Şimdi Ara

Bilgisayar/Elektronik üreten bir şirket kurmak! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
3
Favori
9.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İşletim sistemleri genelde C ve Asembly ile
    yazılıyor . OOP konusundaki ihtiyaçlarada C+ + ile
    cevap veriliyor . ama microsoftun mesela win8de c# kullandigini okumustum ama tamaminin c# ile yazildigini dusunmuyorum yine basta yazdigim prog. dilleri kullanilmistir kanaatindeyim.
    İsletim sistemi yazmak cok cok cok zor bi istir senelerini alir programlama dillerini su gibi icmen ve dis dunyadan kopman gerekecektir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: paradox08

İşletim sistemleri genelde C ve Asembly ile
    yazılıyor . OOP konusundaki ihtiyaçlarada C+ + ile
    cevap veriliyor . ama microsoftun mesela win8de c# kullandigini okumustum ama tamaminin c# ile yazildigini dusunmuyorum yine basta yazdigim prog. dilleri kullanilmistir kanaatindeyim.
    İsletim sistemi yazmak cok cok cok zor bi istir senelerini alir programlama dillerini su gibi icmen ve dis dunyadan kopman gerekecektir.

Şu anda C++ bilgim var. Muhtemelen sistemi C++ ile yazacağım. Çünkü bu dilde oldukça bilgim var. Hem okumuşluk hemde pratik olarak. Sistemi yazmadan önce tasarlamak gerekiyor. Şimdi tasarlamaya çalışıyorum. Görüşlerin çok önemli benim için.
  • Sadece C++ yetmez ve tek kisiyle yurumez ekibin olacak.. Assembly ve C dilinide Turkceden daha iyi en ince detayina kadar bilmen lazim.
    Sana tavsiyem linux cekirdegini al ve incelemeye basla ki aklinda biseyler sekillensin...
    "teknik lisede 10.sinifta hocamiz bize c++ da yazarak bilgisayari boot edin ve ekranda sadece bir harf yazsin lise bitene kadar bunu yapana girdigim butun derslerde sinav yok kosulsuz sartsiz sözlu ve yazililarina 100 vericem dedi ama tabi kimse yapamadi" liselerde verilen egitimle olacak is degil egitim sistemimizle bu mumkun degil malesef,cocugun hangi alana yatkin oldugunu kucuk yasta belirleyip cocuga ilk okuldan itibaren bu egitimi yavastan yavastan vermek lazim cocuk Turkceyle beraber bu dilide ogrenek ki en azindan duydudugu icin asinalik olacak ve ogrenmesi daha kolay olacak boyle olsa emin ol microsofta rakip cikardi bu topraklardan.

• quote:

Orijinalden alıntı: paradox08

Sadece C++ yetmez ve tek kisiyle yurumez ekibin olacak.. Assembly ve C dilinide Turkceden daha iyi en ince detayina kadar bilmen lazim.
    Sana tavsiyem linux cekirdegini al ve incelemeye basla ki aklinda biseyler sekillensin...
    "teknik lisede 10.sinifta hocamiz bize c++ da yazarak bilgisayari boot edin ve ekranda sadece bir harf yazsin lise bitene kadar bunu yapana girdigim butun derslerde sinav yok kosulsuz sartsiz sözlu ve yazililarina 100 vericem dedi ama tabi kimse yapamadi" liselerde verilen egitimle olacak is degil egitim sistemimizle bu mumkun degil malesef,cocugun hangi alana yatkin oldugunu kucuk yasta belirleyip cocuga ilk okuldan itibaren bu egitimi yavastan yavastan vermek lazim cocuk Turkceyle beraber bu dilide ogrenek ki en azindan duydudugu icin asinalik olacak ve ogrenmesi daha kolay olacak boyle olsa emin ol microsofta rakip cikardi bu topraklardan.

Zaten Linux Kernel'İni inceliyorum şuan. Zaten C ve C++ arasındaki Fark C# ve Java'nınkinden daha az.

• zigzak Z kullanıcısına yanıt
    Beni yanlış anlamanı istemem ama biraz makul olmakta fayda var. Öncelikle programlama dillerini çok iyi bilseydin ne derece zor olduğunu anlardın.

Bana göre kendine ve ülkeye faydalı olmak istiyorsan daha basit ama insanlar için çok ilgi uyandıran yenilikçi bir şeyler tasarlamalısın bu uygulama olabilir oyun olabilir donanım üzerine olabilir ama kesinlikle özgün olmalısın. Bunu bir basamak olarak görüp ilk başarının ardından daha büyük bir basamağa geçebilirsin.

Son olarak tavsiyem ise şudur ulaşılmaz hayaller kurmaktansa daha ulaşılabilir fikirler ile her gün büyüyüp ilerlemek daha doğrudur. İmkansızlıklar çerçevesinde uç noktadaki fikirler hayatın birçok alanında başarısızlığa uğratır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet__01

Beni yanlış anlamanı istemem ama biraz makul olmakta fayda var. Öncelikle programlama dillerini çok iyi bilseydin ne derece zor olduğunu anlardın.

Bana göre kendine ve ülkeye faydalı olmak istiyorsan daha basit ama insanlar için çok ilgi uyandıran yenilikçi bir şeyler tasarlamalısın bu uygulama olabilir oyun olabilir donanım üzerine olabilir ama kesinlikle özgün olmalısın. Bunu bir basamak olarak görüp ilk başarının ardından daha büyük bir basamağa geçebilirsin.

Son olarak tavsiyem ise şudur ulaşılmaz hayaller kurmaktansa daha ulaşılabilir fikirler ile her gün büyüyüp ilerlemek daha doğrudur. İmkansızlıklar çerçevesinde uç noktadaki fikirler hayatın birçok alanında başarısızlığa uğratır.

Cevabın için teşekkürler. Programlama dillerini biliyorum. O konuda bir sorun yok. Yakında donanım içinde bir çözüm yolu bulacağız. Yazılım masrafsız olduğu için şimdilik bunu yapalım diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: zigzak

Siz ne öneriyorsunuz? ve Başta sermaye yapmak için ne gerekli?

Iyi bir universiteye yerlesirsen ciddi anlamda bir proje hazirlarsin herturlu imkani saglarlar sana hocalar da yardimci olur proje kulupleri var topluluklar var yeterince kafadengi arkadas bulursun o topluluklarda projeyi bitirdikten sonra basarili bisey ortaya cikarsa tubitak vs: herturlu sponsor bulursun bende bazi projelerle ugrastigim icin biliyorum ama ciddi ciddi calisman gece gunduzunu vermen lazim ve inanirsan gercekten basarirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Cevabın için teşekkürler. Programlama dillerini biliyorum. O konuda bir sorun yok. Yakında donanım içinde bir çözüm yolu bulacağız. Yazılım masrafsız olduğu için şimdilik bunu yapalım diyorum.

"Programlama dillerini biliyorum" Vay be...

Eminim ki arkadasin bahsettigi bu sekilde bilmek degildi. Dennis Ritchie mezarinda ters dondu yemin ederim.

Belki bana kiziyorsun su anda. Hatta kesin kiziyorsun. Ama en cok zarari iyi niyetliler verir. Niyetin iyi, anliyorum. Ama bu cagda utopyada yasamaman lazim.

• quote:

Orijinalden alıntı: gzkrn

quote:

Iyi bir universiteye yerlesirsen ciddi anlamda bir proje hazirlarsin herturlu imkani saglarlar sana hocalar da yardimci olur proje kulupleri var topluluklar var yeterince kafadengi arkadas bulursun o topluluklarda projeyi bitirdikten sonra basarili bisey ortaya cikarsa tubitak vs: herturlu sponsor bulursun bende bazi projelerle ugrastigim icin biliyorum ama ciddi ciddi calisman gece gunduzunu vermen lazim ve inanirsan gercekten basarirsin

Peki bu iş için en iyi bölüm Nedir?(Elektronik Müh. Bilgisayar Müh.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimyasalatik

quote:

quote:

"Programlama dillerini biliyorum" Vay be...

Eminim ki arkadasin bahsettigi bu sekilde bilmek degildi. Dennis Ritchie mezarinda ters dondu yemin ederim.

Belki bana kiziyorsun su anda. Hatta kesin kiziyorsun. Ama en cok zarari iyi niyetliler verir. Niyetin iyi, anliyorum. Ama bu cagda utopyada yasamaman lazim.

Ben fikir almak için bu konuyu açtım. Sen ikide bir olmaz olamaz diye şeyler gevezeliyorsun. Böyle olmaz. Fikrini söyledin. Sağol, Teşekkürler. Şimdi çek git konudan yeni bir fikrin yada düşüncen varsa mantıklı ise bizi aydınlat. Aynı şeyi ısıtıp ısıtıp önümüze verme.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gzkrn

quote:

Peki bu iş için en iyi bölüm Nedir?(Elektronik Müh. Bilgisayar Müh.)

İlk başta sorman gereken soruyu en sonda sordun tebrikler.

• Hangi alanla daha ilgiliysen onu sec yazilima ilgin varsa bilgisayar vs yazilim muh. Kasa cizim vs makine elktronik ve baglantilar icin elektrik-elektronik ama bolum cok da onemli degil onemli olan emek verip biseyler yapman

• Bence çift anadal yapılabilir. Bilgisayar Müh. Ve Elektronik Müh.
  • quote:

Bence çift anadal yapılabilir. Bilgisayar Müh. Ve Elektronik Müh.

Eger bi projeye gercekten emek vereceksen derslerinin iyi olmasini bekleme dersler iyi olmadan da cift anadal yapamazsin universitede iki tip ogrenci vardir 1 caliskan ogrenci 2 aktif ogrenci cok nadir istisnalar var tabiki ama arkadasin dedigi cok ciddi bir proje ve bununla ugrasan biri sinavlara cok fazla zaman ayiramaz

• gzkrn kullanıcısına yanıt
    Ama sabirla derslerine calisip cift anadal yapip belli bir noktaya gelecem sonra projeyi yaparim dersen yujsek lisans yaparken proheyle ugrasmak da nir alternatiftir

• Olmaz ne çift anadalı sen herşeyi en iyi şekilde bilemessin ki ömrün yetmez. Madem bir hedefin var o alanda uzmanlaşacaksın sadece. Ayrıca sen herşeyi kendin yapacakmışsın gibi bir havaya bürünmüşsün olmaz öyle birşey. Ayrıca bunları düşünüyorsun ancak sadece düşünüyorsun bunları yapabilecek kapasiteye sahip misin, ne kadar zekisin. En basitinden sbs'de kaç puan aldın ortalama, şimdi diyeceksiniz ki sbs bir ölçüt değil ama şuan senin için bir ölçüt eğer zekan farklıysa illaki çalışmasanda iyi birşeyler yaparsın o sınavda.

• quote:

Orijinalden alıntı: altnkrtl

Olmaz ne çift anadalı sen herşeyi en iyi şekilde bilemessin ki ömrün yetmez. Madem bir hedefin var o alanda uzmanlaşacaksın sadece. Ayrıca sen herşeyi kendin yapacakmışsın gibi bir havaya bürünmüşsün olmaz öyle birşey. Ayrıca bunları düşünüyorsun ancak sadece düşünüyorsun bunları yapabilecek kapasiteye sahip misin, ne kadar zekisin. En basitinden sbs'de kaç puan aldın ortalama, şimdi diyeceksiniz ki sbs bir ölçüt değil ama şuan senin için bir ölçüt eğer zekan farklıysa illaki çalışmasanda iyi birşeyler yaparsın o sınavda.

SBS Puanım 450 idi. Hocam, Fen Lisesine gitmedimde Teknik liseye gittim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: altnkrtl

Olmaz ne çift anadalı sen herşeyi en iyi şekilde bilemessin ki ömrün yetmez. Madem bir hedefin var o alanda uzmanlaşacaksın sadece. Ayrıca sen herşeyi kendin yapacakmışsın gibi bir havaya bürünmüşsün olmaz öyle birşey. Ayrıca bunları düşünüyorsun ancak sadece düşünüyorsun bunları yapabilecek kapasiteye sahip misin, ne kadar zekisin. En basitinden sbs'de kaç puan aldın ortalama, şimdi diyeceksiniz ki sbs bir ölçüt değil ama şuan senin için bir ölçüt eğer zekan farklıysa illaki çalışmasanda iyi birşeyler yaparsın o sınavda.

SBS Puanım 450 idi. Hocam, Fen Lisesine gitmedimde Teknik liseye gittim.

Makul bir puan ama konu başından beri sana gerçekleri söyleyenleri takmadın hep senin istediklerini söyleyenleri taktın bu çok yanlış. Sen şuan bir rampadasın ve bu rampayı 5. vitesle kalkmak istiyorsun buda sana farkında değilsin ama zarar verir. Sıyırırsın bir yerleri.

• Ben yazilim ureticem kendime guveniyorum diyorsan gidecegin bölum Yazilim Muh. olmali yada ikici sira bilgisayar muh. ucuncu elektrik elektronik muh. ama bu bolumlerin hicbiri kolay degildir oss ye girip kazanirsin adam gibi oss ye calisirsan bu isin en kolay tarafi isin zor kismi o bölumleri bitirmektir,iyi bi dereceyle bitirir yazilim olayini cozersen yazilim dillerini tamamiyle ogrenirsen yanina yine bi kac arkadasini alir ve arge ye baslarsiniz. yoksa tek basina olacak seylerr degil. bi de universitede sana bilginin tamamini veremezler odanin giris anahtarini verir icini doldurmak sana kalir azim,merak ve inanc olmali ki o odanin ici dolsun,fazla hayalde bi yerden sonra yasin buyudukce gercekleri daha net gorunce hayal kirikligina ugratir ve kendine olan inancin ortadan kaybolur. alttan baslayip uste dogru yavas yavas ilerle..

• Bence su anda yapman gereken en onemli sey derlerine cok iyi calisip iyi bir universitenin ilgili muhendisligine gitmek ondan sonra yeterince istersen ekip arkadasi da bulursun parayi da hocalardan gerekli yardimi da universiteyi bitirmene gerek yok kendine gercekten guveniyorsan ben bu projede basarili olurum diyorsan basarili oldugun oranda destek de bulursun ama unutma buyuk universitelerde maddi destek ve donanimli arkadas bulman daha kolay ve sana yardimci olacak olan hocalar da daha donanimli olacaktir bunun icin universite giris sinavina cok iyi calis ingilizceni de ufaktan ufaktan kitap makale vs. Okuyarak gelistir cok isine yarayacak nu arada ben elektrik-elektronuk muh. Ogrencisiyim ve gercekten ister ve calisirsan uiversitede destek nulursun bundan emin ol

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.