Şimdi Ara

Bilgisayar CD okuyucularını görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayara yaklaşık 1 haftadır 2 CD okuyucumuda görmüyor. girişlerini çıkarıp yeniden taktım sorun düzelmedi aygıt yöneticisnde
    'Windows bu donanım için aygıt sürücüsünü başarıyla yüklediği halde donanım aygıtını bulamıyor. (Kod 41)'

Aygıttaki sorunu gidermek için Sorun Gider'i tıklatın.

diyor driver ını da internetten bulamadım hatta 1 2 forumda nette driver yokmu dıye yazmıstı

ben gene modellerii verıyımde belki sizded bulunur

SONY CDRW CRX230ED
    SONY CDRE CRX320EE

webcamın driver ını kurmak istiyorum ounda driver ını bulamadım CD okyucusuda çalışmadığı için webcamı de kullanamıyorum bi el atarsanız sevınırım

• bilgisayarım menusunde gozukuyormu simgeleri gözükmüyorsa format cek %50 düzellecektir düzellemezse aletler yanmıstır
  • quote:

Orjinalden alıntı: memo32

bilgisayarım menusunde gozukuyormu simgeleri gözükmüyorsa format cek %50 düzellecektir düzellemezse aletler yanmıstır

gözükürken bu cd sürücülerin ne yaptında gözükmemeye başladı önce biraz ipucu ver diyorum. master slave ayarlarını biostan düzeltebilirsin. belki ayarları sıfırlanmış olabilir

• quote:

Kod 41
    Windows bu donanım için aygıt sürücüsünü başarıyla yüklediği halde donanım aygıtını bulamıyor. (Kod 41)

Önerilen çözüm

Sürücü yüklenmiş, ancak Windows aygıtı bulamıyor. Bu hata, Windows Tak ve Kullan özelliği olmayan bir aygıtı algılamadığında oluşur.

Aygıt kaldırılmışsa, sürücüyü kaldırın, aygıtı yükleyin ve sonra Donanım değişikliklerini tara'yı tıklatarak sürücüyü yeniden yükleyin. Donanım kaldırılmamışsa, aygıt için yeni veya güncelleştirilmiş bir sürücü edinin.

Aygıt Tak ve Kullan özelliği olmayan bir aygıtsa, sürücünün daha yeni bir sürümü gerekiyor olabilir. Tak ve Kullan özelliği olmayan aygıtları yüklemek için, Donanım Ekleme sihirbazını kullanın. Denetim Masası'nda Performans ve Bakım'ı tıklatın, Sistem'i tıklatın ve sonra da Donanım sekmesinde Donanım Ekleme Sihirbazı'nı tıklatın.

Aygıtın Genel Özellikler sekmesinde, Sorun Gider'i tıklatarak Sorun Giderme Sihirbazı'nı başlatın.

Kaynak: support.microsoft.com

• quote:

Orjinalden alıntı: andac___707

quote:

Orjinalden alıntı: memo32

bilgisayarım menusunde gozukuyormu simgeleri gözükmüyorsa format cek %50 düzellecektir düzellemezse aletler yanmıstır

gözükürken bu cd sürücülerin ne yaptında gözükmemeye başladı önce biraz ipucu ver diyorum. master slave ayarlarını biostan düzeltebilirsin. belki ayarları sıfırlanmış olabilir

valla öyle bişler yapmadım biosdan fln elledfe bişi yapmadım hiç dikkat etmıyodum bı gırdım cd okuyuclar yok BIOS u karıstırdım braz pc kafayı yedı mafetmısım
    yanlısıkla zorla duzelttim pc gidiyodu az kalsın

Aygıt yöneticisnden kaldır dedım tarama yaptırdım buldu ama gene bilgisayarımda gozukmuyor

• aynı şey bendede var nekadar uğraşsam olmuyorrrr
    ayrıca bilgisayarımda ikonda gözükmüyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.