Şimdi Ara

Var mı bu kadar borcu olan? (Gss içerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaş 33, hiç ödemedim, mantıksız, adaletsiz, haksız bir borçlandırma sistemi olduğu içinde ödemeyi de düşünmüyorum, acaba dava etsek kazanır mıyız? Daha önce böyle bir çözüme başvuran oldu mu?

Bu sistemin bir de vicdansızlığı var ki, işsizken de kanını emiyor hem de borca faiz vurarak.

• yaş 33. 2014 yılında 5 bin tl borç yansıttılar.

sgk ya gittim, üniversite yıllarımı sildirdim. askerlik dönemimi sildirdim. evet bunlar için gidip ben askere gittim okula gittim diye söylemeniz gerekiyor. çünkü devletin g*tünden haberi yok.

borç bin küsür lira kalmıştı. onu da çalıştığım şirkette muhasebe işlemiyle kapattım. maaşı az gösterip, prim olarak sgk ya ödenecek tutarı elden alıp o parayı sgk ya elden teslim ettim. yani sgk nın sağ cebinden alıp sol cebine koydum. kaybım sadece 1 ay primim biraz daha düşük yatmış olmasıydı.

yılda 14 gün izin yetmediği için sık sık iş bırakıp birkaç ay tatil yapardım. bu dönemlerde de işi bıraktıktan sonra gidip boş eve adresimi gösterip g0 çıkarttım.

bu süreçte ne ne sigortasız kaldım ne de gss borcu eklendi.

• 2014’ten beri hiç sigortalı çalışmadınız mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BiletlerBiletxD kullanıcısına yanıt

Çalışmadım.

• Esnaf filansanız Bağkur yatırdığınız için borcu silebilirler. Hiç hastaneye gittiniz mi? Muayene için sıkıntı çıkardılar mı?

• Şimdiye kadar tek şekilde sildiklerini gördüm, "Gelir testi" formalitesi ile. O da epeydir çıkmıyor.

Hastaneye, yanlış hatırlamıyorsam, en son 7 sene önce "Ganglion" adı verilen bir sorun için gitmiştim , sigorta olmadığı için ücretli muyane olmuştum, muayene de "Çaresi ameliyat" cevabını alınca, hastalıklar konusunda bir işe yaramadıklarını anlayıp daha da gitmedim, umarım hiç işim de düşmez.

• Bir arkadaşa yurt dışından ilaç gelecekti, gss borcu var diye sistem iptal oldu karıştı falan, borcu ödedik süreç öyle tekrar başladı.

Saçma sapan gereksiz bir borç. Bana da askere gidince olmuştu. Tutarı tam hatırlamıyorum ama 500 TL gibi bir borçtu, alo 170’i aramıştım, o dönemde askerde olduğumu söyleyince 60 TL ye düşürmüşlerdi.

• Bey V kullanıcısına yanıt

Hocam ganlion’u ilk kez duyup internetten baktım da. Sizin şikayetiniz neydi?

ben geçen yıl 7 ay el/bilek ağrısı çektim, gitmediğim doktor almadığım tedavi kalmadı da sonra psikiyatristin verdiği ilaçla azaldı ve neredeyse kayboldu. Ölüm gibi bir şeydi. Elimden mr falan çekildi ama bir şey çıkmadı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ne kadar borcunuz var ?
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sing_a_song kullanıcısına yanıt

Metin2, Knight, LoL benzeri oyunlar oynamaktan dolayı anladığım kadarıyla el saatlerce aynı pozisyonda kaldığı için deforme oluyor ve ortaya bir çeşit kambur çıkıyor, doktora gittim benzer şeyi "Eli çok yormuşsun" dedi, çare ne dedim "Ameliyat" dedi, "Ameliyat sonrası geçer mi" dedim, "Tekrar nüks edebilir" deyince anladım ki amaliyat boş, kendimce, sporcu bilekliklerinden temin ettim 1 ay kolumdan yemek yeme, banyo, lavabo ihtiyaçları dışında çıkarmadım, tamamıyla söndü, sonra tekrar kol yorulmaya başlayınca çıkmaya başladı, bileklik kaba olduğu için, "Kol saati takmak işe yarar mı" diye düşündüm takmaya başladım ve işe yaradı, şu an için sönük durumda, saat de genel olarak devamlı kolumda. Yani işin mantığı, çıkan kambura baskı uygulamak, bu onun hem sönmesini hem de acı vermesini engelliyor, aksi helde hem kambur büyüyor hem de ele baskı uyguladığı için diş ağrısı gibi sancı yapmaya başlıyor. Denemenizi tavsiye ederim.

Ekleme: Şu resimdekinin aynısı aynı kolda aynı yerde, fakat çok şükür bu kadar büyük hiç olmadı. Takribi 2 nohut tanesi birleşimi kadar vardır herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bey V -- 9 Eylül 2022; 15:10:21 >

• yaş 33. 2014 yılında 5 bin tl borç yansıttılar.

sgk ya gittim, üniversite yıllarımı sildirdim. askerlik dönemimi sildirdim. evet bunlar için gidip ben askere gittim okula gittim diye söylemeniz gerekiyor. çünkü devletin g*tünden haberi yok.

borç bin küsür lira kalmıştı. onu da çalıştığım şirkette muhasebe işlemiyle kapattım. maaşı az gösterip, prim olarak sgk ya ödenecek tutarı elden alıp o parayı sgk ya elden teslim ettim. yani sgk nın sağ cebinden alıp sol cebine koydum. kaybım sadece 1 ay primim biraz daha düşük yatmış olmasıydı.

yılda 14 gün izin yetmediği için sık sık iş bırakıp birkaç ay tatil yapardım. bu dönemlerde de işi bıraktıktan sonra gidip boş eve adresimi gösterip g0 çıkarttım.

bu süreçte ne ne sigortasız kaldım ne de gss borcu eklendi.

• Vay arkadaş şaka gibi
    Çalışmayan kişiden borç tahsil eden tek ülkeyiz sanırım
    Sırf şu nedenden bile bir milyon oyum olsa bir tanesini vermem

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu illet halen var ve ederi giderek katlanıyor, bir bakayım dedim ne olmuş diye aylık 300tl çıkarmışlar! be insaf ya, insan işsiz geliri yok. bu adama sağlık sigortası adı altında her ay 300 tl kesiyorlar. hastaneye gitse bu kadar masrafı olmaz. bu hükümete oldukça bu devam edecektir anlaşılan... sağlık hizmeti sosyal devletin vermesi gereken en temel hizmettir. ya ücretsiz yaparsın ya indirimli yaparsın ya da bırak kişi hastaneye gittikçe yapılan masrafa göre borç çıkarsın. harbiden kölelik sistemi, ne vicdana sığar, ne demokrasiye.

• https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/154808719

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3AA68E795 -- 4 Ocak 2023; 21:46:56 >
  • Muhalefet partileride dillendirmiyor, yani iktidar değişse de devam edecek bu lanet sistem.

• Tek adam seçimden önce siler borçları merak etme

• Daha önce ödedim 1.4 k
    Sonra seçim çıktı sildiler
    Eee param geri verilmedi
    Şimdi tekrar ödüyorum yine silecekler belki
    Silsinler tabi ama paramı geri verin yahu
    Bide okul vs belge götürünce düşürüyorlar
    Lan siz benim okuduğumu bilmiyor musunuz?
    Hani sormasak etmesek bişey diyende yok

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • akpnin çıkardığı mafyacılık sistemi çalışmayan adamdan para istemek ödemeyin sakın devlet gitsin iş bulsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tundra202006 -- 5 Ocak 2023; 1:13:38 >
  • Meselenin bir sinir bozucu yanı da devlet senden hastane hizmet bedeli ücreti alıyor fakat seni sigortalı olarak muayene etmiyorlar, hani kimi forumdaş konu açıyor ya " iss internet faturası kesiyor, internet yok" bu da o hesap, mantıken bunun suç olması lazım. Hizmet bedeli kesip hizmet vermemek.!

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.