Şimdi Ara

Psudan çınlama sesi geliyor ve açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3 gün önce bilgisiyarım kapadım birkaç saat sonra açmak için prize taktığımda çınlama sesi geldi ve açılmadı.
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Çınlama sesi içindeki kapasitörlerden gelir, kapasitörlerden biri patlamış olabilir yeni bir psu gerekecek. Tamir işlerinden anlıyorsanız kendiniz tamir edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynoname -- 4 Nisan 2020; 11:24:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bynoname kullanıcısına yanıt
    Psu açıp içine baktım ama patlak bir psu göremedim. Sadece bir tanesi sağ yatık şekilde görünüyordu ondan olabilir mi?

• PSYCHO THİNKER1995 P kullanıcısına yanıt
    Resim atma imkanınız var mı? Kapasitörler yukarı doğru şişer, gözle fark edilir. Güç kaynağını söküp yeşil ve siyah kabloyu kısa devre edin birleştirin bakalım çalışacak mı. Elinizde multimetre varsa daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynoname -- 4 Nisan 2020; 12:32:43 >
  • Psudan çınlama sesi geliyor ve açılmıyor
    Psudan çınlama sesi geliyor ve açılmıyor

• Gözleri görülen bişey görülmüyor gibi, 24 pinli sokette yeşil kablo ve siyah kabloyu birleştirince psu tetik alıyor mu yani çalışıyor mu?

Psu söktükten sonra yerine taktığımda çalıştı rmin olmak için 2-3 kere aç kapa yaptım. Çalışınca bende kasayı yerine koymak için hareketlendiğimde geri gitti. Şu anda yine çalışmıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Psu'dan gelen çınlama sesi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    O zaman kablolarına kopuk ve çatlak lehim olabilir buda temassızlık yaratır iyice bi gözden geçirip lehim tazelemek gerek. :)

Yardımlarınız için teşekkürler

Rica ederim. 220v soket giriş yerlerindeki lehimleri kontrol edin, bir kopukluk veya hafif temassızlık var mı diye lehimleri tazeleyin düzelir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.