Öncelikle herkese iyi günler. Bu foruma her ne kadar yeni katılmış olsamda, vede şifremin yanlış ellere geçmiş oraya buraya saçma sapan yorumlar atmış olsada, ve sonradan tekrar üstüme alabilmiş olupta çoğu insana yardım etmeye çalışmışlığım olsada, biz insanız. Ve her şeyi yapabiliyoruz anlamına tabiki gelmez. Neyse ben konumuza döneyim. ben 7 ay kadar önce topladığım bilgisayarıma şu ana dek 2 kez format attım. 1.si xp 64 bitten memnun kalmadığımdan, 2. ise virüslerin windows datalarına kadar zarar vermesi sebebiyle. Bilgisayarımın donanımsal özellikleri; CPU intel Pentium prosesör E6700(3.20GHz 2MB cache) Anakartım Gigabyte GA-G41MT-S2P LGA775 DDR3 1333MHz Ram 2x4GB Kingston DDR3 1333MHz CL9 2 tane 4GB tekli modül total 8GB Frisbi kasayla birlikte gelen 350W reel power güç kaynağı Ekran kartım Volar 9600GT sli 1GB 256bit 600MHz core frekanslı olandan gerisi fare klavye A4Tech ve samsung DWD İşletim sistemi olarak Windows 7 Ultimate x64 sp2 (güncellemeli) kullanıyorum ben bu bilgisayarda 2 farklı overclock modlu olarak işimi görüyordum. Gündüzleri işlemcimi 3.83 GHz de (core frek 333MHz çarpan 11.5) ve işlemci ekran kartı fanımı %100 manuel olarak ayarlıyarak kullanıyordum. ısı görüntüleme sistemi masa üstünde sürekli çalışır durumdaydı ve 49 dereceyi katiyen geçmezdi. Aynı şekilde ekran kartıda 65 dereceyi. 2 tane Knight online ve 1 yada 2 tane Metin 2 açar oynardım ve kasma 3 oyundan sonra başlardı ama az olurdu:=). geceleri ise işlemci çarpan kilidini 6ya düşürürdüm(işlemci 2GHz oluyor böylece) ve fanı %25 gibi bi civarda kullanırdım. Bu şekildede ısı 45 dereceyi geçmezdi.ekran kartıda 57 dereceyi. geceleri 2 tane Knight açık olurdu ve simge durumunda olurlardı. Eğer çarlardan 2side yada herhangi biri oyundan atılır oyun kapanır, dc olur, internet kesilir vs. durumunda otomatik pc kapanma programı devreye girer ve bilgisayarı kapatırdı. , Ne oldu ne bitti bilmiyorum. Ben yine gece modunda açtım pcyi, oyunlar ısılar falan kontrol edildikten sonra yattım. sabah kalktığımda pc kapalıydı. açtım pcyi masaüstü geldi, 1 dk sonra pc de işlem yapayım dedim kasadan saniyenin 3te biri kadar bi süre bir kere bip sesi geldi ve makina bi anda dondu. 1 dk gibi bi süre sonra düzeldi. güncelleme yapayım dedim işlemci yükü 65ti, pc yine öttü ve bi anda dondu, işlemci yüküne baktığımda 0 a indi. bu ne böyle dedim kapadım pcyi. tekrardan açayım dedim bu sefer power a bastıktan 10 sn sonra gelen win7 penceresi kısmında öttü ve dondu 1 dk geç açıldı pc. Ben elektronikten oldukça iyi anlayan birisiyim. Biomedikal teknikeriyim. Medikal bir firmada elektronik, mekanik, hidrolik, pnömatik vs. çoğu cihazın onarımını yapıyorum. PCdende oldukça iyi anlarım ve anakart, laptop tv vs tamir etmişliğim çoktur. Derler ya her terzi kendi söküğünü dikemez diye, bende o hesap danışayım bakalım ne çıkacak bakalım diye. Büyük bi ihtimalle gece elektriklerde yükselme oldu ve psu çıkış kondansatörlerinden kaynaklı olsa gerek işlemci voltajı yada harddisk voltajı anlık kesiliyor. Ben %90 ihtimalle PSU dan şüpheleniyorum, %5 anakart, %3 işlemci(overclock), %1 Ekrankartı(overclock sebebiyle), %1 harddisk. Şuan şirketteyim ve PSUyu söktüm dağıttım ve rms 550W(gerçek güç 400W) gücündeki psu yu takıp evde deneyeceğim Sizlerden ne yanıt gelecek onu bekliyorum bu arada. kolay gelsin hepinize
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
keşke 350 w değilde 500 ve üstü alsaydınız biraz düşük gibi duruyor
psu 500 ve uzeri kullan..
:D açıkçası bu pcyi toplarken işe daha yeni girmiştim. maddi durumum kısıtlıydı o yüzden idareten almıştım tüm donanımı. şimdi olsa ben kiiimmm intelin bu 775 pinlerini almak kim :=) 1 sene bari götürsün dedim anakartla işlemciyi değiştiririm dedim bakalım bu sorunu düzelteyim 1 -2 sene sonra geçerim amd phenom x6 ya
arızalandı diye düşündüğüm psu nun köprü çıkışında +- 130V a dönüştüren 2 tane 560uFlik kondansatörleri test ettim ilk olarak. Sonuç doğru:D 560-580uF okumam gereken değer 320uF :D buda daha düşük güç anlamına gelir. neyse 550W olan psuya sata güç kablosu ekliyim. bu 550liği takıyım. bunuda tamir edeyim. neyse test sonuçlarını akşam 10 gibi yayınlarım. Aynı sorunla karşılaşanlar için faydalı olur.
sorun çözüldü. Arıza PSU güç kaynağı girişinde bulunan 2 adet 560uF 200V luk iki kapasitörün değerlerinin düşmesi(320uF). bu iki kondansatörü 680uF kondansatörlerle değiştirdim ve bilgisayarda hiçbir problem kalmadı
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme