Şimdi Ara

Bilgisayar İstediğimiz Saatte kapansın (Ebeveyn Kontrolü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
9.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Mesela bilgisayar başında oturuyor kardeşim akşam saat 8 olduğunda bilgisayar kendiliğinden kapansın. Ama kapanmasını o engelleyemesin. Yani program gizli çalıssın ya da deepfreeze gibi saatin yanında çalıssın ama şifre sorsun müdahale etmek istediğinde.
    Böyle bi program varsa şimdiden teşekkür ettim paylaşacak arkadaşa.

• programlar mevcut fakat programsız yapılabilir
    bir .bat dosyası oluşturulur
    içine shutdown -s -f -t 0 komutu yazılır (-f çalışan programları kapatmaya zorlamak içindir)
    hazırlanan dosya örneğin windows klasörüne kopyalanır
    ve sistem araçlarından görev zamanlayıcı istenilen saate ayarlanıp uygulama olarak bu dosya gösterilir
    bir kere ayarlayınca günün her saati veya haftanın belirli günleri belirli saatte kapanır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratTURAN1977 -- 7 Haziran 2010; 0:00:32 >
  • Merhaba,
    Nette buna benzer ufak tefek pogramcıklar mevcut ama doğru düzgün link bulmak çok zor. Dilersen bu programcığı ben yazabilirim.

Tabii bu saatte değil ama yarın öğlen işim var, büyük ihtimal akşam saatlerinde bitiririm zaten fazla uzun sürecek bir şey değil. Sen istediğin bazı özellikleri yaz(fazla profesyonele kaçmadan :)) ben ona göre yapayım.
    :)
  • Dediğim gibi deepfreeze gibi şifre ile giriş yapılabiliyor olsa iyi olur yani programa herkes müdahale edemesin. Bilgisayar açıldığından otomatik olarak devreye girsin. Eğer şöyle bişey olabilirse çok iyi olur. Mesela bilgisayara açıldıktan 3 saat sonra kapansın. Bunu devre dışı bırakabilmek için de program tıklanıp şifre girilsin. Bu bile yeterli aslında. Böyle bişey olursa çok iyi olur. Şimdiden teşekkür ettim...
  • @MuratTURAN1977

Güzel yöntem fakat şöyle bi' problem var ben bunu otomatikleştirmek istiyorum yani her pc açıldıktan 3 saat sonra bu devreye girsin istiyorum. Böyle bişey yapabilirsem olay tamamdır. Şimdiden teşekkürler...
  • Merhaba,

Şimdilik bir şey hazırladım. Birazcık açıklayayım.
    Program gereken işlemleri yaptığınızda otomatik çalışıyor ve otomatik 3 saatten geri sayıyor. Ayrıca program şu an için hiçbir şekilde kapatılamıyor, sadece simge durumunda küçültülüyor. O da ekranın sol alt köşesinde duracak şekilde.

3 saat durumunu iptal etmek istediğinizde kullanıcı adı ve şifre soruyor. Doğru giriş yaparsanız zamanlama iptal ediliyor ve elle zaman ayarlama seçenekleriniz aktif oluyor. İstediğiniz saati belirleyip zamanla dediğinizde geriye saymaya başlıyor yine...

Onu da iptal etmek istediğinizde yine şifre vs. soruyor. Kısacası şifre ve kullanıcı adı bilinmeden iptal edilmesi imkansız. (tabii Windows u iyi biliyorsanız çocuk oyuncağı :))

Şifre değiştirme olayı da mevcut. Bunun içinde eski kullanıcı adı ve şifreniz gerekli. Şimdilik bunlarla sınırlı. Ek bir şey veya değişecek bir şey olursa söylersiniz eklerim.
    İndirdiğiniz rar dosyasından 3 dosya çıkacak. 1 açıklama 1 uygulama ve bir mdb dosyası. Janti.mdb dosyasın c:\windows içerisine atıyorsunuz. Diğer uygulamayı istediğiniz yerden başlatabilirsiniz ama sistem açıldığında otomatik başlasın isterseniz Başlat - Programlar - Başlangıç dizinine sürükleyip bırakmanız gerek.

Buradan indirebilirsiniz; Tıkla

Görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim.
    İyi forumlar.

• En kısa zamanda kullanıp feedback göndereceğim. Tekrar teşekkür ettim. İyi çalışmalar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hemen başlayayım.
    Öncelikle program System Tray'a küçülse çok çok daha iyi olur. Bunun dışında bi eksik göremedim. Çalışıp çalışmadığını da daha test etmedim. İnşallah test edince bilgi veririm.
    Tekrar teşekkürler...
  • System tray 'a ekleyip, simgesini koydum. Çift tıklatma olayını da yaptım ama son kararım buydu. Yarın üzerinde biraz daha oynar, onu da halleder final sürümü yayınlarım.
    :))
  • benim arkadaşda vardı.Birgün onlarda kalıyoduk işte uyumadan önce ayarladı pcyi 1 saat sonraya.Müzik dinleyip yatmıştık.1 saat sonra otomati kapanmıştı pc.Adını ögrenebilirsem yazarım buraya
  • BEN ŞÖLE YAPIORUM

BAŞLAT - ÇALIŞTIR -- tsshutdn ....

... olan yere sn yazıosun o kadar süre sonra kapanıo :d
  • Linkler çalışmıyor. Böyle bir programa çok ihtiyacım var acaba tekrar yüklenebilir mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.