Şimdi Ara

Sizce oflular nasil bir karaktere sahip?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
23.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar bu soruyu yakin cevremde kime sorarsam hep olumsuz yanitlar aliyorum.Çoğu kisi bizim icin bilmis, kaprisli gibi kelimeler kullaniyor.Cogu zaman sirf bu yuzden universite ortaminda nereli oldugumu soylemeye cekiniyorum.Ben de bir oflu olarak sormak istiyorum gercekten.Acaba oflular disaridan nasil gozukuyor.Bizi birkac cumleyle tanimlar misiniz?

Edit:Arkadaslar bilerek sadece oflular yazdim cunku okumus etmis belli yerlere gelmis veya universite hayatina yeni atilmis herkesin trabzon veya karadeniz degilde ozellikle oflulara karsi bir onyargisi var.En azindan benim cevremde bu boyle.Ve belli bir noktadan sonra kendimi oflu diye tanitmaktan cekinmeye basladim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astrofuzzy -- 10 Eylül 2014; 14:46:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Industrialengineer

valla hemen sinirlebilen kişilikleri var.:ok bilmiş şekilde davranıyolar ve bütün dediklerinin olmasını istiyolar bendende bi olumsuz cevap
    Şeytan der ki:"Allahım madem ofluyu yaratacaktın beni niye yarattın?"

Rizeli, Bayburtlu bir de ofli inşaat yaparlar.
    sabahına bina yıkılır,

rizeli ağlar: gitdu, demirum çeluğuum
    bayburtlu ağlar: gitdu gumum cagılum
    oflu: iyiki diyor, çimento komaduk yoksa ha bunlar gibi ağlayidum.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Oflular: Bilmeniz Gereken Her Şey

Oflular, Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'nde yaşayan bir etnik gruptur. Kökenleri Orta Asya'ya dayanır ve yüzyıllar boyunca Karadeniz kıyılarında yaşamışlardır.

Oflular Nasıl İnsanlardır?

Oflular, genellikle aşağıdaki karakter özellikleriyle tanınırlar:

• Misafirperver: Oflular misafirperlikleriyle ünlüdürler ve ziyaretçilerine sıcak bir karşılama sunarlar.
    • Çalışkan: Oflular çok çalışkan bir topluluktur ve tarım, hayvancılık ve balıkçılık gibi geleneksel mesleklerde başarılıdırlar.
    • Gururlu: Oflular kültürlerine ve geleneklerine karşı büyük bir gurur duyarlar.
    • Kültürel Bağlılık: Oflular, geleneksel müzik, dans ve festivaller gibi kültürel değerlerine sıkı sıkıya bağlıdırlar.

Oflulara Gelin Gitmek

Oflulara gelin gitmek, Türkiye'de yaygın bir uygulamadır. Oflu aileler, kızlarını evlendirmeden önce genellikle bir oflu damat adayı ararlar. Gelin adayları, çalışkanlıkları, alçakgönüllülükleri ve aile değerlerine verdikleri önem nedeniyle tercih edilir.

Oflular Nasıl Olur?

Oflu olmak, sadece Karadeniz Bölgesi'nde doğmakla ilgili değildir. Oflu kültürünü benimseyen ve değerlerine saygı duyan herkes Oflu olarak kabul edilir. Bu nedenle, diğer bölgelerden gelen kişiler bile oflulaşabilir.

Ofluların Kökeni

Ofluların kökeni, Orta Asya'nın Kafkas Dağları'na kadar uzanır. Yüzyıllar boyunca birçok göç dalgası yaşamışlar ve nihayetinde Karadeniz kıyılarında yerleşmişlerdir.

Sonuç

Oflular, kendine özgü kültürleri ve değerleriyle zengin bir etnik gruptur. Misafirperverlikleri, çalışkanlıkları ve kültürel bağlılıkları ile bilinirler. Oflulara gelin gitmek, Türkiye'de yaygın bir uygulamadır ve aile değerlerine önem veren kişiler tarafından tercih edilirler. Oflu olmak sadece Karadeniz Bölgesi'nde doğmakla ilgili değildir, aynı zamanda Oflu kültürünü benimsemekle de ilgilidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Karadeniz'de müteahhitlik çalışmalarım var.Mesajım bulunsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MoneyWizard007

Karadeniz'de müteahhitlik çalışmalarım var.Mesajım bulunsun.
    artistlerine rastladım hep. ama genelleme yapmamak lazım
  • off çok sıkıldım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla hemen sinirlebilen kişilikleri var.:ok bilmiş şekilde davranıyolar ve bütün dediklerinin olmasını istiyolar bendende bi olumsuz cevap

• quote:

valla hemen sinirlebilen kişilikleri var.:ok bilmiş şekilde davranıyolar ve bütün dediklerinin olmasını istiyolar bendende bi olumsuz cevap
    Şeytan der ki:"Allahım madem ofluyu yaratacaktın beni niye yarattın?"

Rizeli, Bayburtlu bir de ofli inşaat yaparlar.
    sabahına bina yıkılır,

rizeli ağlar: gitdu, demirum çeluğuum
    bayburtlu ağlar: gitdu gumum cagılum
    oflu: iyiki diyor, çimento komaduk yoksa ha bunlar gibi ağlayidum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZabooMafoo -- 10 Eylül 2014; 12:44:47 >
  • Trabzonluyum de o halde. Bir Trabzonlu olarak takam kafana.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu nasıl bir guzelliktir?
    6 yıl önce açıldı
    Bu nasil oluyor
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

sokakta 3 katlı bir bina var komple oflular yaşıyor en yaşlısından en küçüğüne kadar hepsinden nefret ederim.
  • Sorun oflularda degil trabzonlu laz geninde ( forumdakiler alinmayin sadece bazilari kıl )

• 15 kere falan Of'a gitmişimdir.

Çevreyi seven ve saygılı insanlardır.

• Genellemeye hayir.

• quote:

Orijinalden alıntı: HajHaj

Trabzonluyum de o halde. Bir Trabzonlu olarak takam kafana.

Genel olarak sormuyorum.Sadece oflulara ozel bi onyargi var arkadas ortamimda, ben de sizlerle paylasarak durumu ogrenmek istedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: astrofuzzy

quote:

Orijinalden alıntı: HajHaj

Trabzonluyum de o halde. Bir Trabzonlu olarak takam kafana.

Genel olarak sormuyorum.Sadece oflulara ozel bi onyargi var arkadas ortamimda, ben de sizlerle paylasarak durumu ogrenmek istedim.

Alıntıları Göster
    kızları çok güzel oluyo 7 yıldır bi ofluya aşığım :(

• quote:

Orijinalden alıntı: -BornToDie-

Sorun oflularda degil trabzonlu laz geninde ( forumdakiler alinmayin sadece bazilari kıl )

Hepsi laz değil, aslında lazlarda değil sıkıntı.
  • Cok oflar

• quote:

Orijinalden alıntı: _ManSlayer_

Cok oflar
    oof of
  • Trabzonlular zeki insanlardır inşaat ustaları baya kendilerini geliştirir ve kendileri bir ev yapacak hale gelirler. Bir bina yaptıracak olan bu adamlardan bir tane bulur okumamış diploması olmayan kişiye ucuza gelecek şekilde ev yaptırmak ister karşı kişide bu evi yapar. Günün birinde bu ev göçtüğünde arkasından küfür eder zamanla ünlü olurlar adları iyi veya kötü çıkar. Suçlu yapanda değil yaptırandır. Gidip Ağaoğlu'na Cevahir'e okumuş bir çok müteahhit'e yaptırsana. Of parasıyla ve zekileriyle doludur ve çok kıskanılır. Siz gidin Adanalı gibi insanlarla uğraşın bakın uğraşabilecek misiniz. Elin adamı gelir karşıdan çocuğunu sustur der hepiniz bir yerinizi sıkarsınız oflu gider o adamın ağzına eder. Haksızlığa gelemezler o yüzden çok sinirlenirler. Trabzon bir kültür şehridir. Kadınlar sabahtan akşama kadar çay keser nerde bu devlet demezler. Hakkı neyse alır birisinden bir şey beklemezler. Siz gidin durmadan doğuran nerde bu devlet deyip karnı önünde gezen kişilerle uğraşın. Karadeniz gibi yerlere ne bir traktör ne bir ekici bir makine girer çalışan her yeri değerlendirir.

Ofluları kıskanmaya bırakında başka illerin haline bakın.

Düzenleme: Denizliliyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hawloo -- 10 Eylül 2014; 13:15:46 >

• Oflular iyi insanlardır . Severim ofluları , samimi olduğumuz 10 dan fazla aile vardır. Her zaman iyilik görmüşümdür . Vatanıda sever, milletide

• Oflu olmak herkese nasip olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÜzgünPalyaço

Oflu olmak herkese nasip olmaz
    hayattan çok bunalmış insanlardır hep off çekerler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.