Şimdi Ara

bilgisayar ısısı normal olduğu halde kapanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle kolay gelsin herkeze benim adamı kanser edecek bir sorunum var anlatayım sorunumu;
    1 ay önce bilgisayar ısınıp kapanmaya başladı baktım ekran kartı çok ısınıyor ve kapanıyor bilgisayar gittim termal macun aldım dedim hazır elim deymişken bütün parçalara süreyim termal macun dedim ve anakartı söktüm baktım cpu fanının bir ayağı kırık onuda değiştirdim sapsağlam oldu yani daha sonra işlemci ekran kartı ve kuzey köprüsüne termal macun sürdüm ve sürmeden önce üstündeki bütün termal macunları temizledim.daha sonra açtım bilgisayarı sıkıntısız çalışmaya başladı 2 3 saat internette surf yaptım sıkıntısızdı. işlemci boşta 35 yükte 55 dereceydi yani gayet iyi idi. ekran kartıda aynı şekil boşta 40 derece yükte maksimum 60 dereceyi görüyordu oda %100 yükte. cs:Go isimli oyuna girdim bilgisayarı ağır yük altına sokan bir oyun (bu sorun oluşmadan önce sıkıntısız 5 6 saat oynuyordum ve kendi isteğimle kaptıyordum oyunu) oyuna girip bi 20dk oynayınca bilgisayar tekrar kapanmaya başladı log tuttum ekran kartı ve işlemci için önceki cümlemde dediğim gibi aynı sıcaklıklar hiç bir değişme yok kasanın kapağı açık kullanıyorum bu arada elimi kuzey köprüsünün pasif soğutucusuna bi attım ütü gibi elimi yaktı çok ısınıyordu.bilgisayarın fişini çekip açma tuşuyla gücünü boşaltıyordum ve tekrar açıp 10 15 dk oynuyordum ve yine kapanıyordu internette yaptığım araştırmalara göre okadar ısınması normalmiş e ozaman neden kapanıyor bu bilgisayar kanser olacağım yardımcı olduğunuz için şimdiden teşekkür ederim.iyi forumlar.

• Hocam insan okuyacak bunu

Bilgisayarın özelliklerini yazar mısın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BPG2004 -- 13 Nisan 2016; 12:49:36 >
  • yagizdemirtas1 Y kullanıcısına yanıt
    Oyun içindeyken anakart ısısı ne alemde peki? Aida 64 programı ile anakart ısısını da bir kontrol edin.

Sizin durumunuzda eğer sadece cs go oyununda bunu yapıyorsa cs oyunundan kaynaklı bir sıkıntı olabilir. Oyun sürekli olarak güncelleniyor. Çoğu sistemde hataya neden olmayan ama baız sistemlerde hata veren bir güncelleme almış olabilirsiniz.

Bunların dışında ekran kartı sürücü problemi de olabilir. Tek tek en yeniden eskiye doğru deneye bildiğiniz kadar ( 5-6 minumum sayı) ekran kartı sürücüsü indirip tek tek kurup deneyin farklı sürücülerde de aynı hata geliyor mu diye?

Sorunun ekran kartı kaynaklı mı anakart kaynaklı mı ısınma kaynaklı mı olduğunu bir tespit etmek lazım.

Yoksa bu çok genel bir soru oluyor çözümü buradan şu an verdiğiniz veriler ile çözmek pek mümkün değil. Yakın tahminler sunarız size o kadar.

Ki anakart temizleme sırasında yanlışlıkla bir devreye zarar vermiş olabilirsiniz veya termal macun yenilerken yenilediğiniz parçaları tam oturtamayabilrisiniz buna bağlı yüksek ısı ve otomatik kapanma olabilir.

Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ivanDragoo

Hocam insan okuyacak bunu

Bilgisayarın özelliklerini yazar mısın?

pentium dual core e5200 2.50ghz overclock yapmadım hiç
    3 gb ram
    x86 w7 ultimate sp1
    atı radeon hd4600 2gb 128 bit
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxpayne53

Oyun içindeyken anakart ısısı ne alemde peki? Aida 64 programı ile anakart ısısını da bir kontrol edin.

Sizin durumunuzda eğer sadece cs go oyununda bunu yapıyorsa cs oyunundan kaynaklı bir sıkıntı olabilir. Oyun sürekli olarak güncelleniyor. Çoğu sistemde hataya neden olmayan ama baız sistemlerde hata veren bir güncelleme almış olabilirsiniz.

Bunların dışında ekran kartı sürücü problemi de olabilir. Tek tek en yeniden eskiye doğru deneye bildiğiniz kadar ( 5-6 minumum sayı) ekran kartı sürücüsü indirip tek tek kurup deneyin farklı sürücülerde de aynı hata geliyor mu diye?

Sorunun ekran kartı kaynaklı mı anakart kaynaklı mı ısınma kaynaklı mı olduğunu bir tespit etmek lazım.

Yoksa bu çok genel bir soru oluyor çözümü buradan şu an verdiğiniz veriler ile çözmek pek mümkün değil. Yakın tahminler sunarız size o kadar.

Ki anakart temizleme sırasında yanlışlıkla bir devreye zarar vermiş olabilirsiniz veya termal macun yenilerken yenilediğiniz parçaları tam oturtamayabilrisiniz buna bağlı yüksek ısı ve otomatik kapanma olabilir.

Kolay gelsin.

kapanma cs go dan değil 3 4 oyunda denedim bunu 10 15 dk sonra kapanıyor.

ekran kartında 5 farklı sürücü denedim yine aynı
    anakartı söktüp temizledikten sonra bütün parçaları kontrol ettim hepsi yerine oturmuş herhangi bir sorun yok yani

aida64 programında ekran kartı ısısını göremedim nerden bakacağımı söylermisiniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: yagizdemirtas1

aida64 programında ekran kartı ısısını göremedim nerden bakacağımı söylermisiniz ?

Selam
    AIDA64'ü çalıştırın ve Bilgisayar yazan yere tıklayın. Açılan menüde ve en altta Algılayıcı yazan yere tekrar tıklayın, sağ taraftaki GPU yazan simgeler sizin ekran kartınızın sıcaklık değerlerini gösterir.
    Kolay gelsin..
  • sıcaklık bölümündeki değerler bu şekilde anakart sıcaklığını göstermiyor burda heralde bulamadım anakartın sıcaklığını program karışık biraz
     bilgisayar ısısı normal olduğu halde kapanması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yagizdemirtas1 -- 13 Nisan 2016; 17:26:45 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yagizdemirtas1 Y kullanıcısına yanıt
    Netten tam sürümünü bulabilirseniz iyi olur. Anakart ısısınıda gösteriyor program. :)

Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.