Keşke bende öyle oyunda performans yükseltme gibi şeylere heycan yapabilsem :) Maziye giricem şimdi benım laptobta bir zamanlar cod mw2'yi full özellik oynuyordu ama şu donma olayı olduğundan beri öyle şeylere kafa yoramamaya başladım :) Laptob hiç açmadım ve açıkçası korkuyorum açışımda bir zarar görürmü diye.O yüzden bilir bir kişyle yapıcam şu temizleme işini.Olmassa yeni fan alıcam.Ondada olmassa ekran kartını değiştiricem bi şekilde nabalım :) kader..
Arkaşlar uzun bir süre pcde oyun açmıyordum.En son biraz önce pes 2010'a girdim.Girdikten 10 sn sora fln ekranda küçük noktalar oluşmaya başladı.Karıncalaşma şeklinde.Hemen yeniden başlattım bilgisayarı şuan düzeldi.Adobe photoshop'u,Google earth'ü çok rahat kullanıyorum sorun yok ama sadece oyunlarda yapıyor böyle.Anlamadım vallahi.Yardım bekliyorum
ekran kartını chipsrti arızalıdır büyük ihtimal soğutma ile falan ilgisi olsaydı zaten bu donmaları normal açılmada ve çalışmada da yapardı ekran kartı chipsetinde sorun vardır.ekran kartını değiştirirsen sorun çözülür tekrardan.
Peki o chipsetin bir türlü tamiri olabilirmi.Çünkü garanti biteli 3 hafta oluyor ve şuan ynei bir ekran akrtı alıcak maddi durumum yok. :S
Biraz önce google earth'de de hata verdi nvlddmkm sürücüsü yanıt vermeyi kesti durumdan başarıyla kurtuldu diye. :S
Aldığım bir bilgiye göre biraz önce aynı hata üst üste tekrarlanırsa tücektici haklarına göre garantisi süresi 5-6 ay mı ne artıyormuş.Bir kere daha olursa bilgisayarı iade etme veya yenisini alma söz konusu oluyormuş.(hadi inş.)
tüketici haklarından yanıt alamazsn ekran kartını cıkartıp bır uzman notebook cuya goturmenı tavsıye ederım bazen asırı ısınmadan ekran kartının cip setının altındakı lehımlerde ayrılma oluyor bunuda profesyonalce ısıtıp lehımlerı tekrar bırlestırıolar her bozulmada yenı bır ekran kartı almana gerek yok bu işlemi yaptırmadan. kesın bır sonuc yok tanı bu işlemde
quote:
Orijinalden alıntı: Batush
Aldığım bir bilgiye göre biraz önce aynı hata üst üste tekrarlanırsa tücektici haklarına göre garantisi süresi 5-6 ay mı ne artıyormuş.Bir kere daha olursa bilgisayarı iade etme veya yenisini alma söz konusu oluyormuş.(hadi inş.)
Bence hiç durma ve servisle irtibata geç. Zaten garanti süresinden çalma prensibini edinmiş firma servisleri biraz çalışsın. Zaten senin problemin açık saçık ekran kartında ve anakartta olduğu görünüyor. Neden uğraşıp değerli vaktini harcayıp kendini heder edesin ki? Gönder servise onlar uğraşsın 3. tekrarında ise ürün iadesi iste ...
yahu hocam sadece oyunlarda problem yaşıyorsan ve garantide varsa ne duruyorsun daha .. serviş denen şey yatması için değil kullanıcılara hizmet için vardır..
Evrakları hazırladım.Bir şikayet dilekçeside yazdım.Eğer ürün yenilemesi olursa hdd'yi isteyeceğim eğer öle bişi mümkünse.Yarın veya pazartesi götürüyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: Batush
Evrakları hazırladım.Bir şikayet dilekçeside yazdım.Eğer ürün yenilemesi olursa hdd'yi isteyeceğim eğer öle bişi mümkünse.Yarın veya pazartesi götürüyorum.
HDD yi sana geri vereceklerini sanmıyor. Bence önemli belgelerini yedekle ve Laptop ı o şekilde götür ...
bende masaustu var ve ayni sorundan muzdaribim. Internetde yada masaustundeyken kitlenmiyor oyunda ve film izlerken kitleniyordu. Virüs ve hdd den suphelenip formatladik 2-3 kere guncel driver yukledik banamisin demedi. Sorun donanimsal belli ama hangisinde sorun var belli degil. Umarim sorunlarimiz cozume kavusur.
bendede buna benzer bir sorun var arkadaşlar bilgisayarı açınca en az bi 10 dk bekliyoruz kendine gelmesi için,msn face vs sitelerde interneti kullanırken pencere açıp kaparken sürekli 3 dklık donmalar yaşanıyor ve bu sürekli oluyor donmaların aralarıda bi 20 dk çok sinir bozucu birşey sistemim : amd athlon(tm) processor LE-1600 2.20 GHZ , 2 gb ddr2 ram , 180 gb HDD , Windows 7 Ultimate 32 bit , ekran kartıda nvidia geforce 6150 se nforce 430 256 mb , anakartla tümleşik sisteme bağlı kartım değil , ben sorunun ya ekran kartının yetersizliğindne yada pc açılrken single chanel'ın 64 bit yazdgnı gordum fakat 32 bit kullanıyorum sizce ne olabilir ne yapmalıyım ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme