Şimdi Ara

bilgisayar durduk yere donuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
2
Favori
14.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 6 ay önce aldığım acer 5755g bilgisayarım 4 aydır durduk yere internette gezinirken kilitleniyor sistemim:işlemci:intel core i5 2450 m 2.5 turbo 3.1 ghz ekran kartı:nvıdıa

geforce gt630m 2gb directx 11 ram : 6gb 4 gb hynix 2 gb nanya ram harddisk:750 gb vestern digital scorpio blue lütfen yardımcı olum

• Bu mesajınız ile çözüm bulmak oldukça güç ve zaman alacak. Teşhisi daha ayrıntılı ve güzel betimlerseniz çözüm bulma olasılığnızıda arttırmış olursunuz. Başlangıç olarak HDTUNE programı ile bilgisayarınızı tam taradaman geçrinin benchmark, bad sector, health bölümlerinin resimlerini buraya yükleyin bir değerlendirelim. Geçmiş olsun, kolay gelsin.

NOT: bilgisayrınızın ne olduğunu belirtin, masaüstü notbook ? tüm parça ve bileşenler marka model. Donma dediğiniz şeyin ayrıntılı açıklaması, DOnma : yavaşlama, kasılma, tamamen işlemlerin durması, kilitlenme vesair gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 30 Nisan 2013; 6:16:12 >
  • Arkadaş Acer 5755g yazmış. Hatırladığım kadarıyla laptop modeliydi. İşlemci modeli sonundaki M de mobil işlemci kullanıldığını gösterir, hatırladığım kadarıyla. Ama donmanın da dediğiniz gibi bir çok sebebi olabilir. Biraz daha detaylı bilgi vermesi lazım arkadaşın. Bana, ısınma sorunu gibi geldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • donanim kendi kendine mi donuyor =?

Sistemlerinizi De Yazsaydınız
  • bilgisayarım laptop ısınma sorunu demiş bir arkadaş bilgisayar genelde 40-60 derecelerde donuyor örneğin internette teknosaya bakıyordum birden dondu kaldı bazen takılıyo 2 dakika falan sonra donma geçiyo bazen bazen tamemen kilitlenip kalıyor bilgisayarı açma/kapama düğmesine basılı tutarak kapatmam gerekiyor
  • işte resimler
     bilgisayar durduk yere donuyor bilgisayar durduk yere donuyor

• buda diğer resimler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • biosunu guncelle yararı olabılır
  • Sistemin kötü değil aslında soğutucu felan al.
  • cpu-z ve gpu-z programlarından bilgileri atıyorum
     bilgisayar durduk yere donuyor bilgisayar durduk yere donuyor bilgisayar durduk yere donuyor bilgisayar durduk yere donuyor bilgisayar durduk yere donuyor bilgisayar durduk yere donuyor bilgisayar durduk yere donuyor bilgisayar durduk yere donuyor

• son iki resim

• bu arada işletim sistemi windows 7 ultimate x64
  • yardım edebilecek kimse yokmuuuuuuuuuuuu
  • ram lerin once 1 ını sonra dıerını tek halde kullanıp bir test edermisin...ram de arızalı bır entegre ıslenmeye basladıgından oluyor olabılır...ısılar gayet normal...
  • Donanımsal Olduğunu Asc Ve Boost Speed Dene Smart Defrag 2 ile Disk Birleştirmeyi Dene

Not : Virüslede Alakası Olabilir 1.Combofix İle Tara 2.Avira İnternet Security Tam Tarama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KnowKinq -- 13 Mayıs 2013; 22:14:44 >
  • sistemin bian donuyosa muhahk donanımla ilgili sorunun var

ya işlemci ya ekran kartı seç birini tavsiyem intelin turbosunu kapat birde öle turbosu sorun yaratabilir
  • ben bilgisayarı fan sürtmesi ile servise gönderdim geldiğinde yapmışlardı ama ram ve hdd kapağının açılma yerine bu bant yırtılırsa ürününüz garanti dışı kalır yazıyor o yüzden dediğinizi yapamam
  • makineyi direkt servise gönder 1 dk bekleme...
  • garantiye göndermeden kendiniz format atmanızda fayda görüyorum
  • Donanım haber hiç böyle değildi....
    Durum vahim beyler !

BAK KARDEŞİM BİLİYOSAN ADAM GİBİ AÇIKLA BİLMİYOSAN SUSACAKSIN !!
    sistem dosyaların zarar görmüş,
    bilgisayarına virüs girmiş,
    donanımsal (yani bilgisayar parçalarında) sorunlar olabilir,
    Veya sistem bad sector görmüş olabilir,
    Sen Kendin bilgisayarları biliyorsan virüs taraması yap
    sistem dosyalarına bak (eğer eksik varsa format at)
    veya hiçbirini yapamıyosan format at gitsin

AMAAA,BAD SECTOR VARSA BİLGİSAYARIN KURTULAMAZ
    KURTARMAK İÇİN LLF ATMAK GEREKİR Kİ ONU SENİN GİBİ BİRİ PEK ATAMAZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.