Şimdi Ara

Bilgisayar çook geç açılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarımın aşırı yavaşlamasından dolayı bugün format attım sonrasında bilgisayar açıldığında altta beyaz uzun bir çizgi çıkıyor ve yavaş yavaş doluyor ortalama 10-15 dk. sürüyor sonra Windows Xp yazısı çıkıyor ve 1-2 dk. sonra pc açılıyor ,format atarkende sorun çıkarmıştı 3 defa formatlamıştım eksik dosya hatasından,
    Daha sonra tavsiye üzerine pc ye şunları uyguladım bilgisayarıma sağ tıkla -özellikler ...gelişmiş...en alttaki seçenek...30 sn 30 sn onları 0 yapıp önündeki işaretleride kaldırdım, sürücü hataları denetleme yaptım,disk birleştirdim ve HDDScan programı ile tarattım .Sorun devam ediyor,acaba programlarla bu sorun halledilebilecek mi? yoksa hdd yi değiştirmek mi? gerekecek.Hddscan Programının ekran görüntüsünüde ekliyorum.Bir de Hdd 40 gb lık 2 ye bölünmüş durumda diğer bölümde sistem kurulu değil ama virüs kaynaklı olabilir mi?
    bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim ,cevaplarınızı bekliyorum.

http://tr-load.com/img/image10/0ff3758c5a.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolidSnake82 -- 5 Mayıs 2008; 1:02:18 >

• hdtune indir ve bencmark yap average degerini kontrol et ? birde başlat çalıştır msconfig / başlangıç sekmesindeki açılışdaki gereksiz uygulamaları kaldırp tekrar restart yap

http://www.hdtune.com/hdtune_255.exe
  • arızalı bir driver olup olmadığına bak (Bilgisayarım->Özellikler->Aygıt Yöneticisi)
    Eğer 3. şahısların yapmış oldukları kişisel driver yüklediysen uyumsuzluk çıkarmış olabilir.
    Harddisklerin çalışma prensiplerini bios'dan kontrol et. Bazı fonksiyonları kısmış olabilirsin yanlışlıkla. Cache gibi mesela

Spybot S&D ile trojan arattır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.A.N.G.A.K.A -- 5 Mayıs 2008; 9:53:10 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: seventyseven

hdtune indir ve bencmark yap average degerini kontrol et ? birde başlat çalıştır msconfig / başlangıç sekmesindeki açılışdaki gereksiz uygulamaları kaldırp tekrar restart yap

hdtune indirdim hdd yi tarattığımda ''Read Error! Test aborted'' hatası veriyor 2 Hdd im var 80 ve 250 gb,sistem kurulu olmayan 250gb lik hdd yi tarattığımda sorun olmuyor diğer yazdıklarınızı da denedim fakat düzelmedi, sorun C.R.U.I.S.E.R arkadaşımın yazdığı gibi trojen kaynaklı olabilir denemekte fayda var,düzelmediği taktirde 2 ye böldüğüm hdd yi komple silip format atmayı deneyeceğim,ilginize teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    anakart çok geç açılıyor
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.