forumdaşlara selemlar ben çok çok yüksek hızda (CORE 2 DUO FALAN) işlemci istemiyorum ama fiyat performans oranı ii olursa olabilir biraz araştırdımda 130-180 ytl civarında bu işlemciler hangisinde fiyat performans durumu daha ii
birde p4 ile p4 d arasındaki fark nedir geğermi daha fazla para vermeye
şimdiden tşk
p4 5xx ve 6xx serisi tek çekirdek, p4 8xx ve 9xx seisi çift çekirdeklidir. tek çekirdek alacaksan p4 6xx seisinden bir işlemci, çift çekirdek alacaksan p4 9xx serisinden bir işlemci tavsiye ediyorum. ama intel core2duo adında yeni işlemciler çıkarttı ve en ucuzları e4300 modeli, alabilirsen bunu al. core2duo işlemcilerin tamamı çift çekirdeklidir ve eski pentium serisinden daha hızlılar.
quote:
Orijinalden alıntı: strider_venom
p4 5xx ve 6xx serisi tek çekirdek, p4 8xx ve 9xx seisi çift çekirdeklidir. tek çekirdek alacaksan p4 6xx seisinden bir işlemci, çift çekirdek alacaksan p4 9xx serisinden bir işlemci tavsiye ediyorum. ama intel core2duo adında yeni işlemciler çıkarttı ve en ucuzları e4300 modeli, alabilirsen bunu al. core2duo işlemcilerin tamamı çift çekirdeklidir ve eski pentium serisinden daha hızlılar.
bilgisayarla özel işlemler yapmicak normal bi kullanıcı isen bu işlemciler bile cok hatta fazla oyun da oynamazsan en ucuzunu al işlemcinin bilgisayar hızına hiç etkisi yok inan
quote:
Burada d915 i tavsiye ederim,ama amd yide bir düşün derim...
quote:
pd 915 iyi.....
quote:
Orijinalden alıntı: buffalo
pd 915 iyi.....
Alıntıları Göster
bence o islemcilerden alacağına daha ucuza ondan iyi olan AMD al...
quote:
Orijinalden alıntı: MiDNiGhTKiSs
Alıntıları Göster
INTEL P4 D 820 DUAL 2.8GHz 800MHz 2x1MB 64BIT 775p 165ytl para problem değilse bu problemse amd
INTEL P4 D 820 DUAL 2.8GHz 800MHz 2x1MB 64BIT 775p 165ytl para problem değilse bu problemse amd
Alıntıları Göster
Öyle çok hızlı bir sistem düşünmüyorsan core2duo destekli bir anakarta 631 işlemciyi 125 e filan bulursun rahat. 3-4 sene sonrada core2duo bir işlemci takıp bir 5-6 sene daha idare edersin.
quote:
Orijinalden alıntı: MiDNiGhTKiSs
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: FeNoMeNMaN
+1907 core2duo almıcaksan intel alman saçma olur!
quote:
Orijinalden alıntı: FaTeeH
quote:
Orjinalden alıntı: FeNoMeNMaN
+1907 core2duo almıcaksan intel alman saçma olur!
Alıntıları Göster
hiç kafan karışmasın diğerlerine bakma pd 915 takar hepsine çift çekirdek 64bit 2x2mb cache...
quote:
Orijinalden alıntı: mafya babası
hiç kafan karışmasın diğerlerine bakma pd 915 takar hepsine çift çekirdek 64bit 2x2mb cache...
Alıntıları Göster
INTEL P4 D 915 DUAL 2.8GHz 800MHz 2x2MB 64BIT 775p 177 ytl bu daha mantıklı
quote:
Orijinalden alıntı: pc-system1
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: pc-system1
eğer bunlardan birini seçmen gerekiyorsa tabiiki en makulu bu f/p açısından!
quote:
Orijinalden alıntı: FaTeeH
quote:
Orjinalden alıntı: pc-system1
eğer bunlardan birini seçmen gerekiyorsa tabiiki en makulu bu f/p açısından!
Alıntıları Göster
eğer donanım hakkında herhangi bi bilgin yoksa 1- Pc yi ne amaçlarla kullanacağını ? 2- Büteçenin max. ne kadar olduğunu ? buraya aktarırsan sana en uygun listeyi çıkarman için yardımcı olabiliriz.
quote:
Orijinalden alıntı: Bartholomeos
eğer donanım hakkında herhangi bi bilgin yoksa 1- Pc yi ne amaçlarla kullanacağını ? 2- Büteçenin max. ne kadar olduğunu ? buraya aktarırsan sana en uygun listeyi çıkarman için yardımcı olabiliriz.
Alıntıları Göster
Belki bir günde bilgisayarı 2-3 saat anca kullanacaktır, öyle aşırı performans gerektirecekte birşey yapmayacaktır. Bu durumda bilgisayara ilgisi artana kadar düşük bir sistemle idare edebilir. Ama alt yapı olarakta rahat yükseltilebilir bir sistem yapabilir. Yani anakartını güzel seçip diğer parçaları da en ucuzlarından seçebilir.
quote:
Orijinalden alıntı: Bilgi sayar
Belki bir günde bilgisayarı 2-3 saat anca kullanacaktır, öyle aşırı performans gerektirecekte birşey yapmayacaktır. Bu durumda bilgisayara ilgisi artana kadar düşük bir sistemle idare edebilir. Ama alt yapı olarakta rahat yükseltilebilir bir sistem yapabilir. Yani anakartını güzel seçip diğer parçaları da en ucuzlarından seçebilir.
Alıntıları Göster
bilgisayarında hangi programları çalıştırmak istiyor, ne amaçla kullanacak bunları yazsaymış daha bilinçli tavsiyelerde bulunulabilirdi.
quote:
Orijinalden alıntı: chakra
bilgisayarında hangi programları çalıştırmak istiyor, ne amaçla kullanacak bunları yazsaymış daha bilinçli tavsiyelerde bulunulabilirdi.
Alıntıları Göster
arkadaşım elimde p4 660 3.6 GHZ HT var garantisi devam etmekte faturada mevcut düşünürsen 190 satıyorum
quote:
Orijinalden alıntı: ultrAslan-BH
arkadaşım elimde p4 660 3.6 GHZ HT var garantisi devam etmekte faturada mevcut düşünürsen 190 satıyorum