Birkaç gün öncesine döneyim: Makinam 2-3 sefer kapandı (istemsizce ve reset biçiminde değil direk) ama sonra bunun birçok elektrikli aletle aynı anda çalıştığı için olduğunu anladım. Sonra bugün, Çarşamba, makinamı açtığımda önce DOS ekranı sonra standard XP ekranı geldi.(dos modundaki, hoş geldiniz olan değil) Ve makina kapandı. Açmayı denedim ama şöyle bir şey vardı: Makina açıktı ve sadece POWER LEDin ışığı ve reset ışığı yanmaya başladı. Özetlersem CD kapama açma, FAN dahil hiçbirşey çalışmıyor. Bağlantı sorunu olabilir ama birkaç gün önceki kapanmalar da zarar vermiş olabilir mi ? En basit şekilde nasıl halledebilirim ?
Teşekkür ederim.
arkdaşım sanırım anakart zarar görmüş, ama yinede en garanti yöntemi power supply'den başlayarak donanımları test etmen, yani çalışan donanımları kendi bilgisayarına takarak sorunun hangisinde olduğunu anlamak. kesin emin olmanın en garantili yolu bu. kolay gelsin.
Arkadaşın dediği gibi önce power supply'i değiştir.Bence power arızasından bu sorunla karşılaşmışsındır. Eğer olmazsa ana kartından işlemcine kadar zarar görmüş olabilir ne yazık ki?
+1
power suplyın kedını korumaya almıs olabılır boarda cd rom vs tum kablolarını sokup bı kac dakıka bekledıkten sonra yenıden tak acılmazsa donanımlarını sıradan denemen gerekecek
1-power supplyı kasdan yalıtarak(söküp araya kağıt-poset vs koy kasaya hic değmiycek)dene.. 2-p.supplyın sigortasına bak.. 3-p.supllyı değistir..
sağolun. hepsini denedim ve sonunda power-supplynin yandığına kanaat getirdim. ancak atx-300W bir güç kaynağının fiyatını öğrenebilir miyim ? 0 ve gigabit.
önce sağlam bi PSU ile dene ama bence çünkü aygıtlara da hasar gelmiş olabilir.. benim DVD RW bozulmuştu aynı şekilde ama sadece o bozulmuştu servise veridğimde de değiştirmek zorunda kalmışlardı...