Şimdi Ara

Bilgisayar düzgün açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar bilgisayarıma su soğutma sistemi kurduğumdan beri bilgisayar doğru düzgün açılmıyor düğmeye basıyorum açılır gibi oluyor sonra kapanıyor bu olayı 3 kere tekrar ediyorum ve sonuncusunda bilgisayar normal bir sekilde açılıyor.Benim fikrim güç kaynağının yetmediği yönünde ama tam emin olmadanda yeni güç kaynağı almak istemiyorum

Sistemim

Q9300
    Asus rog rampage formula
    Gtx 460
    2x2 gb + 2x1 gb kingston ram birincisi 1066 muz ikincisi 800 mhz bios tan 800 e ayarlı
    3 adet hdd 1x1tb+1x250 gb sata + 1x160 gb Ide
    Guc kaynağı enermax infiniti 650 watt

• O Güç kaynağı yetmeyecek te hangisi yetecek?

Sorunu başka yerde aramak lazım. Su soğutma sistemi kurduğunuzdan beri bu sıkıntı oluyorsa orada aramak lazım sebebini. Su soğutma nedir, nasıl kurulur, nasıl çalışır bilmediğimden fikir yürütemiyorum. Ama bekleyin, mutlaka yorumlar gelecektir. Güç kaynağına ise dokunmayın, adamı döverler valla.
  • anakart veya psuda sorun var.en iyi ihtimal kondansatör şişmiş olabilir.ya anakartın yada psunun içindeki kondansatörlere bakıp şişmiş olan varmı bakmak gerekir.
  • aslinda sistemde en guvendigim parcaydi zaten guc kaynagim.Fakat internette yaptigim arastirmalarda guc kaynagi yetersiz olursa hdd basliklarinin yeterli tur atmayabilecegi bundan dolayi pc nin 1 kerede degilde iki uc kerede acilabilecegini yazan forumlar gordum ondan dolayi birde dh de arastiriyim dedim.Psuyu acarsam garantisi gider ama anakartti kontrol edicem.Birde soylemeyi unuttum lcd posterda cpu init yaziyor bu olay sirasinda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliemre-16 -- 10 Mart 2011; 13:45:35 >
  • anakart kondansatorlerini kontrol ettim bir sorun gozukmuyor fakat psu ya bakmadim
  • Biraz araştırdım ve bulduğum çözümlerden derlediğim maddeler;

- Ekran kartı yerine başka bir ekran kartı ile deneyin. (ekran kartı sorunlu olabilirmiş)

- Ram lerin 1 tanesini takın ve biostan üzerinde yazan değerleri elle girin.

- CPU yu sökün ve vidaları çok sıkmadan tekrar takın.

- Biosu sıfırlayın.

- Bütün kabloları söküp, biraz bekledikten sonra tekrar takın.

- Bütün çıkarılabilir donanımları anakarttan ayırıp, tekrar takın.

Böyle garip garip fikirler sunulmuş, denemekten zarar gelmez.
  • ekran kartini zaten bu sorun yuzunden degistirmistim aslinda iyide oldu eskiden 8800 gt vardi.Ramlerin tek tek denedim bu da care olmadi.Biosu sifirladim'cmos reset yaptim,cikarilabilir donanimlari cpu haric cikarip denedim kablolari soktum bunlarin hepsini denemistim sadece cpu denemedim simdi onuda deneyecegim ama cpunun sorunlu oldugunu zannetmiyorum cunku prime95,orthos bunun gibi testlerin hepsini sorunsuz tamamladi aslinda bu testleri sorunsuz tamamladigi icin psu da da sorun yok gibi geliyor bana
  • simdi islemciyi de kontrol ettim elimde bir adet p4 vardi yine ayni sorun
  • Peki su soğutmayı çıkartıp, hava soğutmaya döndüğünüzde de aynı sorun devam ediyor mu?
  • evet acaba pompada mi sorun var diye dusunup onu sistemden cikardim ve p4 u denerken az once hava sogutmayla da denedim sistemi yine ayni sorun psunun icini acip baksam mi acaba
  • Kuvvetle muhtemel (gözle göremesenizde) anakarta zarar verdiniz sanıyorum. Bu saatten sonra artık PSU yu açmaktan başke çare yok. (Ha PSU yu başka PC de deneyebilirsiniz) PSU da sorun yoksa ki kuvvetle muhtemel yoktur. Anakart hasar görmüş olabilir.
  • psu da sorun oldugunu bende zannetmiyorum ama acaba yetmiyor mu diye dusundum bazi hesaplama sitelerinde hesapladim 820 watt falan cikti tabi ustune 80 watta garanti payi koyduklarini dusunursek 740 watt guc ihtiyaci hesapladim ama bunlarinda biraz abartip hesapladiklarini da biliyorum.En iyisi psu yu baska pc de deniyim baska care kalmadi herhalde anakart daha once tamir gormustu aslinda cizgi elektronikte ethernet portu bozulmustu acaba o sirada baska bir parcasi daha mi bozuldu o yuzden mi yapiyor ama sizin de soylediginiz gibi gozle gorulur bir sorunu yok kapasitorleri falan koontrol ettim sisme yanma falan yok

http://www.computerhope.com/issues/ch000776.htm burda yazanlari okudum hdd leri denedim oda olmadi ama burda yazdigi kadariyla hdd kafalari yeterli hiza ulasamayinca pc kapaniyormus 2.acilisitada bir oncekindende tam durmamis oldugu icin yeterli gucu alip aciliyormus bana cok mantikli geldi aslinda

• Bende,

X6 1090T
    2+2 4gb ram
    1,5 tb 7200 rpm
    1,5 tb 7200 rpm
    320 gb 7200 rpm
    dvd rw
    GTX460
    usb mouse
    usb wi-fi
    tuniq tower soğutucu
    4 tane kasa fanı (3 ü ledli)
    sunbeam fan kontrolcü

var ve ocz 550W psu sorunsuz çalıştırıyor. Yani enermax 650W ın o sisteme yetmemesi gibi bir şey söz konusu bile olamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 10 Mart 2011; 15:35:15 >
  • Peki guc yetmemesi değilde diğer arkadasında söylediği gibi kapasitor şişmesi falan olabilir mı psu da
  • Su soğutma ile beraber overclock yaptınız mı ?
  • Evet ekran kartında biraz oc var ama ekran kartı programla oc yapıldıgı için pc açıldıktan sonra güç ihtiytacının artması lazım bence sorun onda değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliemre-16 -- 10 Mart 2011; 18:36:03 >
  • Olay çok enteresan bir sekilde sonuçlandı psuyu kontrol ettim sonra sistemi tekrar kurdum bu sırada burnuma baya bir yanık kokusu geldi bir baktım hdd lerden birisi uçmuş en eski olan icinde çok önemli seylerde yoktu zaten artık bilgisayar normal bir sekilde açılıyor hiç bir sorun kalmadı büyük ihtimalle ama zamanla gorucez başka bir sorun olup olmadıgını yardımlarınız için hepinize çok teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.