Şimdi Ara

bilgisayar birden kapandı, açılmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
25.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayar dizi izlerken birden kapandı, açmaya çalıştım hiç tepki vermedi. fişini cıkarıp tekrar takıp açmaya calıstıgımda ışıgı 1 saniyelik yanıo ve sönüyor bidaha ne kadar basarsam basayım ısıgı yanmıyo. fişini çekersem aynı şeyler tekrar. işlemci ısınmıştır kendini kapamıştır diye düşündüm baktım termal macunu kurumuş, macununu yeniledim bu arada sogudu zaten işlemci. bagladım bilgisayarı bastım dügmesine gene aynı şeyler.

problem ne olabilir?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayar Birden Kapandı ve Açılmıyor

Bilgisayarınız aniden kapandıysa ve açılmıyorsa, endişelenmeyin. Bu yaygın bir sorundur ve genellikle kolayca çözülebilir.

Sorunun Nedenleri

Bilgisayarınızın birden kapanması ve açılmamasının birkaç nedeni olabilir:

• Elektrik kesintileri
    • Donanım sorunları (örneğin, bozuk güç kaynağı, RAM veya anakart)
    • Yazılım sorunları (örneğin, bozuk işletim sistemi veya sürücüler)
    • Isınma sorunları
    • Virüsler veya kötü amaçlı yazılımlar

Sorunun Giderilmesi

Sorunu gidermek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

1. Elektrik beslemesini kontrol et: Bilgisayarınızın prize takılı olduğundan ve güç düğmesinin açık olduğundan emin ol.
    2. Donanım sorunlarını kontrol et: Bilgisayar kasasını aç ve güç kaynağı, RAM ve anakart bağlantılarına göz at. Herhangi bir gevşek bağlantı veya hasar olup olmadığını kontrol et.
    3. Yazılım sorunlarını kontrol et: Bilgisayarını güvenli modda başlatmayı dene. Bu, yalnızca temel sürücülerin ve programların yüklendiği bir tanılama modudur. Bilgisayarın güvenli modda açılırsa, yazılım sorunu olabilir.
    4. Isınma sorunlarını kontrol et: Bilgisayarının aşırı ısınmadığını kontrol et. Bilgisayar kasasını aç ve fanların çalışıp çalışmadığını kontrol et. Ayrıca, bilgisayarın iyi havalandırıldığından emin ol.
    5. Virüsleri veya kötü amaçlı yazılımları kontrol et: Bilgisayarını virüslere ve kötü amaçlı yazılımlara karşı tarayarak olası bulaşmaları kontrol et. Güncel bir antivirüs yazılımı kullan.

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra bilgisayarın açılmıyorsa, profesyonel bir teknisyenden yardım alman gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • BİOS ekranı gelimiyor zannedersem monitöre eğer ki bip seside vermiyorsa anakartınızda sorun oluşmuş olabilir,farklı bir kasada deneme imkanınız var ise deneyin...
  • yok ekran ve bip sesi gelmiyor , donanımsal bir sorun olduğu aşikar. sadaece ısığı 1 sn yanıp sönüyor. fanlar bile başlamıo dönmeye. power supply ı açtım sigortasını kontrol ettim. sigorta saglam. ısıgı yadıgına göre power supply çalısıo zaten. dedigin gibi bende anakarttan süpheleniyorum yada işlemciyi yaktım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ARiaNuS

yok ekran ve bip sesi gelmiyor , donanımsal bir sorun olduğu aşikar. sadaece ısığı 1 sn yanıp sönüyor. fanlar bile başlamıo dönmeye. power supply ı açtım sigortasını kontrol ettim. sigorta saglam. ısıgı yadıgına göre power supply çalısıo zaten. dedigin gibi bende anakarttan süpheleniyorum yada işlemciyi yaktım.

Eğer ki bip sesi vermiyorsa anakartın üzerindeki harici parçalarda bir sorun yok demektir ya da anakartta bir sorun var demektir ki zaten anakart biosu göstermiyor anakartı diğer parçalardan ayıran en önemli özellik ismindende belirdiği gibi diğer hiçbir parçaya bağlı değildir sorun kesin ve kesin anakarttadır...
  • Power supply'de sorun yok demişsin fakat bilemeyiz ki bunu.. Eğer başka bir power supply ile deneme şansın varsa dene derim..
  • önce elektriği tamamen kesip bios pilini çıkarıp 1-2 dk bekledikten sonra tekrar takıp sistemi açmayı deneyin.sonuç alamazsanız:

işlemcinin bozulma olasılığı düşük.Varsa ekran kartını ,RAM i, ve power ı sırası ile değiştirip deneyin yine sonuç alamazsanız sorun büyük olasılıkla anakarttadır.
  • pover supplyın cıkış voltajlarını ölçtüm kırmızı kabloda 0.08 milivolt gösteriyo, sanırsam pover supply yanmış yeni bi pover supply alıp denicem. Sorun anakarttaysa boşa almış olacam ama , bilgisayarcıya bisürü servis ücreti verecegime pover supply alırım daha iyi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar açılmıyor
    2 yıl önce açıldı
    bilgisayar açılmıyor
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kırmızı siyah 5v
    sarı siyah 12v vermesi gerek.

özellikle anakarta giren 4lü ATX fişini ölçün
  • Benim bilgisayarım oyun oynarken kapandi bidahada acilmio tik sesi bile yok ne isik yanio ne bisey napcam ben.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genelde böyle durumlarda direk Güç kaynağını değiştirin
  • Hard disk yanmışta olabilir
  • Benimde bilgisayarim oyun oynarken aniden kapandi ve acilmiyor acil yardim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.