyecektim ama siz LCD deyince üstüne seste cızırtı var deyince ,bundan şüphelenmemek kalıyor ..
  • eXCcLaNCce kullanıcısına yanıt
    Sistem toprakli prize baģli değilse normaldir
    ozellikle pc ye harici guc gkriyorsa tv karti gibi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harici guc girmiyor 3 gun once tasintim tasinmadan oncede vardi bu sorun topraklanmadan olcani sanmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Harici guc girmiyor 3 gun once tasintim tasinmadan oncede vardi bu sorun topraklanmadan olcani sanmiyorum
    Yinede ihtimali göz önüne alarak ,prizi sökerek kontrol ediniz.
  • quote:

Yinede ihtimali göz önüne alarak ,prizi sökerek kontrol ediniz.

Alıntıları Göster
    Saselemeyle alakası yok sorunun 5+1 sistemde hoparlörler subwoofer e bağlanır. 3 hoperlorü amfiden çıkarınca sorun düzeliyor demiş arkadaş zaten subwoofer e bağlandığını teyit etmiş
    Bana göre senin 2 sorunun aynı arızadan kaynaklanmıyor. Evet hoparlördeki cızırtı topraklamadan meydana geliyor olabilir en yüksek ihtimalde budur

Ekran için de ekranın fotosunu telefonla felan çekip koyarsan daha rahat yardımımız dokunabilir belki

• quote:

Orijinalden alıntı: squill

Saselemeyle alakası yok sorunun 5+1 sistemde hoparlörler subwoofer e bağlanır. 3 hoperlorü amfiden çıkarınca sorun düzeliyor demiş arkadaş zaten subwoofer e bağlandığını teyit etmiş
    Bana göre senin 2 sorunun aynı arızadan kaynaklanmıyor. Evet hoparlördeki cızırtı topraklamadan meydana geliyor olabilir en yüksek ihtimalde budur

Ekran için de ekranın fotosunu telefonla felan çekip koyarsan daha rahat yardımımız dokunabilir belki

Alıntıları Göster
    bunu bi denesene

• quote:

Orijinalden alıntı: rerererara

bunu bi denesene

Alıntıları Göster
    ben ses sistemini kasayı ekranı hepsini ayrı uzatmalarla ayrı prizlere takarak bile denedim topraklama değil

• quote:

ben ses sistemini kasayı ekranı hepsini ayrı uzatmalarla ayrı prizlere takarak bile denedim topraklama değil

Alıntıları Göster
    Hoparlörü tamamen çıkarınca dalgalanma devam ediyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FatihÖzbek

Hoparlörü tamamen çıkarınca dalgalanma devam ediyor mu ?

Alıntıları Göster
    evet devam ediyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.