Şimdi Ara

BİLGİSAYAR BELASINDAN KURTULMAK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Düzenli bir şekilde konuları anlayarak günde 2 saat bile çalışsan çok iyi puan yaparsın. Hocaların günde 4 saat 5 saat çalış dediklerine bakma. Örneğin sana kimya tecrübemi anlatıyım. 9 ve 10. sınıf kimya konularını 12. sınıfta bitirdim. 11'i geçen sene bitirmiştim. 12. sınıfı da sadece okulda ve dersanede ders dinleyip hocaların verdiği testleri çözerek çalıştım. Sonuç sınava hiçbişey bilmiyorum diye girdim bu yüzden hiç heyecan da yapmadım . Ama 25 lys kimya neti yaptım. Aslında önemli olan sınav da stres yapmamak. Sonuç olarak fazla kendini kasma. Çünkü önünde çalışmak için çok vakit olacak. Ygs ve lys öncesi koskoca 1-1,5 ayın olacak çalışmak için.Önemli olan verimli çalışmak. Her dersten 1 kitap bitir ama verimli çalış. Ayrıca önüne motivasyonunu düşürecek örnekler de çıkabilir (Örneğin ygs şifre sıkandalı ). Bunları hiç önemseme. En önemlisi de ygs de düşük puan alıp çalışmayı bırakma. Bize de hocalarımız söylerdi biz de inanmazdık ama doğruymuş. Ben lys de 6 fizik netiyle 90 binden 65 bine geldim .

• quote:

Orijinalden alıntı: araknafobia

Ya bu işin olayı bırakmadan düzgün bir tembo ile çok çok kasmaya gerek yok yani daha şimdiden 6 saat vs. Sadece buralarda salma yeterince çalış son aylarda atak yapıyor ve kazanıyor herkes. Maraton gibi düşün.İlk başlar yavaş son düzlükte çoşar herkes.İşte aynen öyle...

Çok iyi hatırlıyorum sene 1997 liseyi 2.5 senede 144 kredi alarak 2.86 diploma notu ile bitirdim.Fizikten 4 defa bütünlemeye aldı hoca beni en son kitabı açarak yaptırdı hoca soruları.Sonra bir rehavet yaza kadar lay-lay-lom,sonrası ÖSS den 114 puan aldım :)))barajı geçemedik.Bırak ailede sülalede herkes beni aşağılar oldu berber e filam verelim tarzında :)))

Sonrasında 1997-1998 de dersaneye yazıldım eylül gene rehavet :))) Ekim-Kasım-Aralık-Ocak-Şubat_MART RAMAZAN KAPALIYIZ MOD_Nisan-Mayıs-Haziran 15 ine kadar.
    Toplam 7.5 ay çalışmışım.Sonuç türkiye 11000 in cisi olarak ÖYS 478 puan ile İ.Ü Eczacılık fakültesine girdim.Bu arada da ÖSS den 168 Paun almıştım o zaman yarısı total puana katılıyordu.114 den 168 e...Gelelim sonuca...

Bu 7.5 aylık süre boyunca bilgisayar yok,kız yok,arkadaş yok,tv çok az,bilgisayar yok,ps2 çıkmamıştı kara kutu vardı o da yok,mast. yok ve sabah 7 kalk akşam 24.00 yat olarak geçti.Yani en önemli şey konsantrasyon ve hedefe kilitlenmişlik.İneklemek fayda etmez.Türkiye birincilerinde de bu inanmışlık vardır yoksa olamazlar.Mesela ben bugün geceden niyet etmediğim için oruç tutmuyorum.İnanmak insanın beyninde inanılmaz sıçramalar yaptırıyor.

Herkes ineklemeyi bırakıp inanmaya baksın....

• ben ce hiç bekleme interneti iptal ettir bilgisayarı kaldır ve artık tamamen sınava odaklan
  • Bilgisayarı yok etmem ( ) ve taşımam imkansız arkadaşlar.
    Tavsiyeleriniz için sağ olun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Köktürk

Arkadaşlar şu bilgisayardan kurtulmam gerek , YSG'ye hazırlanıyorum. 15 Ağustos'ta dersanede , sınıf belirleme sınavı var. Kesinlikle iyi bir derece yapıp en iyi sınıfta olmam lazım. Ama nedense bir türlü motivasyonumu sağlayamıyorum.
    Rehberlik hocamız , karne alındığından itibaren günde herkes 6 saat çalışmalı dedi (3 saat sabah , 3 saat akşam)(10 gün serbest geçirebileceğimiz tatilimiz vardı)
    Ben günde 6 saati bırakın , toplamda 9-10 saat çalışmışımdır. Evde ne ararsan var , derse karşı olan. Bilgisayar , PS 2 , televizyon , internet cart curt . . .

Gerekli motivasyonu nasıl sağlayabilirim , millet çatur çutur çalışıyor.
    Ek olarak lise 3'ün ikinci döneminden itibaren derslerde düşüş başladı. İlk defa dört getirdim. Sınavlara genellikle günlük değil , sınavdan önceki gece çalışırdım ; bayağı da kasardım.
    Bulunduğum bölgenin en iyi Anadolu lisesinde (ilçenin en iyi okulu) okuyorum.
    30 tane YGS için dergim var , ama şu ana kadar 2 tanesi bitebildi. (hazirandan kalma çoğu)

Ayrıca, dersanede uygun ortam varsa (ki %95 vardır) harika ders çalışırdım . Haziranda etütler vardı (herkes tek başına ders çalışıyor bu etütlerde) , bu özelliğimi yavaş yavaş kaybettiğimi düşünüyorum. Ama yine de evden 10 kat daha fazla çalışabilirim.

Tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum.

30 dergiden sadece 2 sini bitirecek kadar az çalışıosun ve ilk defa 4 getirdin ha. nası sorularınız var sizin. ne soruyolar da o kadar çok 5 alabiliyosunuz

• Hocam ben günde 16 saate yakın bilgisayar oynardım. Şu an da yaklaşık öyle zaten sene başında şansıma bilgisayar çöktü. Dedim bir format atmıyım bakalım dayanabilcem mi. Cd'de yoktu zaten format atabilceğim. 1-2 hafta zar-zor geçti belki ama bir müddet sonra artık oyun olsada oynamam diyecek hale gelmiştim. Sen de pc'n dandikse ya aşşa at ya da müstehcen şeyler indirip çökertmeyi dene. :)
  • Her şey sende bitiyor.

İleride bir başkalarına muhtaç olmak istiyor musun? Saatlerce çalışıp askeri miktarda maaş almak istiyor musunuz? Hayatını zindan edip; çocuklarınla ve eşinle zor mu geçinmek istiyorsun? Bunları istemiyorum ça-lı-şa-cak-sın

Göğüsüne gere gere "ben şu mezunuyum" demek istiyor musun? Paran olsun istiyor musun? Ailenle gezmek, tozmak, eğlenmek istiyor musun? Kızların sana ilgi duymasını istiyor musun? İstiyorsan o zaman ça-lı-şa-cak-sın.

PC'den kurtulmak için; masaüstü kullanıyorsan sat ve dizüstü al. Ders zamanlarından onu bir başka yere koy. Böylece dikkati dağıtan bir PC olmaz.

Öğretmenlerini sömür, hele ki dershane hocalarını bıktırma seviyesini getir. Aslında iyi bir dershaneye gidiyorsan üzerinde daha fazla dururlar.

Kendi şartlandır. İnanmak her şeyin yarısıdır.
  • Dün sınav olduk.
    Her bölüm 30 soru olmakla birlikte ; Türkçenin alayı doğru , sosyalde 2 yanlış , matematik 1 boş , fen 5 boş 6 yanlış. Lise3'te işlediğimiz sorular çıktı fende genellikle.
    149 kişiden 3. oldum. Bu olağanüstü çalışmaya (!) iyi değil mi sizce de ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Köktürk

Dün sınav olduk.
    Her bölüm 30 soru olmakla birlikte ; Türkçenin alayı doğru , sosyalde 2 yanlış , matematik 1 boş , fen 5 boş 6 yanlış. Lise3'te işlediğimiz sorular çıktı fende genellikle.
    149 kişiden 3. oldum. Bu olağanüstü çalışmaya (!) iyi değil mi sizce de ?

Çok iyisin tebrikler.Ama yeterli değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kutsal Libido -- 15 Ağustos 2011; 18:22:46 >
  • bilgisayarı kaldırmana gerek yoktur arkadaşım yada kaldırınca aklın sürekli onda kalacaksa kaldırmaman en iyisi ama bana kalırsa gunluk limit koy kendine mesela 6 saat ders 1 saat bilgisayar yani benim için en azından böyle ;)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.