Şimdi Ara

Bilgisayar Çizgi Çizgi Donuyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SeYYaH-1

Pamuk kullanmayın, onun yerine tüy bırakmayan bir bez olabilir yoksa da en azından havlu peçete de işinizi görür normal peçete dağılabilir. Havlu peçete üstüne biraz kolonya damlatıp temizleyebilirsiniz ama iyice kurusun sonra macunlayın ve işlemci bacaklarına temas ettirmeyin dikkat edin.

Hocam dediğin gibi aynen havlu peçeteyle bir güzel temizledim ekran kartının işlemcisini sonra termal macunu işlemcinin üzerini kaplıcak şekilde bir güzel sürdüm. Sonra açtım pc yi FurMark adlı ekran kartı test programını çalıştırdım yaklaşık 1 saat kadar çalıştı, herhangi bir donma olmadı (ekran kartı sıcaklığı max 76 oldu), fakat lanet olsun GTA IV ü açıp 15-20 dakka oynadım, düşük ayarlarda bir de dondu. Ben de psu mu yetersiz acaba felan dedim bir internet sitesi buldum, donanımlarını giriyorsun kaç wat gerektiği yazıyor, ordan girdim donanımları, min 280 wat yazıyodu, zaten benim psu da 300 watmış baktım üzerinde öyle yazıyordu. Daha sonra da dedim bir de PSU yu test edeyim. Onun içinde internette araştırdım OCCTPT diye bir program vardı onu indirdim. Psu testi yaptım yarım saat felan, yine donma olmadı. Neden oyuna gelince donuyor bu bilgisayar arkadaş? :)

• Ekran kartının ısınmasından değil o zaman. Eekran kartının üzerindeki RAM ler ile alakalı bir sorun olabilir.

Ekran kartı üzerinde yoğunlaştınız ancak farklı bir RAM deneme imkanı varsa bence bir de farklı RAM ile deneyin. Test programları her zaman kesin sonuç vermez, bir grafik kartını test edecekseniz en iyi test yöntemi oyunlardır.

Ekran kartından da emin olmak için bir arkadaşınızda sizin donanımınız ile uyumlu bir bilgisayar varsa sizin ekran kartını ve RAM leri orada test etmenizi öneririm.
  • Kardeş sorunun ekran kartından olarak düşünüyorum sanırı mdeğiştirince düzelecektir şuanki ekran kartını fırınlama ile en fazla 2 3 ay götürür sonra yeniden sorun başlayacaktır diye düşünüyorum

İyi forumlar
  • quote:

Ekran kartının ısınmasından değil o zaman. Eekran kartının üzerindeki RAM ler ile alakalı bir sorun olabilir.

Ekran kartı üzerinde yoğunlaştınız ancak farklı bir RAM deneme imkanı varsa bence bir de farklı RAM ile deneyin. Test programları her zaman kesin sonuç vermez, bir grafik kartını test edecekseniz en iyi test yöntemi oyunlardır.

Ekran kartından da emin olmak için bir arkadaşınızda sizin donanımınız ile uyumlu bir bilgisayar varsa sizin ekran kartını ve RAM leri orada test etmenizi öneririm.

Evet artık öyle denicez. Müsait bir zamanda bulabilirsem uygun bir donanım, denerim burdan tekrar olanları yazarım yardımlarınız için çok teşekkürler..

quote:

Orijinalden alıntı: VOLkANKIRIK

Kardeş sorunun ekran kartından olarak düşünüyorum sanırı mdeğiştirince düzelecektir şuanki ekran kartını fırınlama ile en fazla 2 3 ay götürür sonra yeniden sorun başlayacaktır diye düşünüyorum

İyi forumlar

inş kardeş ya sorun ekran kartından kesin olsa gidip değişicem ama bendeki de şans gider ekran kartını değişirim yine aynı sorun olur felan boş yere parça değiştirmeyim bir emin olayım da benim ekran kartını başka bir pc de deneyim bi :)

• quote:

Ekran kartının ısınmasından değil o zaman. Eekran kartının üzerindeki RAM ler ile alakalı bir sorun olabilir.

Hocam ekran kartını test ettim arkadaşın bilgisayarda. Assasin Creed Revelations oynadım 30-45 dakka felan herhangi bir donma vs olmadı. Üstelik arkadaşın PSU 250 wattı. Ramları deneme fırsatım olmadı ddr2 idi anakartı. Ben bir de anakartın yetkili servisini arıcam sorunu anlatıcam belki anakarttan kaynaklanıyodur :) Ayrıca hocam bir sorum olacak anakartın özelliklerinde overclock lu 1333 mhz yazıyor ramlar için. Benim ramlar 1333 mhz direk bir sorun yaratır mı uyum konusunda?

• Evet Ram ile anakart uyumsuzluğu olabilir.

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/socket775/P5G41T-M_LX/E7096_P5G41T-M_LX.zip

bu linkte anakartın user manueli var. Burada 25. sayfasında uyumlu olduğu Ram modelleri var. Buradaki listede bazı Ram ler DS (Double sided, çift taraflı Ram modülü vardır) bazılarında ise SS (single sided, tek tarafında Ram modülleri vardır) Bunu bir kontrol edin. Listedekiler anakart ile uyumlu çalışabilen Ram marka ve modelleridir.
  • quote:

Evet Ram ile anakart uyumsuzluğu olabilir.

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/socket775/P5G41T-M_LX/E7096_P5G41T-M_LX.zip

bu linkte anakartın user manueli var. Burada 25. sayfasında uyumlu olduğu Ram modelleri var. Buradaki listede bazı Ram ler DS (Double sided, çift taraflı Ram modülü vardır) bazılarında ise SS (single sided, tek tarafında Ram modülleri vardır) Bunu bir kontrol edin. Listedekiler anakart ile uyumlu çalışabilen Ram marka ve modelleridir.

Hocam benim ramlar everestte Hynix HMT125U6BFR8C-H9 olarak geçiyor, listede yok. ayrıca birşey sorcam; ekran kartının özelliklerinde directx 10 support yazıyor ama benim ekran kartı directx 10.1 bu bir sorun oluşturur mu? ayrıca 300 wat psu yeterli mi benim donanım için? Daha önce yetiyordu anakart değişmeden önce.

• 250W bir PSU ile ekran kartını sağlıklı çalıştırabildiğine göre gerçek 300W bir PSU sistem için bir sorun teşkil etmez.

Direct x desteği bir problem teşkil etmez.
    Ram için birşey söyleyemeyeceğim. Anakart yetkili servisinden uyumlu olup olmadığını ve probleminizi de aktarırsanız sizi yönlendirebilirler. Ya da getirin test edelim diyebilirler, test için isterlese sadece anakartı götürmeyin diğer donanımlar ile birlikte götürün ki sistem uyumsuzluğu var mı anlaşılsın.
  • quote:

250W bir PSU ile ekran kartını sağlıklı çalıştırabildiğine göre gerçek 300W bir PSU sistem için bir sorun teşkil etmez.

Direct x desteği bir problem teşkil etmez.
    Ram için birşey söyleyemeyeceğim. Anakart yetkili servisinden uyumlu olup olmadığını ve probleminizi de aktarırsanız sizi yönlendirebilirler. Ya da getirin test edelim diyebilirler, test için isterlese sadece anakartı götürmeyin diğer donanımlar ile birlikte götürün ki sistem uyumsuzluğu var mı anlaşılsın.

Önce bir bunu takan bilgisayarcıya söyleyim adam gibi iş yapmıyosun felan diye ondan sonra o halletmezse ararım artık asus servisini, aynen senin dediğin gibi yaparım hocam.
    Yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim, inşallah hallolursa sorunu buraya yazarım tekrar, bilgi amacıyla :)

• quote:

250W bir PSU ile ekran kartını sağlıklı çalıştırabildiğine göre gerçek 300W bir PSU sistem için bir sorun teşkil etmez.

Hocam anakartta sorun yokmuş dün garantiden geldi. Bugün takdım anakartı açtım tekrar gta IV ü 15 dakka felan oynadım gene aynı görüntü :D Artık isyan ettim 500 watt lık bir psu alıcam hem de ileriye dönük olsun diye :)
  • Peki sadece anakartı mı gönderdiniz? ya da götürdünüz? Sistemi komple test etmek gerektiğini daha önce de yazmıştım. Anakart ile diğer kullandığınız ekran kartı, RAM gibi donanımlar ile uyumsuzluğu olabileceğini de belirtmiştim.

Bu arada sadece o oyunda mı problem yapıyor? Başka oyunlarda da denediniz mi?

O oyunun donanım gereksinimleri için sizin donanımınız yeterli mi sitesinden kontrol ettiniz mi?

Bir de bazı oyunlar bazı ekran kartları ile uyumsuzluk yapabiliyorlar bu bilgileri de çoğu zaman readme dosyasında paylaşırlar ya da forumlarda araştırma yapıp bakmak lazım.

Tüm benzer oyunlarda aynı problemi yapıyorsa o zaman donanım ile ilgili bir problem aramaya devam etmek gerekir diye düşünüyorum.
  • quote:

Peki sadece anakartı mı gönderdiniz? ya da götürdünüz? Sistemi komple test etmek gerektiğini daha önce de yazmıştım. Anakart ile diğer kullandığınız ekran kartı, RAM gibi donanımlar ile uyumsuzluğu olabileceğini de belirtmiştim.

O oyunun donanım gereksinimleri için sizin donanımınız yeterli mi sitesinden kontrol ettiniz mi?

Bir de bazı oyunlar bazı ekran kartları ile uyumsuzluk yapabiliyorlar bu bilgileri de çoğu zaman readme dosyasında paylaşırlar ya da forumlarda araştırma yapıp bakmak lazım.

Tüm benzer oyunlarda aynı problemi yapıyorsa o zaman donanım ile ilgili bir problem aramaya devam etmek gerekir diye düşünüyorum.

Hocam anakartı tek gönderdim sorun yok dediler. oyun konusunda da gta 4 ü daha önce anakart değişmeden önce bu ekran kartıyla oynamıştım, herhangi bir sorun yoktu. ayrıca pes 2013 ü de denedim yine donuyor.
    Hocam benim psu konusunda şüphelerim var şöyle ki bu anakartın overclock profili var, bu ayarı %15 yapınca bilgisayar açıldıktan bir iki dakika sonra donuyor, sıcaklık konusunda herhangi bir sorun yok. buna dayanarak psu nun gücünün yetmediğini düşünüyorum. Çünkü oyunu açıyorum gpu güç çekmeye başliyor, psu da yetersiz kalınca donuyor diye düşünüyorum. bir tane psu almayı düşünüyorum hocam sizin düşünceniz nedir acaba?

• valla güç yetmezliğinden olabilir güç yetmezliğide kalıcı hasar verebilir ama bence ekran kartın yalan olmuş arkadaşım benimkinin yenisi 3 4 gün önce gönderdiler gantin varsa gönder derim ayrıca bu işler ona buna sormakla programlar kullanmakla pek olmaz donanım denemen lazım kart bozuksa başka kartla power bozuksa başka power la kim ne derse desin kople yazılanlar boşa denemeden kimse anlayamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hellboy02

quote:

Peki sadece anakartı mı gönderdiniz? ya da götürdünüz? Sistemi komple test etmek gerektiğini daha önce de yazmıştım. Anakart ile diğer kullandığınız ekran kartı, RAM gibi donanımlar ile uyumsuzluğu olabileceğini de belirtmiştim.

Hocam anakartı tek gönderdim sorun yok dediler. oyun konusunda da gta 4 ü daha önce anakart değişmeden önce bu ekran kartıyla oynamıştım, herhangi bir sorun yoktu. ayrıca pes 2013 ü de denedim yine donuyor.
    Hocam benim psu konusunda şüphelerim var şöyle ki bu anakartın overclock profili var, bu ayarı %15 yapınca bilgisayar açıldıktan bir iki dakika sonra donuyor, sıcaklık konusunda herhangi bir sorun yok. buna dayanarak psu nun gücünün yetmediğini düşünüyorum. Çünkü oyunu açıyorum gpu güç çekmeye başliyor, psu da yetersiz kalınca donuyor diye düşünüyorum. bir tane psu almayı düşünüyorum hocam sizin düşünceniz nedir acaba?

Bilgileri geç aktarıyorsunuz, ilk yazınızda overlock yaptığınızı belirmiş olsaydınız size o PSU yetmeyeceğini yazıyı okuyan birçok kişi yazacaktı.

Gerçek 500 W veya daha üstü 600 - 800 w gibi iyi bir PSU alıp sisteme takın. Eskisini de deneme amaçlı kullanmak için saklayın ya da ihtiyacı olan birine verin.

Arızayı çözmese dahi her halükarda iyi bir PSU ya ihtiyacınız var.

Yine yazıyorum PSU sonrasında sorun çözülmez ise donanım uyumsuzluğu olabilir sistem bir bütündür, sadece tek parça ile arıza var mı anlaşılamaz.

Her yazılana da aldırmayın. Yazılanları baştan sona okumadan ekran kartının bozuk olduğunu yazanlar sadece mesaj sayısını arttırmak için yazı yazanlardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: nyo

valla güç yetmezliğinden olabilir güç yetmezliğide kalıcı hasar verebilir ama bence ekran kartın yalan olmuş arkadaşım benimkinin yenisi 3 4 gün önce gönderdiler gantin varsa gönder derim ayrıca bu işler ona buna sormakla programlar kullanmakla pek olmaz donanım denemen lazım kart bozuksa başka kartla power bozuksa başka power la kim ne derse desin kople yazılanlar boşa denemeden kimse anlayamaz.

Ekran kartını kastediyorsan onu başka bir bilgisayarda denedim herhangi bir sorun yok, anakartı kastediyorsan o da garantiden yeni geldi bir sorun yok dediler. Denemediğim bir psu kaldı, ileriye dönük bir psu almaya karar verdim.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hellboy02

quote:

Bilgileri geç aktarıyorsunuz, ilk yazınızda overlock yaptığınızı belirmiş olsaydınız size o PSU yetmeyeceğini yazıyı okuyan birçok kişi yazacaktı.

Gerçek 500 W veya daha üstü 600 - 800 w gibi iyi bir PSU alıp sisteme takın. Eskisini de deneme amaçlı kullanmak için saklayın ya da ihtiyacı olan birine verin.

Yine yazıyorum PSU sonrasında sorun çözülmez ise donanım uyumsuzluğu olabilir sistem bir bütündür, sadece tek parça ile arıza var mı anlaşılamaz.

Her yazılana da aldırmayın. Yazılanları baştan sona okumadan ekran kartının bozuk olduğunu yazanlar sadece mesaj sayısını arttırmak için yazı yazanlardır.

Hocam overclock yeni yaptım o yüzden yeni yazdım. Artık dediğin gibi ileriye dönük bir psu alıcam bugün yarın, artık olursa olur olmazsa satıcam parçaları tek tek :D
    Yardımların için teşekkürler hocam psu alınca tekrar yazıcam :)

• quote:

Hocam Vatan Bilgisayardan Xilence xp600 aldım 600 wat. Bir dünya kablo var :) Taktım açtım Gta IV ü aynı sorun, daha sonra pes2013 ü açtım, 15 dakkalık maç yapıyım dedim 70. dakkalarda felan dondu. Bıktım artık parçalar mı uyumsuz anlamadım. Şimdi bu güç kaynağını iade edip onun yerine ekran kartı alcam.

• Hadi hayırlısı bakalım. Ekran kartını başka bir PC de denemiştiniz ama.

İstersen önce anakarta uygun RAM al.
    Ya da hem RAM hem ekran kartı al tek tek dene hangisinde problem var anlarsın işine yaramayanı da iade edersin.
  • quote:

Hadi hayırlısı bakalım. Ekran kartını başka bir PC de denemiştiniz ama.

Ya da hem RAM hem ekran kartı al tek tek dene hangisinde problem var anlarsın işine yaramayanı da iade edersin.

Hocam anakartın bellek uyumluluk tablosuna baktım da pek fazla bişey anlamadım, ben şimdi tek modül 4 gb ram alsam desteklemez mi yoksa 2x2 mi almam lazım, ayrıca hocam ekran kartını çıkardım, anakartın kendi grafik işlemcisini kullanıyım dedim. Kabloyu taktım pc yi çalıştırdım, pes 2013 ü çalıştırdı fakat takım seçme yerine kadar gelebiliyor, ben de counter oynayım dedim, 15 dakka felan oynadım, daha sonra oyunu kapattım, internette dolaşıyordum birden ekran karardı, monitor uyku moduna geçti. Bundan nasıl bir yorum çıkarırsın :) ?

• quote:

Hocam 4GB Ripjaws DDR3 1600MHz CL9 1.5V Tek Modül Ram aldım taktım aynı sorun yine var
  • Kasanı Vatan Bilgisayar'a götür, orada ekran kartı almak istiyorum ancak montaj bilmiyorum falan de, test ettir yani. Onlar da bu sorunu gördüklerinde nedenini araştırıp sana söylerler. Çok kurcaladın PC'yi fazla kurcalamadan profesyonel ellere bırak :))
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.