aynı sorun bendede bulunmakta, 1 yildir cozum bulamadim. bu konuyu gorunce anladim ki acer'in kronik bir sorunu bu.
Notebook: Aspire 5742G Denedigim isletim sistemleri: Win7,Win8,Win8.1 (Su anda kullandigim)
Denedigim yontemler: 1.Yazılımsal olarak bir sikinti oldugunu dusundum, format attim. Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 kurdum. Şu anda Windows 8.1 kullanıyorum, hala durduk yere kitlenmeler oluyor. 2.Yazılımsal olarak bir sikinti olmadigini anladim ve fiziksel sorunlara yoneldim. -İlk once harddisk'i taradim bad sector olup olmadigini arastirdim, yoktu bisey ama icime sinmedi. Sifir harddisk alip yeniden kurdum. Sorun devam ediyordu. -Cpu ısınmasından şüphelendim, fan'i kontrol ettim, temizledim. Ordada bir sıkıntı yoktu, sıcaklıklar normaldi. -Ram'lar aklima geldi. 2 ram vardi, her ikisinide teker teker calistirdim ama cozum olmadi. Sifir bir ram aldim, denedim yine duzelmedi. -Pil ile bir sıkıntı olduğunu dusundum, pil'i cikartip denedim ama sorun tekrarladi. -Acer servise gonderdim, garanti kapsaminda, anakartta sikinti oldugu soylendi. 2 defa servis'e gidip gelmesine ve 2 ay bekleme suresine ragmen duzelme olmadi. Anakart uzerinde sikinti oldugunu duzelttiklerini soylediler ama duzelmemisti. Bu zaman zarfinda garanti suresi dolmuştu. -Bios guncelleme yaptim ama onunda faydasi olmadi.
Benim denediklerim ve 1 yil boyunca cozemedigim sorunun artik kronik bir Acer sikintisi oldugunu dusunuyorum ve cozum var ise sadece firmadan gelmesi gerektigini dusunuyorum.
Eğer cozum bulan ve sebebini bilen varsa paylaşırsa sevinirim, teşekkürler.
Nox_
kullanıcısına yanıt
Bende servise gönderdim anakart bozuk dediler ve değiştirdiler ve hala donuyor
@yunusya
bende servise gondermistim, alakasiz bi durumdan geri gonderdiler. dvd-rom'da sikinti varmis, onu degistirmislerdi. dun disardan bi bilgisayarciya goturdum, bu cihazlarda kronik 2-3 sorun oldugunu soyledi. cpu ve anakartta genelde sikinti oldugunu soyledi, pazartesi bildirecek. haber veririm sizede ama her ikiside pahali parcalar. yaptirmak gecici olarak cozum olur diye dusunuyorum, cunku cpu'nun bozulmasi ilginc geldi, bilgisayar ilk alindiginda normal iken simdi bu haldeyse baska bi yerde sorun olmali. yani bu parcalari bozan, ya powersupply kisminda, yada başka bir şey ama kolay kolay bozulmayacak parcalar bunlar.
sorun ekran kartinda cikti, ekran karti degistirildi. 100tl iscilik + 90tl ekran karti; toplamda 190tl'ye sorun cozulmus oldu. sinir harbi bitmis oldu, ilerleyen gunlerde birinin isine yazar diye yazmak istedim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme