Şimdi Ara

GSS borcundan hala kurtulamadım! (Not: Kısmi olarak kurtuldum)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
8.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iyi günler. Durumu daha net idrak etmeniz açısından konuyu biraz uzun tutmak zorundayım. Üşenmeden okuyan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Geçen sene (30.01.2013) okuduğum 2 yıllık Elektronik Haberleşme MYO'dan mezun olduktan sonra evime döndüm. Aradan 8 ay geçtikten sonra bir kaç arkadaşımın da uyarısı ile sırf meraktan GSS Prim borcum olup olmadığına baktığımda 1800TL'ye yakın bir borcumun olduğunu görünce şok geçirdim ve işin daha da garibi, gelir tespiti yaptırmadığım için SGK bana en yüksek primden 14 ay boyunca ayda 120TL'ye yakın bir para keserek bu mebla ile şahsımı borçlandırmıştı. Bu 14 ayın 6 ayında hala MYO'da öğrenciydim, sadece kalan 8 ayında öğrenci değildim ki 8 ay sonra Aöf lisans işletmeye kayıt olarak öğrenciliğimi devam ettirdim. Bunun üzerine MYO öğrenci belgemi alıp soluğu hemen İstanbul'da oturduğum Bağcılar ilçesindeki SGK'da aldım ve görevliye "Öğrenci olduğum halde nasıl olurda GSS primi kesersiniz?" dediğimde görevliden aldığım cevap:

"Gelir testi yaptırmamışsınız, ben şimdilik bu 18 aylık borcun tamamını siliyorum ama bu boşta kaldığınız 8 ay boyunca 2 kere 1 er aylık işe girip çıkmışsınız ve bu 8 ay için ücretlendirme yapılacaktır. 9 ayda da zaten Aöf'e kayıt olacağınız için oradan öğrenci belgesi alıp bize getirin ki sizi babanızın sigortasından 25 yaşına kadar yararlandırmaya devam edelim. O yüzden öncelikle en yakın zamanda ilçedeki 'Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na giderek gelir tespiti yaptırın. Gelir testi sonucunda; çalışmadığınız bu 8 ay süresince gelirinizin, asgari ücretin 1/3'ne tekabül ettiği belgelenir ise hiç borç çıkmayacaktır, aksi taktirde tekrar borç çıkacaktır" oldu ve borcumu bu görevli orada bir tuş darbesi ile sildi.

Bunun üzerine denilen yere gidip gelir tespiti yaptırdım ve 2 hafta içinde kaymakamlıktan görevli bir arkadaş evime gelip gerçekten okulum bittikten sonra öğrenci olmadığım bu 8 ay içinde 2 ay hariç gelirim olmadığı tespit edildi ve borcum birdaha ortaya çıkmadı. Buraya kadar her şey normal.

Ancak bu olarların ardından neredeyse 1 sene geçtikten sonra şu anda o 8 ay için tarafıma yeniden ücretlendirme yapılarak 590TL borç çıktığını görünce iyice çıldırdım. Zira ben o 8 ay için gelir testi yaptırmama rağmen hala nasıl oluyor da sildikleri borcu yeniden yazıyorlar anlamış değilim ki bu borç çıkardıkları 8 ayın ilk 3 ayı tam 117TL'den ücretlendirilmişim. 10. ayda da AÖF e kayıt olup öğrenci belgemi ibraz ettirdiğim için kesilme durmuş.

Şu anda 23 yaşındayım ve 25 yaşına kadar babamın sigortasından yararlandığım için GSS primi çıkmıyor ki zaten bir daha ki sene de AÖF'ü bitirsem bile yüksek lisans'a geçeceğim için 1 sene daha babamdan yararlanabilirim. Ancak benim itirazım MYO ile AÖF arasındaki eğitim sürecimde öğrenci olmadığım 8 aya kesilen şu anki 590TL'lik borç!

Bütün bunlardan sonra tekrar Bağcılar SGK'ya gidip durumu sorduğumda, "çalışmadığınız bu 8 ay için bu paranın çıkması normal" cevabını aldım bunun üzerine görevliye "ancak ilk 3 ay neden 117TL'den ücretlendiriliyorum? Ki ben hiç birini ödemek istemiyorum çünkü bu 8 ayın sadece 2 ayında çalıştım ki zaten çalıştığın aylarda GSS primi kesilmiyor ee geriye kalan 6 ayda da zaten çalışmıyordum, o halde 1 kuruş borç çıkmaması gerekiyor?" diye sorunca tekrar aldığım cevap "Bağcılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı"na giderek tekrar gelir testi yaptır, o zaman belki silinir" oldu. Bunun üzerine "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na giderek görevli arkadaşa "Siz yapmış olduğunuz gelir testimde o 8 ay için benim gelirimin olmadığını SGK'ya bildirmediniz mi ki bu adamlar bana 590TL borç çıkarmış?" dedim tabi görevli arkadaş ezbere konuşarak "Bir yanlışlık yok borcunuz budur" deyince artık çılgına döndüm. Bunun üzerine tekrar gelir testi yaptırmak dilekçe hazırladım ama görevli arkadaş ısrarla "Yaptırsanız bile borcunuz silinmeyecektir, ancak o 8 içinde ve şu anda gelirinizin olmadığı ve muhtaç olduğunuz tespit edilirse size yeşil kart çıkartılır ve öyle bu borçlardan kurtulabilirsiniz ki siz, yeşil kart alacak kadar fakir görünmüyorsunuz yani bırakın gerçekten muhtaçlar bu kartı alsın. Kısacası biz tespiti yaptık ve gerisi SGK'nın işi yani boşuna yaptırıyorsunuz" şeklindeki telkinleri canımı sıksada dilekçemi verdim ama 1 aydır kimse evime gelmedi! Adamın dediğine bak, devlet 5 kuruş gelirim olmadığı halde bana 600TL borç çıkartığı için utanmayacak, ben bu borcu; başka hiç bir yol olmadığından dolayı sildirmek adına yeşilkart çıkartacağım için utanacağım. Yok ya, dinime küfreden müslüman olsa! Allah'a şükür şu anlık yeşilkarta ihtiyacım yok ama bu 600TL borcu sildirmek için yeşil kart çıkartmak gerekiyorsa çıkartırım, borcum silindikten sonra da yırtar atarım!

Buyrun bu ekran görüntülerini de sorunu daha iyi anlamanız açısından paylaşıyorum;

GSS Borç Sorgulama sonucum;

Tarafıma kesilen 8 aylık GSS Borcu döneminde 2 aylık çalışmamın dökümü;

Tarafımdan 8 ay boyunca kesilen GSS dökümü (ilk 3 ay 117TL olması ne alaka!)

Öğrenciliğim lisans düzeyinden devam ettiği için 25 yaşıma kadar emekli babamdan yararlandığımın kanıtı;

Ve son olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na verdiğim ve 1 aydır hala evime kimsenin gelip gitmediği gelir testi dilekçesi;

Ayrıca geçen sene ve geçen ay gelir testi için "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı"na verdiğim dilekçelerde de gelirim, asgari ücretin 1/3'ü şeklinde çıkmasına rağmen SGK'da borcum hala duruyor. Ancak 10.10.2014'de "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı"na verdiğim 2. gelir testi dilekçesinden sonra evime kimse gelmeden adamlar testi sonuca kavuşturmuşlar bile. Sanırım "geçen sene zaten yaptık, bu sene kim uğraşacak" deyip ilk testimde ki sonucu tekrar 2. teste işlediler!

Evet arkadaşlar durum bu. Ve sizden bu borcumu tamamen sildirmek için izleyeceğim yolları öğrenmek istiyordum. İlla ki bu haksız kazancı sildirmemiz için İstanbul SGK Genel Müdürlüğü'ne gidip dilekçe mi vermemiz gerekiyor. SGK tarafından insanlık dışı bir uygulama ile, hiç bir uyarı ve bilgilendirme yapılmadan, gariban halkın borç altına sokulmasını ve bu insan haklarına aykırı durumun hala inatla sürdürülmesini esefle kınıyorum. Adam zaten çalışmıyor ve hiç bir bilgilendirme yapılmadığı içinde gelir tespiti yaptıramıyor ve aylar, yıllar sonlar SGK'nın kendisine havadan binlerce liralık borç yazdığını görüyor ve bu borcu ödemeden yada gelir testi yaptırıp yeşil kart almadan da hiç bir hastahaneden de yararlanamıyor, bunun neresinde insanlık var! Bunun ne siyasi görüş ile nede mefaat ile alakası var. Allah'dan korkmayan, kuldan utanmayan bir yetkili çıkıp "GSS prim usulünü getirelim" dediğinde, ona çıkıp da "Ne yapıyorsun sen arkadaş?" demeyen insanlarıda kınıyorum!
    Biraz uzun oldu ama durumu anlamanız açısından detaylı yazdım kusura bakmayın. Üşenmeden okuyup yardımcı olmaya çalışacak olan arkadaşlara da şimdiden canı gönülden teşekkür ediyor, hepinize hayırlı günler diliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 20 Kasım 2014; 14:34:51 >

• uzun iş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımsewer -- 15 Aralık 2014; 3:03:59 >
  • donanımsewer D kullanıcısına yanıt
    İlk çıkardıkları 14 aylık 1800TL borcun sadece 8 ayında öğrenci değildim yani evet öğrenci değilken kesildi. Ki o zaman ilk etap da bütün borcu sildirip gelir testi yaptırdım zira öğrenci olmadığım bu 8 ayda da gelirim yoktu. O yüzden 8 aylık bu borçtan da tam kurtuldum derken 1 ay önce meraktan tekrar GSS sorgulaması yaptığımda bu 8 ayın 590TL üzerinden tekrar ücretlendirildiğini görünce delirmemek için kendimi zor tuttum. Artık gelir tespitine evime gelen görevli, raporuna ne yazdıysa, o raporu referans alan SGK da bu 8 ay içinde tarafıma 590TL borç tahakkuk ettirmiş!

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na gelir testi için dilekçe vererek tekrar başvurdum ama 1 aydır evime ne gelen var ne giden. Bu borçtan yeşil kart almadan kurtulamayacağımı söyleyen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na, "O halde gerekirse alırım. SGK bu parayı bana keserken utanmadıysa, bende bunu sildirmek adına yeşil kart çıkartmaktan utanmam" dedim ve dilekçemi verdim. Ama dediğim gibi hala bekliyorum, eve ne gelen var ne giden. Olmadı bir daha gideceğim oda olmadı SGK İstanbul İl Müdürlüğüne gidip dilekçe vereceğim. Ama belki burada ki arkadaşların bana önereceği başka kesin bir yol vardır diye yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 15 Kasım 2014; 18:22:42 >

• Torba yasa çıktıktan sonra başvurdun mu.Hiç birşey olmasa bile o gecikme zamları gider en azından.
  • Bir de e-devlet şifren varsahttps://www.turkiye.gov.tr/aile-bakanligi-gelir-testi-sonucu-sorgulama sorgulayıp görünütüyü paylaşır mısın ?
    En son 10.10.2014'de SGK'ya gittim ve onlardan "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na gidip tekrar gelir testi yaptır" cevabını alınca aynı gün içinde de oraya gidip bir daha gelir testi yapmaları için dilekçe verdim ve 35 gün geçmesine rağmen hala evime ne gelen var ne giden. Gelen torba yasa ile de, GSS borçluları umduklarını bulamadı zira bu kanun ile GSS borçlarının sadece faiz ve cezaları silinerek 36 aylık yapılandırma yapılıyor.

Haydaa, hocam sen deyince şimdi baktım da, gelir testinde zaten gelirimin asgari ücretin 1/3'i kadar olduğu tespit edilmiş. Ee o zaman bütün borcumun zaten silinmesi gerekmiyor mu? Bu test, öğrenci olduğum aylar için de yapılıyor olamaz çünkü öğrenciyken zaten GSS borcu çıkarılamaz. Ee o zaman gelir testi, çalışmadığım bu 8 ayı (bu 8 ay içinde 2 ay farklı iki işe girip çıktım) kapsıyor ki buna rağmen 590TL borç da ne oluyor?

Bu dökümanda da gözüktüğü gibi, geçen sene 12.11.2013 tarihli gelir testi başvurum asgari ücretin 1/3'ü şeklinde çıkmış. Ve 10.10.2014'de verdiğim 2. dilekçe de aynı sonuçlanmış lakin hala SGK da borcum 590TL olarak gözüküyor? Ayrıca 10.10.2014'de 2. kez gelir testi başvurusu yaptığım taktirde neden evime hala kimse gelmedi? Bu arada bu gözüken 2 farklı gelir testi de sonuç mu yoksa sadece başvuru tarihlerim mi gözüküyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 15 Kasım 2014; 19:05:22 >

• Bunlar sonuçlar.en sonki sonuctan sonra tekrar itiraz ettiysen tarih yakın diye gelmemiş olabilirler ya da çok sonradan geliyorlar bende olduğu gibi.Ayrıca asgarin ücretin 3 te birinin altında olman lazım borç çıkmaması için.Yani sen 3 te biri ile asgari ücretin tamamına kadar olan bölümdesin benim gibi.Bu da demek oluyorki aylık 45,36 TL borc demek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bak hocam aşağıda ki dilekçemi 10.10.2014 günü ilçemde ki "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı"na verdim. Ki bu dilekçeyi dikkate alıp evime gelirlerse, 2. kez gelir testi yapmış olacaklar. Ancak o tabloda gözükenler sonuç olamaz, zira benim 10.10.2014'de verdiğim dilekçe aynı günde mi sonuçlandı yani? Eğer öyle ise, adamlar; geçen sene 12.11.2013 tarihinde yaptığım gelir testi başvurusunun sonucunu, bu verdiğim 2. dilekçenin sonucuna da aynı şekilde işleyip olayı kapatmışlar!

Ve gelir testinde sana prim kesilen aylarda; aile içindeki aylık ortalama gelirinin, brüt asgari ücretin 3'de birinden az olduğu (1134/3= 378TL) tespit edilir ise bütün borçların silinerek sana yeşil kart veriyorlar ve hiç GSS primi ödemiyorsun. Minimum tutar olan 42.84TL'yi de sen bir işe girene yada sigortan tekrar yatana kadar senin yerine devlet ödüyor diye biliyorum. Ancak benim bu gelir testi sonuçlarında, aylık gelirim "Asgari ücretin 1/3'ü - asgari ücrete kadar" şeklinde yorumlanmış. Yani bu, aylık gelirimin 378TL'den aşağı olduğu anlamına gelmiyor mu? Bu konuda şöyle bir açıklama bulsam da hala kafam karışık;

Halbuki annesi ve babası vefat eden ve şu anda mühendislikte okuyan 30 yaşında bir komşum, 3000TL'lik GSS prim borcunu, gelir testi sonucu geçen hafta sildirerek yeşil kart aldı. Acaba komşumun, 25 yaşını geçmesine rağmen bu borçtan tamamen kurtularak yeşil kart çıkartma işleminin bu kadar kolay olmasının tek sebebi anne ve babasının vefat etmesi mi? Zira bu komşumun babasından kalan emekli maaşını gene kendi ablası aldığı için başka çalışan yok ve evde de 3 kardeş yaşıyorlar. Benimde anne babam ve ablam var yani evde 4 kişi yaşıyoruz ki babam SSK emeklisi ve 730TL emekli maaşı alıyor. Şu anda da ailede tek çalışan hala babam. Yani şimdi babamın bu 730TL'lik emekli maaşını 4'e bölersek 182,5TL yapar ki buda ailemde kişi başına düşen gelir demek. O halde benim gelirim asgari ücretin 1/3'ünden az olduğu için, hem bütün borçlarım silinecek hemde yeşil kart verilerek hiç prim alınmaması gerekmiyor mu? Bunların gerçekleşmesi için gelir testi sonucunun G0'mı çıkması lazım? Ki benimki neden G0 çıkmadı?

Ayrıca hadi gelir testi sonucum G1 çıktı diyelim, o durumda bile bu Allah'sız kitapsızların ilk 3 ayda kestikleri

31.03.2013= 117.34TL
    30.04.2013= 117.34TL
    31.05.2014= 117.34TL

bu borçlar neden 42.84TL'den çıkmak yerine 117.34TL'den ücretlendiriliyor? Şimdi ben pazartesi nereye gideceğim, tekrar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı"na gidip 2. gelir testi dilekçemin sonucunu sorup, ona göre SGK'ya gidip borçlara itiraz dilekçesi mi vereceğim.

Zira torba yasaya göre GSS primlerinde ki cezalar ve faizler silinecek ki bana da bu tutarlara bakılırsa ceza kesilmiş ve 89,68TL'de faiz işlemiş. O halde gelir testinde G0'lı olamasam bile, şu anki G1 durumumla bile SGK'ya itiraz ettiğim taktirde 590TL'lik bu borç 268TL'ye düşüyor nasıl mı;

582,25 - 89,68= 492,57TL (anapara)
    117,43-42,84= 74,59TL (ilk 3 ay fazladan kesilen para)
    74,59x3= 223,77TL (ilk 3 ay fazladan kesilen para toplamı)
    492,57-223,77= 268TL (anaparadan faiz ve ilk 3 ay fazladan kesilen paraları düştükten sonra ki kalan borç)

Yani gelir testi sonucu benim aleyhime çıkarsa, en kötü ihtimal tekrar SGK'ya gidip faiz ve ilk 3 ay 42,84TL kesilmesi gerekirken fazladan kesilen 223,77TL'ye itiraz ederek bütün borcumu 268TL'ye düşürebilirim diye düşünüyorum. Bu arada torba yasa hangi tarihte çıktı? Zira içinde GSS primlerine ceza ve faiz indirimi vardı eğer bu yürürlüğe girdi ise kesinlikle SGK'ya bir dilekçe ile borcumun yeniden hesaplanmasını isteyerek bu amacıma ulaşabilirim. Ama ilk etap da amacım, borcu yeşil kart alarak komple sildirmek!

Çıldırdım çıldıracağım. Bu para kolay mı kazanılıyor da bu adamlar millete bilgisayar oyunu oynar gibi borç yazıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 15 Kasım 2014; 20:54:59 >

• 1 - 117 lira çıkan zamandaki borçların g2 den borçlandırıldığın için öyle.Sonradan g1 e düşürmüşler seni.
    2- Asgarin 1/3 ün altında olursa g0 demek o da 378 liradan aşağı olunca yani.Burada karışıklık yaşıyorsun.
    3 - Senin şu an g0 çıksa bile eski borçların SİLİNMEZ.
    Bunları ben kendi araştırmalarım ve bana uygulanan prosedürlerden dolayı söylüyorum
  • Ayrıca yeşil kart senin kafana göre isteyipte alabileceğin birşey değildir.Zaten yeşil kart kaldırıldı.
    Senin evine gelir tespitine gelenler seni g0 a tabi görmesi gerekli.
    Oradaki görevliler bile yeşil kart diyorlar ama yeşil kart mı kaldı ya.
    Yani büyük ihtimal onlar sana g0 çıkarsan devlet senin borcunu karşıladığı için buna yeşil kart olarak görüyorlar.
    Peki gelir testi yaptırmama rağmen neden ilk 3 ay beni G2'den gösterip 117TL'den ücretlendirdiler? Ki G0 çıksa da çıkmasa da 3 ay G2'den kesilen borca, torba kanun gereği de faize ve cezaya kesinlikle gerekirse SGK Genel Müdürlüğe dilekçe yazarak itirazda bulunacağım. Bizim milletin hatası, hakkını yetkili makamlarda usule uygun bir şekilde ispat ederek yapmaması. Hukuk da bir kaide vardır güzel kardeşim, müddei, iddiasını ispat ile mükelleftir. İsteyenin bir yüzü, vermeyenin iki yüzü kara. Ben gidebildiğim yere kadar gideyim de içim rahat etsin.

Yeşil kart uygulaması kalktı ama değişen bir şey olmadı. Zira yeşil kart sisteminde yer aralarak parası olduğu halde yeşil kart temin edip lüks arabasından inerek ücretsiz hizmet alan kan emiciler, 2012 deki bu GSS uygulaması ile gelir testine tabi tutuldu ancak şu anki 12 milyon GSS'linin 8 milyonu geçik bir kısmı gene GSS primi ödemeyecek ki bu sayı neredeyse eski yeşil kartlılardan daha fazla. Yani yeşil kart uygulaması sadece form değiştirerek devam ediyor. Bende yeşil kart alacağım derken bundan bahsetmiştim.

Hele şu gelir testi için yetkili evime bir gelsin yada gelmesin de, ondan sonra izleyeceğim yol haritasını kafamda çizerim. Olumlu bir sonuç alırsam sana da haber ederim dostum merak etme. Sen uğraşmışsın, birazda ben uğraşayım bakalım neler olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 15 Kasım 2014; 22:11:03 >

Dostum bir yerlere varmaya başladım. Senide bilgilendireyim;

SGK'ya gidip öncelikle primlerim de düzeltme yapılarak yapılandırma talimatı talep ettikten sonra benden 'Peşin Ödeme' talimatı beyanı aldılar ki böylece hem fazla tutarlar hemde faizler silinecek;

Ve akşamına 590TL'lik borcum 282TL'ye düştü ama hala 45TL'lik bir faiz olduğunu görünce gene hazmedemedim.

Zira yapılandırmadan sonra 'Peşin Ödeme' talimatı vererek bana faizlerden de kurtulacağım söylenmişti. Bunu tekrar ileteceğim, eğer bu borcu ödemem kesinleşir ise umarım ödemeye gittiğimde bu faizi silerler.

Hatta 31.10.2013 tarihinde tarafıma çıkarttıkları 40,86TL'lik tutara da itiraz edeceğim. Çünkü o zaman üniversitede kaydım vardı;

Zira üniversiteye kayıt bilgilerim aşağıda. 01.10.2013'de internet başvuru kaydımı yapıp, hemen ertesi gün olan 02.10.2013'de ise gidip resmi başvurumu yaparak kayıt oldum.

Yani 02.10.2013'den itibaren öğrenciliğimi devam ettirmeme rağmen sistem, 31.10.2013'de bir 40TL'yi daha kitlemiş anlayacağın. Hatta üniversitenin ilk kayıt tarihi olan 30.09.2013'üde bahane gösterip aynen şu itirazı da ileteceğim: "30.09.2013 tarihinden sadece 1 gün sonra (01.10.2013) öğrenciliğim için internet başvurumu yaptım. Yani sonuçta AÖF kayıt tarihleri, sizin bana borç çıkarttığınız 30.09.2013 tarihinde başlamış. Bu duruma binaen 30.09.2013 tarihli 40TL'lik borcu da sildirme durumum var mı?" diye soracağım. Eğer buna "1 gün ile sistem o borcu yazar, yapacak bir şey yok" derler ise en azından 02.10.2013 tarihli borcu kesin sildiririm.

Bana bu borçların da hiç biri çıkmazdı da, babamın üzerine amcamın evi olduğu için beni G1'den ücretlendirdiler. Ve eğer bu durum olmasaydı da G0 düzeyinden gelir tespitim belirlenseydi, yapılandırmadan sonra kalan bu borcunda hepsine itiraz ederek 5 kuruş ödemezdim. Zira dediğim gibi babamın üzerine hem kendi evimiz hemde amcamın evi gözüküyor. O yüzden SGK görevlisi arkadaş "Sen bu durumda bile G1 çıktığına dua et" şeklinde beni uyarınca, "beterin beteri var, buna da şükür" diyerek kalan bu borcu sineye çektim. Ama en azından kalan faiz ile öğrenci iken kesilen şu 1,2 ayı daha indirir isem 150-190TL arasına bu lanet borçtan ebediyen kurtulabilirim. Bundan sonra da bu illet sistemin azizliğine yakalanmamak için tedbiri elden bırakmamak lazım.

Bu arada bir yanlışını düzelteyim: Gelir testine itiraz sonucu gelir düzeyi G1'den G0 olarak derecelendirilen bir kişi, G1'den ücretlendirildiği önceki bütün ayları sildirebiliyor. Bende tam bunu, gelir testine itiraz ederek yapacaktım ki babamın üzerine olan amcamın evi beni engelledi. Zira adamlar sadece GSS primi olanın gelirini değil, tüm ailenin toplam gelirinin ortalamasını baz alıyor. Buda benim dışımdaki unsurların, benim olayıma dahil olarak işimi baltalamalarına neden oluyor. Amcam gibi

SGK yanlış kişiyle uğraşıyor zira bu kurum, kasasını anca bu gibi haram ve üçkağıtlarla, zenginlere dokunmayıp, bilinçli olmayan gariban halkın 3 kuruşluk kazancı üzerinden doldurur! Tabi bunlarında hesabı ahirette tüm sorumlulardan elbet misli ile sorulur. Dilerim Allah'dan bu parayı, gelirim olmadığı halde bana ve diğer tüm mağdur olan mazlum insanlara haksız kazançla zorla ödeten bu kurumun sorumlularından, bu paralar ahirete de kalmadan bu Dünya'da misli ile çıkar. Asgari ücretin 900TL olduğu bir ülkede, binlerce TL alan ve 'Sosyal Devlet' ilkesini benimseyememiş SGK gibi devlet kurumu plancılarının, kurumun kasalarını iyi bir iş yaptıklarını sanarak bu gibi insanlık dışı borçları, özellikle gene asgari ücretli garibanlardan çıkartması, her türlü küfrü ve musibeti hak ettiklerinin göstergesidir. Ee biri gelir SGK'yı batırır, diğeri gelir o cücük kadar aklı ile örnek gösterdiği Avrupa'daki 'Sosyal Devlet' anlayışına yakışır bir plan hazırlayamadığı için, 3. sınıf ülkelerin mantığını benimseyip, yıllardır mağdur edilmeye alıştığı için bilinçsizleşen halkı kırbaçlaya kırbaçlaya açığı kapatmaya çalışır ve kâra geçtikten sonra da iyi bir iş yapmış edası ile de böbürlenir bu ...'lar. İnsan olan, bu işin; parti ile tarafgirlik ile hiç bir alakası olmadığını anlar. Neyse bayağı bir sinirlendim bu kadar yeter.

Senin durumunda buna benzer ise hakkını sonuna kadar ara. Yok her yolu deneyip de netice alamadıysan ikimize de geçmiş olsun ama geçirenler sağ olmasın dostum. Sinirden gülüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 20 Kasım 2014; 12:49:40 >

• radyoaktif kullanıcısına yanıt
    Benim durumum farklı.Eski zamana ait borcum yok hazirandan itibaren başladı benim askerden gelince.Nisan 2014 e kadar olan borçlar düzenleniyor.
    Faizlerin hepsi silinmiyor.Ben geçenlerde arsa vergisi için başvuruda bulundum onda da öyleydi.
    Dostum bilgilendirme amaçlı yazıyorum. Bir süre önce telefonuma aşağıdaki şekilde uyarı mesajı geldi;

Ve GSS prim sorgulaması yaptığımda da o en son çıkarttıkları 282TL borcun kaybolduğunu gördüm.

Umarım yapılandırma talebinde bulunduğum için borcu ödeyeceğimi düşünüp sistemden silerek ödememi beklemezler. Acaba "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı"na yaptığım itiraz mı dikkate alındı diyeceğim ama sanırım onun ile bir ilgisi yok zira ben, SGK'dan bu borç için yapılandırma talebinde bulunduktan sonra borç silindiği için tesadüf olamaz.

Genede "ohh kurtuldum" deyip ileride daha büyük bir borç ile yüzleşmek istemediğim için en kısa sürede SGK'ya gidip borcum var mı yok mu soracağım lakin daha öncede yine borcum olmamasına rağmen sırf meraktan SGK'ya gidip sorduğum günün akşamında tarafıma 582TL borç çıkarttı herifler. Sanki o borç sistemde hiç yokmuşta, bilgisayar başındaki görevli hesaplayarak yazıyormuş gibi geliyor! Artık bunu adamların kıllığına yaptığını düşünecek kadar paranoyak olduğum için açıkcası bu sefer tekrar gidip sormaktan da korkuyorum

Senin borç ne durumda?

282TL'nin peşinde değilim ama kimse benden kullanmadığım bir hizmetin parasını alamaz ki işsiz bir öğrenci olarak şu anda cebimde 5TL bile yok, zorla alsalar da o para haramdır! Umarım adalet yerini bulmuştur ve bu lanet borç, tekrar çıkartırlar korkusundan gidip soramadığım için ileride karşıma faizi ile birlikte çıkmaz!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 15 Aralık 2014; 1:07:39 >

• Borç yapılandırdığın için sistemde görünmez.282 tl borcun hala var.Bu işlerde yeni olduğun çok belli.Kaldı ki bazen o sorgulama ekranı düzgün çalışmıyor ya da güncelleme yaparken de kaç kere beni borçsuz olarak gösterdi.Oraya fazla güvenme gss ana konuyu takip et arada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımsewer

Borç yapılandırdığın için sistemde görünmez.282 tl borcun hala var.Bu işlerde yeni olduğun çok belli.Kaldı ki bazen o sorgulama ekranı düzgün çalışmıyor ya da güncelleme yaparken de kaç kere beni borçsuz olarak gösterdi.Oraya fazla güvenme gss ana konuyu takip et arada.

Yeni mi? Zaten GSS çıkalı 2 yıl oldu dostum bende geçen seneden beri uğraşıyorum işte daha yenisi mi var Benzetmeleri mi mecazen yapıyorum yani dikkate alma zira teşbih de hata olmaz. Borcun SGK database de gözüktüğünü ve yapılandırma sonucu sisteme düşen borcu sildiklerini zaten düşündüm. Ayrıca korkularımla yüzleşip SGK'ya gidip borcu soracağım zira borcun hala durduğunu ve benim ödememi beklediklerini bildiğim halde hiç borç gözükmemesi bile psikolojik mutlu ediyor insanı Neyse en azından 600TL'den 282TL'ye indirebildik buna da şükür. Darısı, tüm GSS mağdurlarının başına.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.