Şimdi Ara

Ekran kartından gelen cızırtı sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
8.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Ekran kartından geldiğinden emin olduğum ve ekran kartının fanlarından gelmediğinde emin olduğum bir cızırtı sesi duyuyorum. SLI kullanıyorum 2 tane Evga Gtx 760 2gb 256 bit ekran kartım var. Her ikisindende cızırtı sesi geliyor. Sorunu şöyle fark ettim GTA 5 oynarken yada başka bir oyun alt tab yaptığımda cızırtı sesi kesiliyor oyuna tekrar dödüğümde devam ediyor. Video izlerken yada oyun haricinde başka birşeyde o ses gelmiyor. Ekran kartlarını çıkarıp on board ekran kartında açtım oyunları o sesi duyamadım farklı soketlere taktım ses sorunu halen daha devam ediyordu. İlgileriniz ve öenerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

• Sapphire marka r7 260x ekran kartım var.Bende de gta5de aynı sorun var.Arada karelenmeler de oluyor,ayrıca %25 ile %35 arasında fan %100 çalıştığı sesten daha fazla ses çıkarıyor,kısacası evde uçak kalkıyor.Bundan dolayı fan hızınıda sabit gpu overdrivedan %75'e sabitledim.Garantiye vericem de bir kaç işim var ondan sonra.
  • Bahsettiğiniz ses CW(coil whine )denilen olay heralde youtubeden videolara bakın bi fikir edinirsiniz. Daha önce açılmış konularda var forumda onlarada bakın ama fps sabitleyip oynamayı denemekten başka yapabileceğiniz pek bişey yok
  • Farklı bir ekran kartı taktık aynı sorun ondada oldu işlemcide ısınıyordu sıvı soğutma taktık etkiliyor olabilir diye sorun hala devam esiyor aynı zamanda çokta fazla ısınıyor kartlar Evga ya mail attım farklı bir sistemde deneyin dediler en son vatan bilgisayara bıraktım onlar farklı bir sistemde deneyip haber vericekler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psu'dan ve anakarttan da cizirti sesi gelebilir hocam. Emin misiniz ekran karti olduguna? Baska kartta da geldigini yazmissiniz cunku

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük ihtimal psudan geliyordur hocam
  • Son olarak şöyle yaptık Evga servisininde söylediği gibi kartları hemen hemen aynı bir sisteme taktık ve oyuna girince yine cızırtı geldi alt tab yapınca anında kesiliyor ve aynı özellikte MSI ekran kartıda denedik orda mağazadaki ondada aynı şekilde sanırım bu normal olması gereken birşey.PSU dan veya başka bir yerden gelmediğine çok eminim onboard ta denedim başka bir yerden gelmiyor ana kartımdada sorun olmadığını gördüm sanırım zorlanıyor kartlar o yüzden ısınıyor yada içerisindeki birşeyler devreye giriyor. Sizlerin herhangibi oyunda deneme şansı varmı ekran kartlarınızı ? Kusura bakmayın cahil gibi yazıyorsam çok fazla bir bilgim olmadığı için yeni yeni içli dışlı oluyorum masaüstü bilgisayarla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GokhanOZKAN1995 -- 3 Mayıs 2015; 21:52:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: GokhanOZKAN1995

Son olarak şöyle yaptık Evga servisininde söylediği gibi kartları hemen hemen aynı bir sisteme taktık ve oyuna girince yine cızırtı geldi alt tab yapınca anında kesiliyor ve aynı özellikte MSI ekran kartıda denedik orda mağazadaki ondada aynı şekilde sanırım bu normal olması gereken birşey.PSU dan veya başka bir yerden gelmediğine çok eminim onboard ta denedim başka bir yerden gelmiyor ana kartımdada sorun olmadığını gördüm sanırım zorlanıyor kartlar o yüzden ısınıyor yada içerisindeki birşeyler devreye giriyor. Sizlerin herhangibi oyunda deneme şansı varmı ekran kartlarınızı ? Kusura bakmayın cahil gibi yazıyorsam çok fazla bir bilgim olmadığı için yeni yeni içli dışlı oluyorum masaüstü bilgisayarla

Bahsettiğiniz sorun coil whine araştırın göreceksiniz.

• Coil whine videolarını izledim araştırdım da coil whine daki ses çok fazla belirgin ve bendeki sorun bu şekilde değil ayrıca coil whine fandan kaynaklanıyor ben elimle fanları durdurup denedim gelmeye devam ediyordu
  • CW fanlardan değil bobinlerden geliyor (devre üzerindeki kare vb gibi şeylerden), belki sizdeki videolarda izlediğiniz kadar fazla değildir ama benzer bi ses olması lazım. Ekran kartından yada psudan geliyor olabilir.
  • GokhanOZKAN1995 kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar ben de 1 hafta önce yeni bilgisayar topladım kasadan gelen her ses kafamı kurcalıyor acaba bir sıkıntı var mı diye? Sizin dediğiniz sesin aynını duyuyorum karttan. Sanırım bizim sorunumuz şu: Ben bundan önce laptop kullanıyordum ve ekran kartı gtx850m idi. Yeni topladığım bilgisayardaki kart ise gtx 1060. Birden performans yükselttim hem laptoptan kasaya geçtim. Etrafımdaki bu konuda bilgili insanlara sorduğumda normal diyorlar. Sadece oyun açıkken geliyor mesela. CW'ler her zaman geliyor genelde. Bir de benim kasa Thermaltake Core V21 olduğundan etrafı açık sayılır. Tanıdık birinin RX480 kartını dinledim ondan da geliyor. Ancak kapakları kapatınca duymuyorsun bile. Ben de zaten odadaki diğer bilgisayarların sesini kesip kapıları kapatıp kulak kesildiğimde duyuyorum. Bence kafaya takılacak bir şey değil. 2 sene sonra konuyu hortlatmamın sebebi: N'aptınız sonuç nedir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.