Şimdi Ara

Bilgisayar Çizgi Çizgi Donuyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar bilgisayarın usb girişleri yandığı için anakartını değiştirdim ve taktığım anakart Asus P5G41T-MLX. Anakartı değiştirmeden önce böyle donma sorunu felan yoktu ama değiştirdikten sonra sadece oyun oynarken felan bu hale geliyor, oyunu açıyorum misal gta IV bir de grafik özellikleri düşük olmasına rağmen en fazla 15 dakika felan oynayabiliyorum. Çok ısınıyor ondan donuyordur diyorsanız da bence ondan değil çünkü sıcaklık değerleri 40-45 arası(Sistem boşta olduğunda 30-35 arası). Bu sıcaklıktan dolayı donmaz heralde. Ben sorunun ya ekran kartından ya da güç kaynağından kaynaklandığını düşünüyorum.
    Ayrıca bir sorum var: Bu anakartın diğerine göre daha fazla güç gerektirme gibi bir duru mu var mı?
    Ayrıca geçenlerde bir de şöyle birşey başıma geldi ===> Tıklayın
    Acil yardımlarını bekliyorum, şimdiden teşekkürler..

• Anakart USB girişleri yanmışsa sizin anakart değişimi sırasında PSU da değiştirmeniz gerekirdi diye düşünüyorum. PSU voltaj değerlerini kontrol edin 5V değeri özellikle ne durumda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeYYaH-1

Anakart USB girişleri yanmışsa sizin anakart değişimi sırasında PSU da değiştirmeniz gerekirdi diye düşünüyorum. PSU voltaj değerlerini kontrol edin 5V değeri özellikle ne durumda?

Sistem boştayken ki değerler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hellboy02 -- 2 Şubat 2013; 15:10:43 >
  • Bios ayarlarında CPU fan dönüş hızı ile ilgili smart fan diye geçebilir bir ayar olabilir bunu devre dışı bırakın ve CPU fanın sürekli normal devirde çalışmasını sağlayın. CPU fan hızı enerji tasarrufu ve sesi azaltmak amaçlı düşük devire ayarlanmış, sıcaklık yükseldikçe otomatik olarak fan devri artar. Bu şekilde ayarlamak yerine klasik sürekli normal devirdeki CPU fan hızı daha iyi bir soğutma sağlar.

Kasa içi havalandırması iyi durumda mı?

Olayı daha iyi gözlemlemek için kasa yan kapağı açık vaziyette çalıştırın ve bahsettiğiniz durum meydana gelirse o andaki fan durumlarını gözlemleyin. Ekran kartı sıcaklığını da kontrol edebilmek için GPUZ isimli program size yardımcı olacaktır. Ekran kartı sıcaklığını da kontrol edin. Ekran kartı sıcaklığının artması da veya ekran kartı RAM leri problemi de bu duruma neden olabilir. Sistem RAM leri de böyle bir soruna yol açabilir.

• quote:

Bios ayarlarında CPU fan dönüş hızı ile ilgili smart fan diye geçebilir bir ayar olabilir bunu devre dışı bırakın ve CPU fanın sürekli normal devirde çalışmasını sağlayın. CPU fan hızı enerji tasarrufu ve sesi azaltmak amaçlı düşük devire ayarlanmış, sıcaklık yükseldikçe otomatik olarak fan devri artar. Bu şekilde ayarlamak yerine klasik sürekli normal devirdeki CPU fan hızı daha iyi bir soğutma sağlar.

Kasa içi havalandırması iyi durumda mı?

Olayı daha iyi gözlemlemek için kasa yan kapağı açık vaziyette çalıştırın ve bahsettiğiniz durum meydana gelirse o andaki fan durumlarını gözlemleyin. Ekran kartı sıcaklığını da kontrol edebilmek için GPUZ isimli program size yardımcı olacaktır. Ekran kartı sıcaklığını da kontrol edin. Ekran kartı sıcaklığının artması da veya ekran kartı RAM leri problemi de bu duruma neden olabilir. Sistem RAM leri de böyle bir soruna yol açabilir.

Hocam GPU-Z ile baktım ekran kartı sıcaklığına boştayken 40 derece civarlarında normal midir acaba? ayrıyetten benim anlamadığım şu, anakart değişmeden önce hiç böyle bir sorun olmamıştı bilgisayarla sabahlara kadar oyun oynayıp film izlemişliklerim var ama asla donmadı neden anakart değişince böyle bir sorun oldu, ekran kartı durduk yere bozulur mu?

• Anakartın diğer donanımlarla uyumlu olduğunu almadan önce araştırdınız mı?Bundan kaynaklı bir sorun oluşabilir.

40 Derece normal bir ısı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: R410

Anakartın diğer donanımlarla uyumlu olduğunu almadan önce araştırdınız mı?Bundan kaynaklı bir sorun oluşabilir.

Hocam valla ben gittim tanıdık bilgisayarcı vardı. dedimki usb girişleri çalışmıyo. Alalım bi pci-express usb kartı takalım öyle kullanıyım dedim(bu arada pci-express girişi olanlar usb3.0 oluyo heralde. ben de de sadece pci-express girişi vardı. Usb 2.0 kartlar pci kart olduğu için takamadık.) Senin anakart usb 3.0 destekelemez dedi akıllı abimiz. Ben de tamam dedim o zaman napcaz?
    Bi tanıdık var dedi konya sokakta kuzey köprüsünün çiplerini felan uygun bulursa değiştiriyo, ona gösterelim dedi ben de tamam göster dedim. Olmamış değiştirememiş.
    Velhasılkelam yeni anakart takalım uyumlu bulursak senin parçalara dedi. Tamam dedim değiştirdi anakartı uygun dedi. şuan bu durumdayız işte o zaman en başta gidip bi pci-e kart alsam sorun olmıcaktı bu kadar sanırsam :)

Şunu da ekliyim GTA IV ü açınca cpu-z de ekran kartı sıcaklığı 60 lara geliyor. sorun ekran kartının fazla ısınmasından mı kaynaklanıyor acaba?
    Bunlar da gpu-z değerleri.

quote:

Bios ayarlarında CPU fan dönüş hızı ile ilgili smart fan diye geçebilir bir ayar olabilir bunu devre dışı bırakın ve CPU fanın sürekli normal devirde çalışmasını sağlayın.

Hocam bu dediğini de yaptım. İşlemci fanı 4400 devirlerinde dolaşıyor. Acayip bir ses çıkarıyor :) Şunu söyleyim bu arada. Anakartı değiştirmeden önceki kasa içi fan da düzgün sessiz çalışıyordu(3 pinli kasa içi fan). Anakart değişince eski fan 4000 devirleri görüyodu acayip ses yapıyodu. Bilgisayarcı arkadaş bozulmuştur dedi yeni bir tane taktı. Yeni taktığı da 1400 devir civarlarında çok anormal bi ses çıkarmıyordu. Şimdi senin dediğini de yağınca işlemci fanı acayip ses çıkarıyo. gidip bi de işlemci soğutucusu mu alcaz :) Bu da mı bozulmuş. Smart fan açıkkan 900 civarlarında dönüyodu cpu fan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hellboy02 -- 2 Şubat 2013; 20:33:10 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Monitörde ki mavi çizgi...
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çizgilenme ekran kartından kaynaklanır normalde. Anakart, işlemci,ram veya hdd sorunu olsa direk kilitlenirdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hellboy02

quote:

Orijinalden alıntı: R410

Anakartın diğer donanımlarla uyumlu olduğunu almadan önce araştırdınız mı?Bundan kaynaklı bir sorun oluşabilir.

Hocam valla ben gittim tanıdık bilgisayarcı vardı. dedimki usb girişleri çalışmıyo. Alalım bi pci-express usb kartı takalım öyle kullanıyım dedim(bu arada pci-express girişi olanlar usb3.0 oluyo heralde. ben de de sadece pci-express girişi vardı. Usb 2.0 kartlar pci kart olduğu için takamadık.) Senin anakart usb 3.0 destekelemez dedi akıllı abimiz. Ben de tamam dedim o zaman napcaz?
    Bi tanıdık var dedi konya sokakta kuzey köprüsünün çiplerini felan uygun bulursa değiştiriyo, ona gösterelim dedi ben de tamam göster dedim. Olmamış değiştirememiş.
    Velhasılkelam yeni anakart takalım uyumlu bulursak senin parçalara dedi. Tamam dedim değiştirdi anakartı uygun dedi. şuan bu durumdayız işte o zaman en başta gidip bi pci-e kart alsam sorun olmıcaktı bu kadar sanırsam :)

Bunlar da gpu-z değerleri.

quote:

Bios ayarlarında CPU fan dönüş hızı ile ilgili smart fan diye geçebilir bir ayar olabilir bunu devre dışı bırakın ve CPU fanın sürekli normal devirde çalışmasını sağlayın.

Hocam bu dediğini de yaptım. İşlemci fanı 4400 devirlerinde dolaşıyor. Acayip bir ses çıkarıyor :) Şunu söyleyim bu arada. Anakartı değiştirmeden önceki kasa içi fan da düzgün sessiz çalışıyordu(3 pinli kasa içi fan). Anakart değişince eski fan 4000 devirleri görüyodu acayip ses yapıyodu. Bilgisayarcı arkadaş bozulmuştur dedi yeni bir tane taktı. Yeni taktığı da 1400 devir civarlarında çok anormal bi ses çıkarmıyordu. Şimdi senin dediğini de yağınca işlemci fanı acayip ses çıkarıyo. gidip bi de işlemci soğutucusu mu alcaz :) Bu da mı bozulmuş. Smart fan açıkkan 900 civarlarında dönüyodu cpu fan.

Şu tanıdıklar yüzünden başımıza gelen gelmedi mi :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Valla hocam haklısın ticareti tanıdıkla yapmıcaksın hep bi sorunla karşılasıyosun. Bundan önceki pc yi de bu adamdam aldım toplama 1 ay da onla yok fan takmak lazım yok güç kaynağı değişmesi lazım felan en çok tanıdık geçiriyo :) Ama hala neden bu adama gidiyorum onu da bilmiyorum :)

quote:

Orijinalden alıntı: zerogamer

Çizgilenme ekran kartından kaynaklanır normalde. Anakart, işlemci,ram veya hdd sorunu olsa direk kilitlenirdi.

Haklısın hocam ondan kaynaklanıyor olma ihtimalı yüksek peki var mıdır 100 150 tl arası, bu ekran kartından daha iyi veya aynı işlevde bir ekran kartı, önerebilir misin? Zaten evde iki tane laptop var onları kullanıyoruz da işte masaüstünün de bozuk kalması insanın içine sinmiyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hellboy02 -- 2 Şubat 2013; 20:42:44 >

• İlk açılıştan beri böyle ise geçmiş olsun ekran kartı gpu gitmiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliksan

İlk açılıştan beri böyle ise geçmiş olsun ekran kartı gpu gitmiştir.

Yok Grafik gerektiren olaylarda; film izle, oyun oynama gibi olaylarda böyle bi sorun oluyor.
  • Mümkün ise son sürüm driver veya bir eski veya daha eski driverlar deneyin.Ekran kartını tanımamış olabilir.Birde monitörün kablolarını oynatın.gerekirse 3 lü prizi ve mönitörün kablosunu değiştirin.
  • tam emin olmak için aida64 yada everest ilse tam sistem testi yaptırın işlemciye ölümüne yük binecek 60 dk tam yükde test etsin bakalım kapanacakmı ?
    kapanmaz ise ekran kartınızı kontrol etmenizi önreiirm.
  • ekran kartın rahmetli ısınma olsa çizgi çizgi olmaz.benimde başıma geldi çünkü..
    bu arada termal macun yenile.fan ses çıkarmasıyla ilgili aklıma o geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: hellboy02

quote:

Valla hocam haklısın ticareti tanıdıkla yapmıcaksın hep bi sorunla karşılasıyosun. Bundan önceki pc yi de bu adamdam aldım toplama 1 ay da onla yok fan takmak lazım yok güç kaynağı değişmesi lazım felan en çok tanıdık geçiriyo :) Ama hala neden bu adama gidiyorum onu da bilmiyorum :)

quote:

Çizgilenme ekran kartından kaynaklanır normalde. Anakart, işlemci,ram veya hdd sorunu olsa direk kilitlenirdi.

Haklısın hocam ondan kaynaklanıyor olma ihtimalı yüksek peki var mıdır 100 150 tl arası, bu ekran kartından daha iyi veya aynı işlevde bir ekran kartı, önerebilir misin? Zaten evde iki tane laptop var onları kullanıyoruz da işte masaüstünün de bozuk kalması insanın içine sinmiyor :)

Hocam 100-150 lira arasına 5770 rahat rahat bulursunuz. Hatta biraz zorlarsanız gtx550ti bile çıkar. İkiside sizin karttan hallice :) Çizgiler tamamen donanımsal arıza geri dönüşü yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: xXxCooLxXx

tam emin olmak için aida64 yada everest ilse tam sistem testi yaptırın işlemciye ölümüne yük binecek 60 dk tam yükde test etsin bakalım kapanacakmı ?
    kapanmaz ise ekran kartınızı kontrol etmenizi önreiirm.

Hocam dediğini yaptım. Everest ile sistem kararlılık testi yaptım yaklaşık 1 saat CPU %100 çalıştı, cpu sıcaklığı 60 ı geçmedi anakart sıcaklığı da 36 derecede sabitti, bilgisayarda donma olmadı. Bu da heralde ekran kartının fazla işleme dayanamaması oluyo, bize de yeni ekran kartının yolu gözüktü heralde :)

quote:

Orijinalden alıntı: Honanım Daber

ekran kartın rahmetli ısınma olsa çizgi çizgi olmaz.benimde başıma geldi çünkü..
    bu arada termal macun yenile.fan ses çıkarmasıyla ilgili aklıma o geldi

Sağolasın ya işlemci fanında sorun yok heralde everestte kararlılık testi yaparken smart fan özelliği açık olduğundan test boyunca hızlı çalıştı testi kapatınca hemen yavaşladı sesi kesti :)

quote:

Hocam 100-150 lira arasına 5770 rahat rahat bulursunuz. Hatta biraz zorlarsanız gtx550ti bile çıkar. İkiside sizin karttan hallice :) Çizgiler tamamen donanımsal arıza geri dönüşü yok.

Sağolasın hocam artık yeni kart alcaz zaten bi 100-150 lira çıkarınca dediğin gibi benim karttan daha iyi olsa benim için yeter zaten oynadığım oyunlar Pes serileri bi de call of duty serileri :) Hocam ayrıca bir sorum var bu piyasadaki ekran kartlarının benim donanıma uyumlu olduğunu nerden anlıcam, nelere dikkat edicem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hellboy02 -- 2 Şubat 2013; 23:46:56 >

• Ekran kartının üzerinde fan var mı?

Ekran kartını değiştirmeden önce termal macun varsa elinde; ekran kartının üzerindeki fanı söküp, fan altındaki soğutucuyu işlemciye zarar vermeden çıkartabilirsen işlemci üzerindeki macunu fazla etrafa bulaştırmadan temizle ve yeni macunu çok kenara getirmeden ve çok fazla kullanmadan yenileyip o şekilde bir deneyebilirsin bu denemeden sonra da düzelme olmaz ise yeni bir ekran kartı alabilirsin.
  • quote:

Ekran kartının üzerinde fan var mı?

Ekran kartını değiştirmeden önce termal macun varsa elinde; ekran kartının üzerindeki fanı söküp, fan altındaki soğutucuyu işlemciye zarar vermeden çıkartabilirsen işlemci üzerindeki macunu fazla etrafa bulaştırmadan temizle ve yeni macunu çok kenara getirmeden ve çok fazla kullanmadan yenileyip o şekilde bir deneyebilirsin bu denemeden sonra da düzelme olmaz ise yeni bir ekran kartı alabilirsin.

evet ekran kartının üzerinde fan var. Meraktan açtım termal macun olmadığından elimde geri kapattım o zaman bir termal macunlayalım son çare olarak :) Bu arada pamuk ve kolonya ile temizlesem olur mu :)
  • Pamuk kullanmayın, onun yerine tüy bırakmayan bir bez olabilir yoksa da en azından havlu peçete de işinizi görür normal peçete dağılabilir. Havlu peçete üstüne biraz kolonya damlatıp temizleyebilirsiniz ama iyice kurusun sonra macunlayın ve işlemci bacaklarına temas ettirmeyin dikkat edin.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.