OnePlus 12 / 24 GB modeli resmi olarak gelecek mi?
Tüm forumdaşlara selamlar. OnePlus 12 / 24GB modeli resmi olarak Türkiye pazarına girecek mi ve girecek ise net bir tarih var mı? Şu anda hepsiburada, trendyol, n11, pttavm gibi sitelerde NF Bilişim adlı bir satıcı 16 GB versiyonunu Resmi OnePlus Türkiye garantili olarak 60 bin TL'den satıyor. Biraz fahiş bir fiyat gibi geldi ama başka da satan yok sanırım. O yüzden tekel fiyatında. Bu firma, OnePlus'ı resmi olarak ülkeye getiren distribütör firma mı? Kendilerine sormak için aradım ama açan olmadı.
Ayrıca OnePlus 12 ile Ace 3 Pro'nun 24 GB'lik versiyonları Türkiye'ye bir girseydi de fiyatlarını görseydik, ona göre ikisini kıyaslayıp F/P olanını almaya çalışırdık. Sanırım batarya harici diğer tüm özelliklerde OnePlus 12 daha iyi gibi. Sizce hangisi daha önde bir cihaz?
İyi günler kıymetli forumdaşlarım. İstanbul Başakşehir-İstoç taraflarında, yeni yapılan ve önü açık olan 9 katlı bir binanın en üst katından 3+1 daire alınacak. Daire, site içine değil, yol tarafına bakacağı için sadece Güney Batı ve Kuzey Batı seçenekleri mevcut. Ayrıca belki bir alt kattan da daire alınma ihtimali var ama sırf üstüne çok aileli ya da gürültücü bir komşu gelirse hayatı zindan ederler diye en üst kat tercih edilmek isteniyor. Kışın evi ısıtmak için bi tık daha fazla doğalgaz, yazın da serinletmek için bi tık daha fazla klima kullanımı göze alınmış. Ayrıca bina yeni olacağı için çatıda akma vs de pek olmaz sanırım.
Güney Batı cephesi için "Evin içinde yaz boyunca durulamaz, sıcaktan uyunamaz, odalar tüm gün güneş ışığı alacağı için hamam gibi olur, ısıyı bina duvarları da emdiği için sıcaklık akşam da gitmez, klima ile bile o evi serinletmek çok zor olur." deniyor. Yani güneş girmeyen eve doktor girer diyorlar doğru ama eğer bu dendiği kadarsa bu kadar güneş de insanı bunalıma sokabilir :D
Kuzey Batı cephesi için ise "Genelde yaz boyu odalar püfür püfür serin olur, balkonda kahvaltını da yapabilirsin, klimasız da oturabilirsin, sadece kışın kombiyi bir tık daha fazla açmak zorunda kalırsın ve ev çok güneş görmediği için rutubet yapabilir" deniyor.
Sizce İstanbul'da Güneybatı ve Kuzeybatı olmak üzere en üst kattan bir daire almak zorunda kalsanız hangisini tercih ederdiniz? Özellikle İstanbul'da bu 2 cepheyi de deneyimlemiş arkadaşlar varsa görüşlerini yazsın lütfen. Özetle, İstanbul'da daire alacak olsanız 1 mi yoksa 2 mi seçilmeli? Teşekkürler.
İyi günler dilerim. Bugün Wifi ya da Mobil veri fark etmeksizin Whatsapp'tan herhangi bir video gönderirken "Bu video gönderilemiyor" şeklinde başlıktaki hatayı almaya başladım. Whatsapp'ın kendi içinden de çektiğim videolar gitmiyor. Yani uzantı ile alakalı bir sorun değil. Ama fotoğraf ve ses dosyaları gidiyor, hatta videoyu belge olarak gönderdiğimde de gidiyor. Lakin gerek galerideki gerek ise Whatsapp üzerinden çektiğim videoları video ve gif olarak göndermek istediğimde gitmiyor. Paralel Whatsapp da var ve onda da durum aynı. Gerek normal Whatsapp gerek Paralel Whatsapp'ta bana karşıdan video vs geliyor ama onda bir problem yok.
Whatsapp'ta birden fazla hesap açma özelliği olduğunu unutup sırf 3. bir Whatsapp hesabı açma niyeti ile Whatsapp Vanced'i indirip çalıştırdıktan sonra bu sorun oldu tabi. Ama tam yüklerken Whatsapp'ın birden çok hesap açma özelliği olduğunu anlayıp yükleme bitmeden ana ekrana geldim. Uygulamalara baktığımda da Whatsapp Vanced ile alakalı bir şey göremedim ki kaldırayım. Ama ne oldu ise bu yükleme esnasından sonra oldu sanırım. Çünkü sabah video gönderebiliyordum.
Whatsapp'ı komple kaldırıp yüklemek istemedim çünkü 15gb'lik verilerim var, hepsinin tekrar yüklenmesini beklemek istemedim. Ayrıca paralel Whatsapp'taki numaraya da artık ulaşamıyorum. Hâli ile ana Whatsapp'ı kaldırdığımda pararel Whatsapp da silineceği için ana Whatsapp'ı komple silip denemden önce size bir sorayım dedim. Belki bu sorunun, Whatsapp'ı silmeden de çözebileceğim bir yöntemi vardır. Teşekkürler
İyi günler. OnePlus 7T Pro Mclaren Edition telefon kullanıcısıyım. Kendi orijinal şarjının dışında iş için başka bir şarj cihazı daha almak istedim. Çünkü iş yerinde başka marka telefonlar da olduğu için çoğunu hızlı şarj edebilecek ortak bir şarj cihazı istiyorum. Aklımda Spigen ve Anker marka model 2 cihaz var lakin bu 2 cihaz özellikle benim telefonumu (çünkü öncelik kendi telefonum) hızlı şarj edebilir mi yoksa hızlı şarjı desteklemez mi, bilmediğim için sormadan almak istemedim. OnePlus 7T Pronun Epey'deki açıklamalar kısmında Warp Charge 30T ve Quick Charge ibaresi yer alıyor. Ama almayı düşündüğüm 2 şarj cihazının birinde QC, diğerinde PD yazıyor. Şimdi bu QC ile PD şarj teknolojilerini biraz araştırınca şu sonuca vardım:
QC (Quick Charge) - Qualcomm işlemciler için genellikle Android telefonlarda kullanılıyor. USB Type-A girişli.
PD (Power Delivery) ise daha çeşitli işlemciler kullanan telefon ve notebook gibi cihazlarda daha yüksek Watt üretmek için kullanılıyor. USB Type-C girişli.
Tam bu noktada:
Anker 45W olan, PD (Power Delivery)'i destekliyor, QC (Quick Charge) desteği yok yani.
Spigen ise hem 30W PD (Power Delivery)'i hem de 18W QC (Quick Charge)'ı destekliyor.
Şimdi benim telefonum Qualcomm Snapdragon 855+ işlemci kullandığına göre hızlı şarjın aktif olabilmesi için şarj cihazının QC (Quick Charge) desteklemesi mi gerekiyor? Çünkü eğer öyle olursa bir tek Spigen'in 18W çıkışını kullanmam gerekecek çünkü o QC çıkışı ama telefonum 30W'a kadar hızlı şarjı desteklediği için onun hızı düşük kalacak, belki hızlı şarj devreye girmeyecek bile.
Anker 45W alsam bu sefer de PD (Power Delivery) çıkışı olduğu için hızlı şarjı hiç desteklemeyecek, yani 100W şarj cihazı da alsam PD olduğu sürece telefonumu hızlı şarj edemeyecek.
Yoksa telefonumu hızlı şarj edebilmek için sadece OnePlus'ın Warp Charge cihazlarını mı almam gerekiyor? Çünkü öyle ise QC veya PD teknoloji kullanan 100W'lık şarj cihazı da alsam hızlı şarj devreye girmeyecektir.
Bu araştırmalarım sonucu yaptığım çıkarımlar doğru mudur tam emin değilim tabi.
Özetle OnePlus 7T Pro telefonun, kendi orijinal Warp Charge teknolojili şarj cihazı gibi aynı şekilde hızlı şarj edebileceğim başka hangi marka model şarj aletini önerirsiniz? Tabi Warp Charge dışında kalan diğer teknolojiler (QC, PD) telefonumu hızlı şarj etmeyecek ise almanın bir anlamı yok. Öğrenmek istediğim nokta da tam bu kısım.
Arkadaşlar iyi günler.
1-) Sorum: Lisans düzeyi 2. üniversite olarak sizce Tarih mi yoksa Sosyoloji mi okunmalı zira iki bölümden de formasyon alınır ve kontenjan açılırsa öğretmenlik alımı oluyor. Lakin Sosyoloji bölümü bir tek liselerde Felsefe öğretmeni mi olabiliyor? Zira 2019'da Sosyoloji mezunları, Rehberlik öğretmenliğine de atandılar diye biliyorum. Tabi 2023'teki 45 bin öğretmen atamasında Rehberlik öğretmenliği kadrolarına bu sefer Sosyoloji mezunları başvuramadı diye biliyorum, yanlışsam beni düzeltin lütfen. Hangi bölümün önü, ileriye dönük olarak daha açık, atanma ya da çeşitli sektörlerde iş bulma imkanı daha iyi sizce?
2-) Sorum: Sosyoloji ya da Tarih bölümlerinden birini, yukarıdaki ilk soruma gelecek bilgilendirici cevaplar doğrultusunda seçtiğimi düşünürsek, peki o bölümü hangi Açık Öğretim Fakültesinde okumalıyım? Hangisi daha az kasar ve çalışan birisi olarak benim daha rahat mezun olmalı sağlar?
Şöyle ki Anadolu;
Anadolu AÖF'te Çan eğrisi var, Yaz Okulu Var (Büt yok), Final geçme notu en az 35
İstanbul AUZEF'te ise Çan eğrisi yok, Büt var (yaz okulu yok) Final geçme notu en az 40
Özellikle bu bahsettiğim 2 bölümde ve 2 üniversitenin açık öğretim fakültesinde okumuş arkadaşlar var ise onların yorumlarını da bekliyorum. Teşekkürler.
Arkadaşlar iyi günler. Arora Cappucino 125 cc Scooter aldım. Daha 350km'de. Geçen gün rüzgarlık aldım, bari taktırmışken şarjlı telefon tutacağı da alayım da ikisini birlikte taktırayım dedim ve şarjlı ahtapot telefon tutacağından alıp, rüzgarlık ile birlikte motor tamiri yapan bir yere götürüp ikisini de taktırdım. Usta, şarjlı telefon tutacağını takarken de meraktan şarj aletinin, Scooter'da takıldığı yerin fotoğrafını çekmiştim ama usta, şarj cihazının kablosunu, Scooter'ın pin yerlerinden hangisine taktı, elektrik şasesini nereden aldı anlamadım.
Ama ne hikmetse bu şarj bağlantısından bir kaç gün sonra garip garip sorunların ortaya çıktığını fark ettim. Acaba şarj aletini bağladığım ilk dakikadan sonra mı bu sorunlar başladı, tam dikkat etmedim, tek bildiğim, bundan sonra Scooter'ın sapıtmaya başladığı. Kronik bir arızası vardı da bu bağlantıdan sonra mı ortaya çıktı da denk geldi bilmiyorum.
Şöyle ki, ayaklığı indirdiğimde motor istop etmiyor, halbuki bu bağlantıdan önce ediyordu ve gösterge panelindeki renk ve saat bir süre sonra kendi kendine sıfırlanıyor. Yani misal bu sabah gösterge panelindeki saati ayarlayıp panel rengini de beyaz yapıp işe gittim, iş çıkışı Scooter'ı çalıştırdığımda gösterge paneli maviye dönmüş, saati de 00:00 şekline gözüküyordu. Saat ile panel rengini tekrar ayarladım, muhtemelen yarın sabah kontağı açtığımda yine aynı şeyi yapacak, saat sıfırlanacak, panel rengi değişecek. Ona göre yarın gidip ustaya şarj aletinin, Scooter'ın pinlerine bağladığı kısımlarını komple geri söktüreceğim ama bu sorunlar yine devam ederse de sorunun, bu sefer şarj aleti bağlantısı ile bir alakası olmadığını, üretim hatası, kronik hata vs olduğunu anlarsam da üzüleceğim. Umarım şarj aletinin bağlantısı çoktan Scooter'ın beynine zarar vermemiştir de söküldüğünde bu sorunlar
düzelir.
Daha önce bu Scooter'a şarj aleti taktırıp da bu gibi sorunlar yaşayan oldu mu?
ı Te
Termal macun lekesi, kot pantolondan nasıl çıkar?
Tüm foruma hayırlı günler ve hayırlı bayramlar dilerim. Yeni aldığım koyu kot pantolonun sağ ve sol kısmına dikkatsizliğim yüzünden sadece 1 gün sonra pc tamir ederken masanın üstünde duran işlemcinin üzerindeki beyaz termal macun değdi hem de 2 kere ayrı ayrı değmiş, hemen iş yerinde macunun kabasını alıp kolonya ve peçete ile kalan lekeyi çitileyerek çıkartmaya çalıştım ama beyazlığı çıkmadı. Eve geldim makineye attım yine çıkmadı. Bugün limon+karbonat+sirke+tuz'u karıştırıp sıcak su ile ovalayarak beyazlığın yok olmasına uğraştım ama gitmedi, sabun ile de çitiledim yine gitmedi, kuruyunca beyazlık daha da belli oluyor. Tiner ile sileyim dedim ama sonra rengini daha da soldurur diye vaz geçtim.
İnternette her lekeyi çıkardığını iddia eden leke çıkarıcılar var, onlardan birini mi sipariş etsem acaba, daha önce onlardan birini kullanıp sonuç alan var mı ve varsa hangi marka model leke çıkarıcı o?
Özetle bu lanet termal macunun bıraktığı beyaz leke, kotun üzerinden tamamen nasıl çıkartılır, daha önce başına gelen oldu mu? Zira daha önce hiç elbisesine termal macun bulaştıran birini görmedim, ben ilk double şanssız bedeviyim galiba, eğer şu kalan beyazlıkları kota zarar vermeden çıkartabilirsem benden sonra milyonda bir de olsa aynı durum başına gelen insanlar bu konudan faydalanabilir.
Twitter'da 1 den fazla takip ve Rt yapamıyorum
|
Arkadaşlar iyi günler. Bu aralar sivrisinekler ile başım dertte zira yaz ayı boyunca ortada olmayan sivrisinekler, Eylül'ün ortasından sonra eve girmeye başladı. Sanırım bir de binanın önünde, hemen penceremin altında 5,6 metre aşağıda belediyenin çöp konteyner'ı var diye de olabilir. 2 çeşit ürün arasında kararsız kaldım, internette bu ürünleri kullanan bir çok insan ise birbirlerinden çok uç sonuç yorumları belirtiyor. Biri "Çok işe yaradı" derken diğer "Hiç bir işe yaramadı" diyor. Bunun sebebini anlamadığım için sizlere sormak istedim.
Gece ışıktan rahatsız olan birisiyim o yüzden ilk önce soldaki UV ışınlı ve vakumlu ürünü inceledim.
Sonra yine UV ışınlı ama elektrik akımlı sağdaki ürünü inceledim.
Sanırım ilki elektrik çarpmıyor, sadece tepesindeki UV ışığı ile sivrisineği üzerine getiriyor ve içinde dönen pervanesi de sineği içeri çekip dipteki haznede hapsediyor. Sivrisinek o haznede sabaha kadar üzerine binen hava akımından dolayı kıpırdayamayım felçten mi ölüyor yoksa sabah hazneyi açtığım gibi tüm sinekler kaçar mı anlamadım. Yada ben mi yanlış biliyorum, bu da mı içine çekerken elektrik akımı ile öldürüp dibe atıyor.
Sağdaki ise direkt cız bız yapıyor ama ışığı beni rahatsız eder mi karar veremedim. Hoş, hemen baş ucuma da koymayacağım ama yine de tereddütte kaldım.
Bu 2 üründen sizce hangisini almalıyım? Evde kullanacağım. Ve bu 2 modelden başka, kesin olarak işe yaradığını bildiğiniz başka modeller de var ise belirtin lütfen.
Hayırlı günler. Mevcut fön makinem miladını doldurunca yeni ve iyi bir fön makinesi almaya karar verdim ve bir süre araştırdıktan sonra İtalyan malı olup Türkiye'de üretildiğini öğrendiğim Ventoso markasının 2 modelini gözüme kestirdim. Ventoso V3 MegaTurbo 5500 ile Ventoso V5 Silex 5000 modellerinde kararsız kaldım zira V5 modeli, V3'e göre daha yeni olmasına rağmen hepsiburada'da V3'ten daha ucuz olunca kafam karıştı. İkisinin de hepsiburada'da indirimli halleri 1 günlük süreli olarak şu an satılıyor, sormadan sipariş etmek istemedim. İkisini de kullanan yada birini kullanan var mı, memnun mu ve sizce hangisini almalıyım? Saç teli kabarmasını engelleyen İyon teknolojisi iki fön makinesinde de var mı bilmiyorum zira başlıklarında yazmıyor. Saçlarım ince telli, ona göre bir öneride bulunabilir misiniz? Ayrıca bu fiyat aralığında bu fön makinelerinden daha iyi olduğunu düşündüğünüz başka bir marka model fön makinesi varsa belirtin lütfen.
Ayrıca, Ventoso'nun resmi sitesinden 2 modeline de baktığımda orada da hepsiburada'danın aksine V5 modeli daha pahalı gözüküyor. Yani hangi modelin daha yeni, daha iyi olduğu konusunda iyice kafam karıştı.
Intel® Core 2 Quad Q9400 (OC 3.5Ghz) / Gigabyte GA-EP45T-UD3R / Corsair Vengeance 8GB (4x2GB) (OC 1.75Ghz) / Akasa Venom İşlemci Soğutucu / Gigabyte Nvidia Geforce GTX 460 / Corsair CX600 / WD 1 TB Caviar Black / LG Super Multi DVD-RW / Cooler Master Kesik Yan Kapak, Şeffaf Pleksi Kaplama Mavi Şerid Ledli Kasa / Samsung SyncMaster 920N Black 19" LCD / LOGITECH X-540 70W 5 1 Hoparlör / HP C3180 Yazıcı |
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.144
İkinci El Bölümü Mesajları: 28
Konularının görüntülenme sayısı: 125.447 (Bu ay: 1.957)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 42 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware