Şimdi Ara

Bilgisayar kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, benim bir sorum var masaüstü bilgisayarım, bazen açma düğmesine basar basmaz, ışıkları yanıyor fanların döndürmeden kapanıveriyor.
    Sanki elektrik gitmiş gibi bi anda tak diye gidiyor. Bazende 3-4 saat sonra kapanıyor.
    Fanların hepsi dönüyor işlemci fanı da dahil. Psu'daki fan da dahil.
    Sorunun kaynağını anlayamadım, psu'dan olsa 3-5 saat kullanmaya müsaade eder mi?
    Bazen hemen kapanması, bazen de 3-5 saat sonra kapanması kafamı karıştırıyor.
    Bana yardımcı olurmusunuz, ne yapmalıyım?

• psu kısadevre koruması olan bi modelse sistemde kısadevre algılıyor olabilir.

anakartı kasaya tutturduğumuz vidaları bi miktar gevşetip dene
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

psu kısadevre koruması olan bi modelse sistemde kısadevre algılıyor olabilir.

Cevapladığınız için teşekkür ederim, dediğinizi yapmak için kasayı açtımda anakart üzerindeki kondansatörlerden 1'ini şişik gibi olduğunu fark ettim. üzerindeki çizgilerde hafif bi pas gibi bişey vardı ve hafif bir şişkinlik vardı. Biraz forumda araştırdım, sorunun bundan da olabileceğini okudum bir yorumda. Sanırım ya yeni anakart alıyorum ya da kondansatör değiştiriyorum.
    Eğer sorunu bir çözüme ulaştırırsam buraya yazarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: my_fear

quote:

Cevapladığınız için teşekkür ederim, dediğinizi yapmak için kasayı açtımda anakart üzerindeki kondansatörlerden 1'ini şişik gibi olduğunu fark ettim. üzerindeki çizgilerde hafif bi pas gibi bişey vardı ve hafif bir şişkinlik vardı. Biraz forumda araştırdım, sorunun bundan da olabileceğini okudum bir yorumda. Sanırım ya yeni anakart alıyorum ya da kondansatör değiştiriyorum.

bi resmini çekip atarmısın bakalım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: my_fear

quote:

bi resmini çekip atarmısın bakalım.

Bilgisayar kapanıyor

• şişik görünmüyor.
  • Sorunum Psu'danmış. Yeni bir power supply aldım sorunum çözüldü.
    Zaman ayırdığınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi my_fear -- 7 Mart 2017; 21:55:38 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.