Şimdi Ara

BİLGİSAYAR BELASINDAN KURTULMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şu bilgisayardan kurtulmam gerek , YSG'ye hazırlanıyorum. 15 Ağustos'ta dersanede , sınıf belirleme sınavı var. Kesinlikle iyi bir derece yapıp en iyi sınıfta olmam lazım. Ama nedense bir türlü motivasyonumu sağlayamıyorum.
    Rehberlik hocamız , karne alındığından itibaren günde herkes 6 saat çalışmalı dedi (3 saat sabah , 3 saat akşam)(10 gün serbest geçirebileceğimiz tatilimiz vardı)
    Ben günde 6 saati bırakın , toplamda 9-10 saat çalışmışımdır. Evde ne ararsan var , derse karşı olan. Bilgisayar , PS 2 , televizyon , internet cart curt . . .

Gerekli motivasyonu nasıl sağlayabilirim , millet çatur çutur çalışıyor.
    Ek olarak lise 3'ün ikinci döneminden itibaren derslerde düşüş başladı. İlk defa dört getirdim. Sınavlara genellikle günlük değil , sınavdan önceki gece çalışırdım ; bayağı da kasardım.
    Bulunduğum bölgenin en iyi Anadolu lisesinde (ilçenin en iyi okulu) okuyorum.
    30 tane YGS için dergim var , ama şu ana kadar 2 tanesi bitebildi. (hazirandan kalma çoğu)

Ayrıca, dersanede uygun ortam varsa (ki %95 vardır) harika ders çalışırdım . Haziranda etütler vardı (herkes tek başına ders çalışıyor bu etütlerde) , bu özelliğimi yavaş yavaş kaybettiğimi düşünüyorum. Ama yine de evden 10 kat daha fazla çalışabilirim.

Tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum.

• Yazın çalışabilseydin iyi olurdu belki ama çalışamamışsın ve bunun için pişman olmayı bırakman lazım. Yani "off çalışsaydım keşke ya herkes çalıştı ben hiç çalışmadım geride kaldım" şeklindeki cümleleri kafandan at önce. Öyle birden çok iyi şekilde ders çalışmaya başlayan insanı az bulursun hatta bulamazsın belki de. Yavaş yavaş olur bu iş. Sene ortasında herkes yaklaşık aynı seviyede olacak görürsün. Bu son sene çalışıp kazanılabilecek bir sınav olduğu için 3 sene yatıp son sene seni geçen bile olabilir. Önceki seneler de derslerin de iyiyse (öyle anladım ben) bu senin için bir avantaj. Eksik konuların çok da fazla değildir. Üstünden şöyle bir düzeltme yapacağın şeyler bir de bu sene göreceğiniz konular vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sekunden137

Yazın çalışabilseydin iyi olurdu belki ama çalışamamışsın ve bunun için pişman olmayı bırakman lazım. Yani "off çalışsaydım keşke ya herkes çalıştı ben hiç çalışmadım geride kaldım" şeklindeki cümleleri kafandan at önce. Öyle birden çok iyi şekilde ders çalışmaya başlayan insanı az bulursun hatta bulamazsın belki de. Yavaş yavaş olur bu iş. Sene ortasında herkes yaklaşık aynı seviyede olacak görürsün. Bu son sene çalışıp kazanılabilecek bir sınav olduğu için 3 sene yatıp son sene seni geçen bile olabilir. Önceki seneler de derslerin de iyiyse (öyle anladım ben) bu senin için bir avantaj. Eksik konuların çok da fazla değildir. Üstünden şöyle bir düzeltme yapacağın şeyler bir de bu sene göreceğiniz konular vardır.

Sağ ol , tavsiyeler için.

• Eğer kafanda ÖSS işi ciddiyse zaten geri planda kalıyor bilgisayar falan. Ben OKS'yi bilgisayar yüzünden kaybetmiştim bu iyi bir tecrübe olmuştu ve ÖSS için fazla bir engel yoktu önümde artık. Zaten o kadar çok istiyordum ki okulda 19,5 gün devamsızlıktan şaşmayan ben, dersanede hiç devamsızlık yapmadım. Sınav sonuçları geldiğinde devamsızlık saati 0 yazınca motive oluyordum. Bunlar ufak ama ciddi ayrıntılar. Düz lisede okuyordum, okulda hiçbirşey alamadım hatta birkaç derstende nefret eder hale gelmiştim. Bütün enerjimi geçen seneye hazırlamıştım. Lise 3 ten beri bekliyordum başlasın diye. Başladı ve kötü bir sınıfa düştüm çünkü seviye belirleme sınavında lise 3 konuları ağırlıklıydı ve çoğu kişi lise 3 te de dersaneye gittiğinden beni geçmişti. Ama bu moralimi bozmadı, pozitif başladım. İlk deneme sınavından iyi bir net yaptım ve birkaç deneme böyle gidince sınıf atladım, tm nin birinci sınıfına geçtim. Okul gerçekten insanı yıpratıyor bazen 1-2 hafta dersaneden koparsın ve konular alır başını gider. Bende yaşadım, eğer düzenli bir programın yoksa sende yaşayacaksın, çoğu kişi bu sorundan şikayetçi. Neyse herşeye rağmen elimden ne geliyorsa yaptım. Hedefim hukuktu. Bir senede ilk 15 bin kişi içine girmek kolay değildi, alt yapın yoksa imkansız bir olay. Kaldı ki plan, program falan bilmezdim. Hayatımda ilk defa 10 dk nın üzerinde ders çalışıyordum Neticede öyle derece yaptım şampiyonum falan bekleme çünkü öyle bir şey olmadı fakat başladığım yer ile bitirdiğim yer arasında dağlar kadar fark oldu. 30 bin civarında sıralamam oldu. Daha iyi olabilirdi çünkü kötü bir LYS geçirdim sadece 5-10 puan artırabildim LYS ile. Malum bu YGS olayları çoğunu vurduğu gibi benide kötü etkiledi. Tavsiye olarak bu uzun bir yol, sıkılacaksın, yorulacaksın ama hiçbir zaman pes etmemeye çalış. Elinden geleni yap ama unutmaki buda hayatında sadece bir aşama olacak. Ben devlet hukuklarını zorladım hedefimde buydu ama sonuç böyle gelince İzmir de vakıf üni yazacağım ve çok büyük ihtimalle gelecek. En önemlisi ne biliyormusun bu işin sonunda vicdanının rahat olması. Elinden geleni yap gerisini fazla kafana takma hayatta ne ile karşılaşacağını bilemezsin sınavı fazla gözünde büyültme. Eğer düzenli çalışırsan hiçbirşey için geç kalmazsın. Az olsun ama düzenli olsun çalışmaların. Uzun bir yazı oldu ama yolun uzun yazdıklarımı yaşayacaksın, yavaş yavaş okursun

• öyle "10 dk bakayım kapatırım" falan olmuyo, kaldır direk 1 sene
  • quote:

Orijinalden alıntı: Balotelli

Eğer kafanda ÖSS işi ciddiyse zaten geri planda kalıyor bilgisayar falan. Ben OKS'yi bilgisayar yüzünden kaybetmiştim bu iyi bir tecrübe olmuştu ve ÖSS için fazla bir engel yoktu önümde artık. Zaten o kadar çok istiyordum ki okulda 19,5 gün devamsızlıktan şaşmayan ben, dersanede hiç devamsızlık yapmadım. Sınav sonuçları geldiğinde devamsızlık saati 0 yazınca motive oluyordum. Bunlar ufak ama ciddi ayrıntılar. Düz lisede okuyordum, okulda hiçbirşey alamadım hatta birkaç derstende nefret eder hale gelmiştim. Bütün enerjimi geçen seneye hazırlamıştım. Lise 3 ten beri bekliyordum başlasın diye. Başladı ve kötü bir sınıfa düştüm çünkü seviye belirleme sınavında lise 3 konuları ağırlıklıydı ve çoğu kişi lise 3 te de dersaneye gittiğinden beni geçmişti. Ama bu moralimi bozmadı, pozitif başladım. İlk deneme sınavından iyi bir net yaptım ve birkaç deneme böyle gidince sınıf atladım, tm nin birinci sınıfına geçtim. Okul gerçekten insanı yıpratıyor bazen 1-2 hafta dersaneden koparsın ve konular alır başını gider. Bende yaşadım, eğer düzenli bir programın yoksa sende yaşayacaksın, çoğu kişi bu sorundan şikayetçi. Neyse herşeye rağmen elimden ne geliyorsa yaptım. Hedefim hukuktu. Bir senede ilk 15 bin kişi içine girmek kolay değildi, alt yapın yoksa imkansız bir olay. Kaldı ki plan, program falan bilmezdim. Hayatımda ilk defa 10 dk nın üzerinde ders çalışıyordum Neticede öyle derece yaptım şampiyonum falan bekleme çünkü öyle bir şey olmadı fakat başladığım yer ile bitirdiğim yer arasında dağlar kadar fark oldu. 30 bin civarında sıralamam oldu. Daha iyi olabilirdi çünkü kötü bir LYS geçirdim sadece 5-10 puan artırabildim LYS ile. Malum bu YGS olayları çoğunu vurduğu gibi benide kötü etkiledi. Tavsiye olarak bu uzun bir yol, sıkılacaksın, yorulacaksın ama hiçbir zaman pes etmemeye çalış. Elinden geleni yap ama unutmaki buda hayatında sadece bir aşama olacak. Ben devlet hukuklarını zorladım hedefimde buydu ama sonuç böyle gelince İzmir de vakıf üni yazacağım ve çok büyük ihtimalle gelecek. En önemlisi ne biliyormusun bu işin sonunda vicdanının rahat olması. Elinden geleni yap gerisini fazla kafana takma hayatta ne ile karşılaşacağını bilemezsin sınavı fazla gözünde büyültme. Eğer düzenli çalışırsan hiçbirşey için geç kalmazsın. Az olsun ama düzenli olsun çalışmaların. Uzun bir yazı oldu ama yolun uzun yazdıklarımı yaşayacaksın, yavaş yavaş okursun

Ben de düzenli çalışmak istiyorum ; ama olmuyor. Sevdiğim herhangi bir hoca , bir konuşma yapar ders çalışma ile alakalı. Gaza gelirim , açarım kitapları/dergileri. Ama gelgelelim ertesi güne , bu gazdan pek bi' eser kalmıyor. Şu düzenli çalışma ve günlük tekrarı başarabilirsem uçacağımı biliyorum ; lakin yapamıyorum
    Neredeyse sıfırdan başlayıp , sonradan manyağa (!) bağlayan birkaç kız var çevremde. İlkokulda en iyi dersane derecesi (110 küsür kişi toplamda) 60-70'lerde dolanan kız , her daim ilk 5'te bulunan bendenizi lise ikiden itibaren ezmeye başladı. Adam gibi çalışma yapıldığı taktirde , üstesinden gelinemeyecek bir şey yok dediğin gibi.
    Hayırlısı olsun hocam , inşallah İzmirdeki vakıf üniyi tutturursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: NaebLis

öyle "10 dk bakayım kapatırım" falan olmuyo, kaldır direk 1 sene

İmkansız bu dediğin , evde ben hariç 2 bilgisayar manyağı abim de var.
    Ve bu sınav konusunda bilinçli oldukları pek düşünülemez.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hayattan Tamamen Bıktım
    4 ay önce açıldı
    Bıktım her şeyden
    5 ay önce açıldı
    Ailemden Kurtulmak İstiyorum
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Oks'de neydim ben de senin gibi acayip çalışkandım sonucunda Kadıköy Anadolu'yu kazandım.4 yıldır ise yata yata sınıf geçiyorum bir yıllık bir çalışma ile neler yapacağız bakalım.Çok hamladım çok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Köktürk

quote:

Kaldırmana gerek yok ben Counter Strike bağımlısıydım OKS zamanında 10 saati geçiyordu günlük oyun sürem. Bu sene bu kadar ciddi hazırlanmama rağmen ara sıra yarım saat falan oynuyordum ve gerçekten stres atıyordum. Bilgisayar kalabilir ama öncelikle iyi bir program ayarla. Mesela şimdiden başla en fazla ne kadar çalışabiliyorsun toplam olarak bir günde mesela 2 saat. Yarın 2 saatten başla günlük 10'ar dakika veya sana kalmış ne kadar artıracağın böyle artırarak git. Düzenli çalışmazsan dediğim gibi işin çok zor. Mesela YGS den 1-2 hafta önce kamp dedikleri yoğun programa giriyorsun bende yapmıştım günde nerdeyse 10 saate yakın mesai harcıyorsun ama düzenli 2-3 saat çalışan adamı anca yakalayabiliyorsun. Çünkü sende insansın, beynin yoruluyor, bütün bilgileri sindiremiyor. Başta anlamadığın bir konuyu 2-3 günde kavrayabiliyorsun. O yüzden çok ciddi bir şekilde düzenli çalışmaya bak. Şu saatte şunu yapacağım şeklinde değil, bugün şu dersten şu konuda şu kadar soru çözülecek, şu şu konulara bakılacak tarzında kendini çok sıkmadan yap. Kafana takılan birşey olursa PM'den yardım etmek isterim.

• hocam sana yeminli çalışma sistemini öneriyorum altın kural bir tane var Allah C.C korkman gerisi boş . Sen sadece şu gun şu saate kadar GEREKMEDIKÇE veya ŞUNU KULLANMADIKÇA nete girmeyeceğine yemin edeceksin gerisi kolay haftada veya 2 haftada bir yenilersin ben öyle yapmıştım 8 ay kullanamdım . yani sanalofis felan ekol hoca hariç .Bide tamda kopmana gerek yok başarılı birysen kendini odüllendirmen lazım haftada 1 bazende cezalandırman lzım tabiki İnşallah herşey gönlünce olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Balotelli

quote:

Orijinalden alıntı: Köktürk

quote:

Kaldırmana gerek yok ben Counter Strike bağımlısıydım OKS zamanında 10 saati geçiyordu günlük oyun sürem. Bu sene bu kadar ciddi hazırlanmama rağmen ara sıra yarım saat falan oynuyordum ve gerçekten stres atıyordum. Bilgisayar kalabilir ama öncelikle iyi bir program ayarla. Mesela şimdiden başla en fazla ne kadar çalışabiliyorsun toplam olarak bir günde mesela 2 saat. Yarın 2 saatten başla günlük 10'ar dakika veya sana kalmış ne kadar artıracağın böyle artırarak git. Düzenli çalışmazsan dediğim gibi işin çok zor. Mesela YGS den 1-2 hafta önce kamp dedikleri yoğun programa giriyorsun bende yapmıştım günde nerdeyse 10 saate yakın mesai harcıyorsun ama düzenli 2-3 saat çalışan adamı anca yakalayabiliyorsun. Çünkü sende insansın, beynin yoruluyor, bütün bilgileri sindiremiyor. Başta anlamadığın bir konuyu 2-3 günde kavrayabiliyorsun. O yüzden çok ciddi bir şekilde düzenli çalışmaya bak. Şu saatte şunu yapacağım şeklinde değil, bugün şu dersten şu konuda şu kadar soru çözülecek, şu şu konulara bakılacak tarzında kendini çok sıkmadan yap. Kafana takılan birşey olursa PM'den yardım etmek isterim.

İyi bir fikir bu giderek çalışma saatini artırmak , çok teşekkürler hocam.

quote:

Orijinalden alıntı: senatorts

hocam sana yeminli çalışma sistemini öneriyorum altın kural bir tane var Allah C.C korkman gerisi boş . Sen sadece şu gun şu saate kadar GEREKMEDIKÇE veya ŞUNU KULLANMADIKÇA nete girmeyeceğine yemin edeceksin gerisi kolay haftada veya 2 haftada bir yenilersin ben öyle yapmıştım 8 ay kullanamdım . yani sanalofis felan ekol hoca hariç .Bide tamda kopmana gerek yok başarılı birysen kendini odüllendirmen lazım haftada 1 bazende cezalandırman lzım tabiki İnşallah herşey gönlünce olur

Hakikaten ilginç bir yöntem , bunu denemeliyim. Hem Ramazan ayındayız , yemini bozma işi zor olur. Ama bozduğum anda da ayvayı yerim.

Teşekkürler bilgilendirme için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Köktürk -- 3 Ağustos 2011; 20:58:11 >

• Dostum merak etme ya biraz rahat ol. Çünkü çook erkenden çalışmaya başlarsan ilerde sıkılırsın ve sonlara doğru hiç çalışmamaya başlarsın. Tempoyu yavaş yavaş arttır. Bu sıcaklarda da hayatta ders felan çalışılmaz.
  • Hocam bende yukardaki arkadaşın dediğine katılıyorum.
    Rehberlik hocanız 6 saat derken sanki biraz abartmış. Bir laf vardır hızlı koşan çabuk yorulur diye. Şimdilik çalışa bildiğin kadar çalış. Sınav tarihi yaklaştıkça kademeli olarak arttır. ve son bir ayda işi kopar. Bilgisayar konusuna gelince şunu yapabilirsin mesela bilgisayarı kullanmanın zor olduğu bir yere taşı. (Örn: Salon, kardeşinin odası vs.) Ben böyle yapmıştım ve işe yaradı. Bu yöntemle bilgisayarı en fazla yarım saat kullanabiliyordum.(yarım saat sonunda kardeşim gelip başımın etini yediği için kalkmak zorunda kalırdım) İnşallah başarılı olursun. :D
  • Ya bu işin olayı bırakmadan düzgün bir tembo ile çok çok kasmaya gerek yok yani daha şimdiden 6 saat vs. Sadece buralarda salma yeterince çalış son aylarda atak yapıyor ve kazanıyor herkes. Maraton gibi düşün.İlk başlar yavaş son düzlükte çoşar herkes.İşte aynen öyle...
  • adresimi özelden yolladım. Yarın bilgisayarı+psp+televizyon+ps2 ne varsa kargoya verip bana yolluyorsun. üniversiteyi kazandıktan sonra ben sana geri veririm. takma kafana bu kadar
  • Ben interneti iptal ettiricem
  • motivasyon için kesinlikle hedef belirlemeni öneririm. unutma bu sene o hedefe ulaşmalısın ve planlı programlı çalışmadan olmaz sen elinden geleni yaptıkça ,çalıştıkça hem için rahat olur hem de kendini geliştirdiğini gördükçe daha istekli çalışırsın. iyi şanslar..
  • dostum ben bu sene girdim.aynı sorun bende de vardı.direk interneti kapattırdım.mutlaka kapat internetini yoksa pcden ayrılman zor.diyelim ki ders calısıyosun canın sıkıldı bi nete giriyim 10 dk dedin o 10 dk uzadıkça uzar.ders çalışmaktan sıkılınca bi alternatifin olmaması lazım
    edit: abilerin varmış.abilerine soyle oturum şifrelerini değiştirsinler ve sana kesinlikle soylemesinler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrijinalAdam -- 3 Ağustos 2011; 23:23:11 >
  • KurtulamazsıııınBen kurtulamadım yani Yok etmen lazım bilgisayarı
  • bilgisayarı bilmem de, şimdi yazın filan yapamadıklarını veya rakiplerinin seni nasıl geçtiğini düşünmek yerine. önüne bakıcaksın. şuan seni geçen rakiplerinin de ve herkesin de yavaşladığı yerler olacak. bazıları bilgisayara takılcak. bazıları bi kız bulcak. bazıları ygsden sonra bırakacak. sen geçmişi düşünmek yerine gelecekte karşına çıkabilecek her engele hazırlıklı olup yılmayacaksın. her engel, yapamadığın her soru arkana attığın rakibin olacak. çünkü o engel sadece senin engelin değil herkesin engeli.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.